Julmys på jobbet

Hallå alla vänner!

Idag har jag jobbat en stund på dagen. Inom vården har man aldrig ledigt, men man riskerar heller inte att bli arbetslös i första taget. Tyvärr är väl inte lönen den bästa, men man har ganska fritt och kan lägga upp arbetet lite som man vill inom vissa ramar.

Min arbetsgivare, den stora kommunen, slog på stort och bjöd oss på lite frukt och en chokladask. Tidigare vid ett personalmöte så fick vi ris á la malta (smakade inget vidare). Därför bestämde vi oss att ordna lite eget julmys idag på julafton.

Jag åtog mej att koka gröt, inget halvmesyr med färdiga "korvar", riktig gröt ska det vara. Den ska heller inte mesas till med att först koka grynen i vatten, jag kokar med mjölk direkt. Ju fetare mjölk, desto bättre gröt. En annan tjej handlade skinka, bröd, glögg, julmust och annat som hör till.

Måste säja att vi faktiskt hade det trevligt på lunchen med tända ljus, god mat och julmusik.


 


 


Efter dagens arbete åkte jag och Niklas till släkten i Torshälla där vi firade jul. När fikat var över, julklapparna öppnade och maten hade slunkit ner i magen, så åkte vi hem till friden på landet. Det är dags att ta en välförtjänt vila, för i morgon är en ny arbetsdag...
God fortsättning på julhelgen!

//Sussie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0