Presentation hunden

Nu har jag haft min blogg ett tag och tycker att det är dags att presentera djuren och oss själva.

Jag börjar med hunden.Peggy

Födelseår:
1999
Ras: Bordercollie

Peggy är född och uppväxt på Asphult. Hon är snäll och lydig för det mesta.
Hunden tycker om att tigga korv av husse Niklas. Det verkar som om det är favoritmaten, förutom det man får när husse och matte har grillat lamm. MUMS!!!

Peggy är en hund som har mycket vallning i sej. Tyvärr har ingen lärt henne kommandon, så hon gör som hon tycker passar bäst och det är inte alltid som det är lika som husse och matte vill.

Hennes favoritsysselsättningar är att ligga och smyga på hästarna i hagen, samt att dra dem i svansen. Allra roligast är när hästarna springer iväg så att hon dras efter dem. Hon tycker även om att leka "Följa John" med katterna.

Vi fick Peggy hösten 2007, när vi nyligen hade flyttat in på Ringsdal. Vi behövde en "vakthund". Britten och Bosse på Asphult hade börjat att ge bort sina gamla bordercollies till folk de kände och som bodde på landet. Detta för att de hade för många hundar och för att en del av hundarna inte gillade varandra. På grund av detta så hade Peggy mest fått vara i hundgården, där stod hon och skällde nästan hela dagarna.

Nu får hon springa lös och vakta hästarna. Hon är mycket social och håller koll på om det vankas nåt gott, för då kan man ju få smaka om man flimrar ordentligt med de långa ögonfransarna och ser tillräckligt utsvulten ut.

Peggy uppskattar även att få följa med på äventyr, som tex att följa med och titta på islandstävlingar på Sundbyholm.Peggy             Peggy

Peggy smyger på Zammi                            På språng


Peggy

Peggy från AsphultKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0