Julbord nummer 2

Sitter här och är fortfarande mätt efter julbord nummer 2 för året. Det är flera timmar sen sista matbiten slank ner och som vanligt åt jag alldeles för mycket. Men det är ju så man gör när det är gott...

Årets första julbord avnjöts i tisdags på Pilkrog, vid Djurgården i Eskilstuna. Det var jättemysigt och fint där. Maten var jättegod och det var billigt också, Niklas chef bjöd oss nämligen... 

Huset är jättegammalt och är ditflyttat från Järna nån gång på 1920-talet. Det var ursprungligen ett gammalt skjutsställe (typ vägkrog), där resande kunde äta god mat medan deras hästar vilade ut i stallet.

Dagens julbord avnjöts på restaurang Holmberget (mer känt som Tre Byttor) i Torshälla. Även denna gång blev vi bjudna. Den här gången var det svärmor och svärfar som stod för kalaset. Svärmor fyllde 60 år i torsdags, GRATTIS "MAMMSEN"!!!

Miljön på Byttorna var lite steril. De har tydligen målat och möblerat om sen sist jag var där. Men utsikten var densamma över Torshällaån, Holmdammen och Tors Bockar. Man kan även se lite av gamla Torshälla om man vistas där i dagsljus (vilket vi inte gjorde). Det var fint att se alla tända ljus i folks fönster och även granen på Rådhustorget.

Maten var god. Det fanns gott om sill och lax. Jag åt mej mätt på fisken och tog bara lite Janssons Frestelse från varmrätterna. Till dessert var det den sedvanliga chokladpuddingen med grädde, samt godis. Det fanns även andra sorters chokladkakor, men jag saknade ris á la Maltan. Det kan faktiskt bli lite för mycket med choklad.

Nu får julmaten faktiskt vänta till julafton. Annars hinner man tröttna helt på den.

Kramisar från en proppmätt Sussie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0