Presentation Blakkur

Blakkur frá Þingdal

Född:
1990
e: Myrkvi frá Dalsmynni
u: Brúnka frá Breiðholti
Ras: Islandshäst
Kön: valack


Blakkur är "coolingen" i stallet. Nästan inget kan rubba hans lugn.

Vi köpte Blakkur från Asphults Islandshästar, där han har varit tur- och lektionshäst i många år. Tyvärr började hans framben må dåligt av verksamheten. Nu när han rids sparsamt och även körs med vagn, så mår hans ben bättre. Tyvärr tycker Blakkur lite för mycket om mat och godsaker och har fått en viss rondör...

Blakkur är en häst som är snäll att pyssla med och att rida. Han älskar att jobba och gör alltid sitt bästa. Han går lika gärna med småbarn som rutinerade ryttare på ryggen och anpassar sej efter ryttarens kunskaper.
Presentation Sussie och Niklas

Susanne Andersson

Född:
1971 i Eskilstuna, uppväxt i Torshälla
Bor: På landet utanför Kjula (Eskilstuna)
Sambo med Niklas


Jag arbetar som undersköterska i hemvården inne i Eskilstuna. Ett jobb som jag faktiskt börjar att tröttna på. Om det inte vore för jobbarkompisarna och en del vårdtagare, så skulle jag ha gett upp för länge sedan. När man har arbetat inom vården i snart 20 år med alla besparingar som aldrig tar slut, så känner man att man snart inte har något kvar att ge.

Jag har alltid tyckt om djur, vi har alltid haft husdjur hemma. Det började med två undulater, senare blev det katt. Jag har även haft en del andra smådjur som hamstrar, kanin, marsvin, möss och akvariefiskar. Numera har vi tre katter, fyra hästar och en hund.

Mina intressen förutom djuren är veteranbilar och speedway. Tyvärr gick Eskilstunas stolthet Smederna i konkurs i år. Jag hoppas att föreningen reser sej och återbildas.

Jag har även varit matchsekreterare på Torshälla bandys hemmamatcher, men slutade med det när den dåvarande styrelsen röstade för en hopslagning mellan Torshälla bandy och Eskilstuna Bandysällskap. Det skär i en gammal Torshällabos hjärta när saken kommer på tal. Det är som att var sosse/moderat och att få höra att sossar och moderater skulle slå ihop sina partier...

 

Niklas Forsberg

Född:
1972 i Malmö, uppväxt utanför Skurup
Bor: På landet utanför Kjula
Sambo med Sussie

Arbetar hos en potatis- och spannmålsodlare utanför Kjula.

Niklas är mekartypen. Han har alltid gillat att laga och bygga saker och är inte den som är rädd för att bli "skitig". Att kunna laga våra bilar är bra, det blir inte så stora reparationskostnader då.

Niklas tycker även om att pyssla med djuren. Hunden älskar när han duschar och borstar henne. Att det slinker ner en korv i hennes strupe då och då har vi lite överseende med...

Han har även byggt en fyrhjulig vagn till Blakkur.

Niklas vill gärna bo på landet där det inte finns så många grannar att störa med motorsågar, slipmaskiner och andra maskiner som är bra att ha, men som låter högt.

Han önskar sej en traktor i present.Presentation Saga

Saga frá Árbakka

Född:
2000
e: Fleygur frá Árbakka
u: Stygg frá Kirkjubæ
Ras: Islandshäst
Kön: sto


Saga är ett mycket känsligt sto. När det är något hon inte förstår, så slutar hon helt att lyssna och går helst därifrån. Hon är mycket snäll att pyssla med, men vilken tjej vill inte bli snygg och få uppmärksamhet?

Saga har fått två föl, Vilda från Sallerup, som bor nere i Skåne, och Sindri från Bäcketorp som jag och min sambo äger. Båda är efter Stanley frá Feti, som bor på ett stuteri i Danmark och som tyvärr är kastrerad numera.

Saga är en högrest och vacker häst. Hon är ca 140 cm i mankhöjd, men känns mycket större. Tyvärr är hon inte så utbildad, men jag har en tjej som kommer och hjälper mej med Saga. Förhoppningen är att Saga inom två år ska kunna komma ut på tävlingsbanorna.


Utlottningstips

Go'morron!

Har återigen fått tips om en blogg där de lottar ut hästsaker, www.jeanettez.blogg.se . Gå gärna dit och kolla vad ni kan vinna!!

Själv tror jag att nån av pållarna kommer att se snygg ut i schabraket de lottar ut! Har ju några hästar att välja mellan...

Ha det bra!
//Sussie

Fredag - äntligen!!!

Så var då arbetsveckan äntligen slut!!

Har inga större planer för helgen, men ska nog hitta på nåt med hästarna. Vad vi ska hitta på får tiden utvisa. Måste i alla fall åka ut till Mölntorp och kolla till Sindri.

Sindri mår oförskämt bra efter kastreringen. Han är piggare och spralligare än nånsin!!

Fick ett tips via Maris blogg om en annan blogg där de lottar ut fleecelindor. Skulle vara kul att vinna!! Om du är nyfiken på vad de lottar ut, så kolla här, www.showjumper.blogg.se .


Återkommer senare i helgen med bilder och annat kul!

//Sussie

Presentation Fara Tabac

Fara Tabac (Tara)

Född: 1993
e: Toddy
u: Carina Tabac
Ras: Kallblodstravare


Tara är en ganska stor tjej, ca 155 cm i mankhöjd. Hon är snäll att pyssla med och att rida, kan vara lite envis som ston kan vara ibland. Tyvärr blir hon mycket het när man tömkör henne, så jag har inte provat att köra henne.

Tara har haft ett par föl tidigare, bla Kanon Tabac, en renrasig kallblodstravare som är aktuell på tävlingsbanorna. Nu har hon korsningsfölet Diana, född 6 juni 2009.

Just nu är Tara utlånad till Kerstin och Anders utanför Söderköping. Där trivs hon mycket bra tillsammans med "kompisarna" Lisa och Muffy.

Jag köpte Tara av Åsa Ohlsson, som har en liten turridningsverksamhet i Stjärnhov. Där har Tara jobbat med turer på somrarna och varit utlånad på foder om vintrarna. Om någon har haft Tara på foder är ni välkomna att höra av er till mej, ringsdal@spray.se. Hos Åsa fick Tara fölet Titus, då var han en knubbig liten buse, nu vet jag inget om honom.
Fara Tabac (Tara)

Diana, Tara och fodervärden Kerstin
Mor och dotter, Tara och Diana

Kastrat, mastit, tzatziki och sekretär...

Viktiga ord att kunna.

Hela min helg har bestått av konstiga ord.Kastrat = kastrerad hane


Kastraten/valacken Sindri har fått komma ut i hagen till de andra hingstarna och valackerna. Nu kan han busa och leka som vanligt igen. Det är dock viktigt att såret kollas till ett par gånger om dagen så att det inte blir svullet och infekterat eller att det inte spricker upp och blöder för mycket.


Mastit = juverinflammation.


Sindris mamma Saga sympatiserar med sin nykastrerade son och har drabbats av juverinflammation/mastit. Jag var tvungen att ringa veterinären i fredags. Nu ska Saga mjölkas ett par gånger om dagen och jag ska ge henne en penicillinspruta varje kväll i en vecka. Dessutom ska juvret masseras vid mjölkningen.Tzatziki = grekisk vitlöksröra, mycket gott!

Vi gjorde förmodligen säsongens sista grillning i helgen. Grillsäsongen avslutades med grillade lammbitar, grova baguetter med ost, tzatziki och sallad med fetaost. Det hela sköljdes ner med lite cider. Mumsigt gott!!Sekretär = byrå med skrivklaff.

Vi har slängt ut vårat stora och klumpiga databord och har köpt en sekretär av en jobbarkompis dotter. Den passar jättebra i sovrummet. Dessutom är den mycket snyggare än databordet Jerker från IKEA... 

Det finns en del fina detaljer på sekretären!!


Ha det bra!
//Sussie
Sindris kastrering - känsliga personer varnas

VARNING FÖR BLODIGA BILDER!!!!

Om du är känslig bör du sluta titta nu!Här kommer lite bilder när Sindri blev av med stoltheten. Förhoppningsvis kommer han att bli en snäll liten häst.  Skratta du bara, du vet inte vad som väntar...
                                                Veterinären ger lugnande medel

                                                                                                                                                                    
  Snäll och trött liten häst
  Veterinär Göran Ström lägger första snittet
  Kastrationstången på plats

  Det blödde mindre än jag trott
  Första kulan borta

  Veterinären visar upp vad som tagits bort

  Dags att vakna, Sindri!!!

  Första stapplande stegen som valack
Kan berätta att hela operationen gick bra och att veterinär Ström var mycket bra på att förklara varje del av ingreppet. Han lät oss studera varje moment ordentligt och gärna på nära håll.

När kulorna var borta så frågade han om vi ville känna på dem. Det kändes ungefär som att klämma på en stressboll av gummi, men ändå inte så elastisk som en sån.

Nu återstår bara att hålla koll på såret i några dagar och att vara ute och motionera "odjuret" ett par gånger om dagen i ca en vecka.

Fler rapporter kommer...

Ha det bra!
//Sussie

Presentation Sindri

Sindri från Bäcketorp

Född:
1 juni 2008
e: Stanley frá Feti
u: Saga frá Árbakka
Ras: islandshäst
Kön: hingst, snart valack


Sindri är en kaxig liten kille. Mamma Saga är mitt fina skäcksto som kommer att presenteras lite senare.

Just nu bor han på gården Mölntorp utanför Eskilstuna, tillsammans med ett gäng andra småkillar och har ett underbart hästliv på 14 hektar.

Sindri har två farbröder som är ganska kända, Berserkur frá Stykkisholmi och Isar frá Keldudal. Pappa Stanley bor på ett danskt stuteri.24-timmars arbete

Hejsan!
Har nu äntligen fått en stund att sätta mej ner och ta det lite lugnt!

Har idag jobbat ända till kl 16. Det är väl inte länge, tänker ni väl nu? Men när man som jag jobbar deltid och är van att gå hem vid 14-tiden, då känns de extra timmarna i kroppen. I synnerhet när man bara längtar hem till lugnet på landet och de fyrfota vännerna. Gubben klarar sej ju själv ett tag och honom ser man ju ändå till leda ibland. Dvs om han inte står under huven på en gammal bil, då ser man endast ändalykten på'n.

När man slutat kommunjobbet fortsätter man med samma sak på fritiden - diskar, städar, lagar mat, handlar, tar hand om gubben, mockar skit...

Ibland känns det som om man är på jobbet 24 timmar om dygnet...

Nä, nu får det vara slutklagat!

De närmsta dagarna kommer att innehålla mycket spännande saker. I morgon ska Sindri (isisunghästen) kastreras och på lördag ska jag åka och hälsa på Tara (nordsvensken) och hennes föl Diana.

Jag kommer att försöka fixa lite bilder.

Ha det!
//Sussie

Torshälla marknad och andra saker

Hallå där!

Denna helg har inte hänt så mycket.

I synnerhet inte med hästarna. Pga hemvärnsövning i skogarna runt omkring så har de bara fått gå i hagen och ha det bra. Det är ju inte så kul att rida om det plötsligt avlossas en salva av en k-pist eller nåt. Dessutom har Blakkur jättedåliga skor och jag vill inte göra så mycket innan han har fått nya.

Igår var Niklas och jag och köpte en digitalkamera. Nu slipper vi vara beroende av andra om vi ska ta bilder. Tack Tobias för att du lånat ut kameran i tid och otid till din moster!!! Nu slipper du!

Vi var också och besökte Torshälla marknad. Där fick en bekant från idrottsföreningen Torshälla Nyby IS ta emot årets Birgerstatyett. Grattis Edmund Öhman!!!

På marknaden köpte vi det sedvanliga, polkagrisstänger (fast med lakritssmak), marknadskonfekt och lite annat ätbart. Jag köpte också en jättefin skylt med en kossa på att hänga på toadörren. Tog även en tur upp till fängelsecellerna i rådhuset.

När vi ändå var i Torshälla så passade vi på att besöka min pappa och farbror. Min jobbarkompis bjöd oss alla på tårta, Amarant special. Mums!! Tack Ida!!

Ha det bra!
//Sussie


Tors Bockar, skulptur av Allan Ebeling
Torshälla RådhusPresentation katterna

Zammi

Födelseår:
1998
Ras: Blandras, mamman norsk skogkatt, fader okänd
Kön: Kastrerad hane


Zammi är "mammas nummer 1" och är mycket noga med att tala om sin äganderätt. Så fort jag kommer hem från jobbet är han snabbt framme och stryker sej runt mina ben och talar högljutt om att jag varit borta för länge. Han sitter endast i knä på sin matte och sover alltid mellan oss om nätterna. Ibland tycker Zammi att Niklas är för närgången och försöker putta bort honom.

Favoritsysselsättning är att vakta matskålen från andra katter, se till att ingen annan tar hans "mamma" från honom och att sova, gärna på rygg med benen i luften (snarkar gör han också, men det vill han inte erkänna...).

Jägare är han inte, mat får han i skålen och det är onödigt att bränna kalorier på att jaga.


Zammi       Zammi

Zammi spanar                                                         Mmmmm, skönt att klia ryggen
Lillen

Födelseår: 2001
Ras: Blandras, mamma orientalisk blandning, fader okänd
Kön: Kastrerad hane


Lillen är vår lilla bäbis. När han jamar låter han nästan som ett spädbarn. Han är mycket kelig, men tyvärr livrädd för främmande människor.

Lillen är en mycket duktig jägare. Han släpar gärna hem möss och råttor som är lika stora som han själv. Hans jaktinstinkter är mycket utpräglade, Lillen spanar in allt som rör sej.

Han är 08:an som kom till landet. Född i Sollentuna.

Lillen är rymningsbenägen. Att öppna dörrar är inga problem om de inte är låsta förstås, men om han bara hade haft tummar och handleder skulle han snart nog ha löst det problemet också.


Lillen      Lillen

Lillen är ullig och gullig                                                   Lillen på hög höjd
Stumpan

Födelseår: okänt
Ras: okänd, troligen Manx-katt
Kön: hona, antingen steriliserad eller steril från födsel


Vi vet ingenting om Stumpans bakgrund. Hon bodde på Ringsdal när vi flyttade dit. Det enda vi vet är att hon är en hittekatt från Stenhammar, Flen.

När vi flyttade in på Ringsdal tillhörde hon hästskötaren som kallade henne "Svanslösan". Inget mysigt namn... Det ändrade vi till Stumpan, som hon lystrar bättre på.

Stumpan är också en mycket bra jägare. Hon drar sej inte heller för att försöka fånga de största råttorna på gården.

Hon är kelig och sitter gärna i knäet, men bara på husse. Stumpan bor helst utomhus, men kommer in minst en gång om dagen för att äta och sova i soffan.


            Stumpan

Stumpan i stallet                                                        Vårat lilla lodjur


Presentation hunden

Nu har jag haft min blogg ett tag och tycker att det är dags att presentera djuren och oss själva.

Jag börjar med hunden.Peggy

Födelseår:
1999
Ras: Bordercollie

Peggy är född och uppväxt på Asphult. Hon är snäll och lydig för det mesta.
Hunden tycker om att tigga korv av husse Niklas. Det verkar som om det är favoritmaten, förutom det man får när husse och matte har grillat lamm. MUMS!!!

Peggy är en hund som har mycket vallning i sej. Tyvärr har ingen lärt henne kommandon, så hon gör som hon tycker passar bäst och det är inte alltid som det är lika som husse och matte vill.

Hennes favoritsysselsättningar är att ligga och smyga på hästarna i hagen, samt att dra dem i svansen. Allra roligast är när hästarna springer iväg så att hon dras efter dem. Hon tycker även om att leka "Följa John" med katterna.

Vi fick Peggy hösten 2007, när vi nyligen hade flyttat in på Ringsdal. Vi behövde en "vakthund". Britten och Bosse på Asphult hade börjat att ge bort sina gamla bordercollies till folk de kände och som bodde på landet. Detta för att de hade för många hundar och för att en del av hundarna inte gillade varandra. På grund av detta så hade Peggy mest fått vara i hundgården, där stod hon och skällde nästan hela dagarna.

Nu får hon springa lös och vakta hästarna. Hon är mycket social och håller koll på om det vankas nåt gott, för då kan man ju få smaka om man flimrar ordentligt med de långa ögonfransarna och ser tillräckligt utsvulten ut.

Peggy uppskattar även att få följa med på äventyr, som tex att följa med och titta på islandstävlingar på Sundbyholm.Peggy             Peggy

Peggy smyger på Zammi                            På språng


Peggy

Peggy från AsphultMörkläggning och grodan i källaren

Har konstaterat att jag är mörkrädd.

Varför bosätta sej mitt i mörka skogen om man är mörkrädd??? Jo, här finns ju inget farligare att möta än Niklas eller de vilda djur som finns i omgivningarna.

Men när det händer saker som idag så är man bra liten. Stressen och paniken smyger sej på och det brukar bli så att stackars Niklas är den som blir lidande i slutänden.

Jag stod i stallet och mockade och pysslade. Drog ur sladden till elaggregatet för att inte få en stöt när jag skulle fylla vatten i baljan. Gick in och fyllde hinkarna och bar ut till hagen. Inga problem.

Gick in och tog hinkarna i boxarna för att skura ur och fylla dem inför insläppet. Inget vatten kom ur kranen som jag nyss använt!!!

Ok, kanske att avstängningskranen ruckats ur sitt läge när jag kastade in ett täcke i utrymmet där den sitter? Nej, inget fel på kranen. Finns det ström eller har proppen gått? Inga proppar var sönder i stallet och belysningen funkade.

Gick ner till huset och upptäcker att där finns ingen ström alls. Letar efter proppskåpet som är väl gömt. Ringer till slut till Niklas som skickar ner mej i den mörka källaren. Ingen höjdare att gå ner där när man är mörkrädd. Har faktiskt hört talas om "Källargubben" när jag var barn.

Kollar proppskåpen under ledning av Niklas i mobilen. Överdriver inte när jag säger att det var ett envägssamtal, allt jag hörde i luren var brus och halva ord i bästa fall. Niklas hörde nog lika bra han. Känner paniken bli större och större och mina bokstäver när jag pratade med honom likaså. Till slut hördes jag nog bättre utan telefon... Ring billigare =  skrik!!

Hittade i alla fall säkringen som löst ut och problemet var löst efter ca 20 minuter. Men stackars Niklas fick nog veta att "han som inte har skrivit någonstans vart vilken säkring leder" inte var vatten värd hos mej just då. Ska be Niklas om ursäkt för allt jag sa när han kommer hem.

Hittade i alla fall en söt sak i källaren i mörkret. Vi har en liten groda inneboende i källaren. Den är hur söt som helst och inte mycket större än en tändsticksask.

Ha det bra och ha alltid ficklampan ordentligt laddad!!!
//SussieGrodan

Grodan i källaren

Svininfluensan - tips, råd och min egen uppfattning

Hej alla trogna bloggläsare!!

Jag kan inte låta bli att komma med ett eget inlägg i debatten om svininfluensan. Alla pratar ju om hur viktigt det är att använda handsprit och vaccinera och undvika folksamlingar mm mm mm.

Nu är det så att jag är en av de få (hittills den ende) som tackat nej till vaccination på jobbet. Mina argument är:

* Inget vaccin är 100% säkert
* Jag kan ändå smitta någon, trots att jag är vaccinerad
* Jag tror på evolutionen och naturens lagar, endast den starke överlever, anpassar sej till miljön och skapar en starkare/tåligare avkomma


Dessutom angående hamstrandet av handdesinfektionsmedel (inget fel i att ha en god handhygien, MEN...)

*Handsprit skyddar endast mot BAKTERIER
*Svininfluensan är ett VIRUS
*Om man vill ha ett desinfektionsmedel som biter både på virus och bakterier ska man använda Virkon (som man inte ska använda på huden)

Om man misstänker att man blivit smittad ska man hålla sej hemma och undvika träffa folk!! Se till att ha Alvedon eller liknande hemma om du får hög feber, ha gärna lite mineralvatten eller vätskeersättning i brustablettsform också.

SÖK SJUKVÅRD ENDAST VID MISSTANKE OM SVÅRARE BIVERKNINGAR!!

Om du är osäker ring sjukvårdsrådgivningen.

Jag tror att mycket av hysterin kring alla "svåra epidemier" kommer av att läkemedelsföretag och media samarbetar och blåser upp mycket i onödan. Allt för att sälja halvt verkningslösa mediciner och vaccin och för att
få sälja stora upplagor av tidningar/få stora tittar- och lyssnarsiffror.

Hittills så har de som dött i Sverige i Svininfluensan varit personer i riskgrupperna. Personer som är normalt friska har klarat det utan större problem.


Detta är mina åsikter, om någon annan har egna åsikter så är det helt ok.

Ha det bra och håll er friska!!!
//Sussie


Saga och Blakkur

Hästarna verkar ha sovit bra första natten i nya stallet! Blakkur hade halm i man och svans i morse och det är alltid ett bra tecken.

Efter att ha gått och betat långt saftigt gräs från kl 6 på morgonen fram till 11-tiden, bestämde jag att det var dags för "tjockisarna" att ta itu med ogräset på ridbanan. Blakkur var inte speciellt förtjust i att gå in i paddocken, men han är ju så snäll att låta sin matte tro att det är hon som bestämmer, så han klev in med endast sura miner. Tur att hans dumma matte hade lagt in lite hö i paddocken!!!

Att kalla Blakkur för tjockis är att överdriva lite,  han är smällfet!! Enligt viktmåttbandet så är han uppe i 425 kg och det är definitivt inte bra för hans lite slitna framben. Nu är det diet som gäller för honom. Saga är lite knubbig hon också, så hon får hänga på. Sen återstår bara att banta ner matte också och det är en annan historia...

Jag ska jobba i kväll igen, så det är husse Niklas som får ta in dem i kväll. Hoppas att det går bra! Men det är ju inte första gången han gör det. När vi bodde på Ringsdal fick han sköta det alla gånger som jag jobbade kväll. Det gäller bara för mej att förbereda med kvällsfodret i krubborna och det är ju lätt fixat när det bara är 2 hästar som ska ha mat (i stället för 10 som vi hade på Ringsdal).

Trodde faktiskt inte att jag hade saknat mockningen och morgonpysslet i stallet som jag upptäckte i morse. Det var ju riktigt mysigt att ta hand om avfallet i boxarna. Men tror också att det hänger ihop lite med antalet hästar...

Ha det gott!
//Sussie
Saga o Blakkur

Saga och Blakkur

Hästflytt

Idag söndag har Blakkur och Saga flyttat från Asphult och hem till Stensborg! Allt har gått bra och sist jag kollade till dem stod de lugnt i sina boxar och tuggade sitt hö.

Nu återstår bara att lite småsaker att plocka hem, sen är flytten fullbordad.

Tror att jag kommer att sakna atmosfären på Asphult, där Britten alltid har kaffet färdigt oavsett vilken tid man kommer och alla som man kan sitta och prata med. Men man ska inte klaga, det är ju bara 10 minuters promenadväg dit om ensamheten blir för stor.

Ha det bra!
//SussieBlakkur o Svalle              På väg

Hej då, Svalle!                                     På väg genom skogen till nya stallet    Blakkur, Saga o Sussie

Sussie med Blakkur och Saga

Marknad, kräftfest och spexande svågrar...

Torsdag och fredag har inte hänt så mycket. Har jobbat, handlat och förberett för kräftfesten i lördags.

I lördags var Niklas, jag, mamma och en jobbarkompis och tittade lite på höstmarknaden i Jäder. En liten, men mysig marknad vid kyrkstallet mitt emot Jäders kyrka. Niklas köpte den obligatoriska almanackan av hembygdsföreningen, en liten tradition vi har sen vi bodde ett stenkast från kyrkan. Vi pratade lite med en gammal granne och åkte sen hem igen.

På kvällen var det dags för en liten kräft-/grillfest för de som hjälpt oss med att kånka våra möbler under våra flyttar i år. Det var trevligt med gott att både äta och dricka. Och som vanligt spexade min svåger Kaij...

Ha det gott!
//Sussie

Kräfta Kaij med  

Ett av festobjekten                                  Kaij med blick av stål (?)


Kaij med stora ögon

Kaij gör stora ögon


Inbrott

Så var det dags igen. Natten till igår var det inbrott på jobbet. Andra gången på två veckor. Bara småsaker stulet, men nergrisat till tusen. Skåp och lådor var genomsökta, grejor slängda huller om buller på golvet. Ketchup, senap och spraygrädde var sprutat över väggar, golv och möbler. Kaffet utslängt på golvet, kryddor över möbler. Glas och kannor sönderslagna.

För andra gången i rad tog sej vandalerna in på samma sätt, genom väggen. Jättesmart att bygga gipsväggar mellan två olika verksamhetslokaler och lämna ett tomrum till en tredje lokal som tydligen har "svängdörrar" och fritt tillträde för vem som helst som är ute i oärliga ärenden.

På andra sidan väggen ligger Årby Tobaks lunchrum. Där står kassaskåpet. För andra gången på två veckor blev kassaskåpet uppbrutet. Denna gång saknas ca 50000 kronor enligt Eskilstuna Kuriren.

Nu till roligare saker!

Dagarna börjar närma sej då Blakkur och Saga flyttar "hem" från Asphult. På söndag kväll är det beräknat att de ska få flytta till sitt nya hem. Har idag varit och packat ner lite av deras saker och hängt in i vår sadelkammare. Blakkur ska inte behöva dra all utrustning på sin vagn när han flyttar.

Boxarna är redan klara för inflyttning. Torven ligger på golvet, krubbor och fönster är rengjorda och vattenhinkarna är skurade. Stängslet till hagen är kollat och godkänt, höet är under tak. Allt klart för inflyttning.

Ha det bra!
//Sussie

Händelsefattig dag

Idag har jag inte gjort speciellt mycket. Har umgåtts hela dagen med Fredrika, en tjej som praktiserade hos Britten på Asphult och hos oss när vi bodde på Ringsdal för ca 1 år sedan. Vi var en sväng till Bidermans, men hittade inget som vi ville ha.

Åkte ut till Mölntorp utanför Ärla och betalade stallhyran för Sindri och stod och beundrade honom och hans kompisar lite på avstånd. Han verkade absolut inte ha någon som helst lust att avbryta betandet för att prata med "de dumma tanterna som bara vill att man ska uppföra sej ordentligt hela tiden och som bara vill försöka uppfostra mej till en snäll liten hingstunge".

Efter en sen lunch så gick vi upp till stallet för att städa ur och förbereda för hästarnas inflyttning i helgen. Det gick fortare än beräknat. Så då satte vi oss i solen och drack lite kaffe och pratade häst och skola och killar och omöjliga hästar och ännu omöjligare hästägare...

Vips så hade klockan rusat iväg och vi åkte över till Asphult för att titta till hästarna. Saga hade flera lösa skor som vi försökte ta bort, men tyvärr hade hovtången fått fötter. Vi hittade en tång som var för liten och Freddan lyckades att ta bort ena bakskon. Nu får Saga vänta med fotvård till på torsdag när snälla farbror Ture kommer.

Ha en bra dag/kväll!
//Sussie


Freddan fixar med Sagas skor

Freddan fixar med Sagas skor


RSS 2.0