Bilskrot

I kväll lyckades vi skrota Volvon, genom att krocka.
Vi klarade oss och lyckligtvis den andra killen också, men ett par timmars besök på akuten var nödvändigt för kontroll av våra nackar.

Här är en bild på resterna av Niklas bil:Nu väntar sängen, får se om vi kan sova i natt. Antar att man kommer att ligga vaken ett tag och gå i genom händelsen gång på gång.

Natti natti!
/Sussie o Niklas

Dagen efter

Det regnade otroligt mycket igår. Uppskattningsvis fick vi 130 mm regn på ungefär 12 timmar, det mesta kom efter kl 14. Jag har aldrig varit med om att det har regnat så kraftigt och mycket på en och samma gång.

Jag har tagit några bilder så ni får se hur vår infartsväg såg ut vid olika tidpunkter.

     

De två första bilderna visar hur det såg ut när jag kom hem kl 15.30, de andra två togs kl 18.30.

 Grusvägen vid brevlådan drabbades hårt av skyfallet, den blev nästan värre tilltygad än vår infart.

     

Vägen är underminerad på vissa ställen och full med hål. Det var knappt att Niklas kom fram med bilen i morse!

Även 55:an har blivit smått översvämmad. Följande bilder visar hur det såg ut vid Söderlänna idag på eftermiddagen.

     

Nu hoppas vi att det inte regnar på ett tag, annars måste vi skaffa en amfibiebil! Om det ska komma mer regn, så helst i måttliga mängder!!

/Sussie o Niklas

Regnet det bara öser ner...

Hela sommaren har man klagat över att det inte har kommit en enda liten regndroppe. Nu har hela sommarens regnkvot kommit på mindre än 12 timmar. Sedan kl 6 i morse har vi fått 120 mm regn och vägen har spolats sönder. Nu kommer vi inte ut från gården och ingen kan komma hit, med bil i alla fall.

Bäcken mellan hagarna liknar en stor flod och lämpar sej för forsränning. Vrålet från vattnet påminner om vårfloden vid Kvarnfallet i Torshällaån.

Hästarna längtade in i det torra stallet, där höet väntade i boxarna. Vi får se om det går att släppa ut dem i morgon.

Bilder på "floden" kommer när vädret har blivit bättre (dvs när mottagningen till mobila bredbandet blivit bättre).

Ha det bra!
/Sussie

Lycka är en egen ponny!!!

Jag fick ett mms härom dagen. Det var från Jonna, Masters nya mattes mamma. Bilden visar en överlycklig tjej på sin alldeles egna ponny.

Kolla bilden och bedöm själva, men visst ser Ronja och Master ut att trivas med varandra???Svinpäls

Nu när kroppen är van vid hemska temperaturer på upp till 35 grader, så känns det snuskigt kallt när temperaturen är normal. Ska egentligen inte klaga, för jag sover ordentligt om nätterna nu, men igår frös jag hela dagen och det är inte mycket varmare idag...

Men det ÄR skönt att temperaturen har gått ner. Nu väntar jag bara på regnet. Fredrik och hans harem (Fruntimmerna i fruntimmersveckan) gör sitt jobb dåligt, det har ju inte kommit en enda droppe än och det som brukar ösregna hela veckan!

På måndag är det tyvärr slut på semestern. Då väntar kneget och knoget igen. Då ska man tillbaka till stenöknen, betongghettot, Little Arabia, handla på ICA Bagdad, slita och släpa, åka hiss våning upp och våning ner, försöka komma ihåg femtielva olika portkoder och nyckelnummer, dra i snortunga dörrar mm mm mm mm...

Känner mej helt slut bara jag tänker på eländet. Jag vill ha längre semester, varför inte sommarlov som politikerna har????

/Sussie

Sista dagarna...

Ja, jag vet! Det har varit stiltje på mina inlägg sista tiden, men här händer inte mycket just nu. Vi passar på att njuta av de sista semesterdagarna och längtar redan till nästa års sommarsemester.

Det vi gör nu på dagarna är mockar, pysslar med hästar (leder dem ut till och in från hagen, smörjer exem), badar, fixar hemma och med bilarna och bara slappar... Varken Niklas eller jag längtar speciellt mycket till jobbet (ja, jag saknar väl jobbarkompisarna lite grann förstås, men inte så mycket mer).

Denna semester har inte blivit något ridet överhuvud taget. Dels pga sjuka och skadade hästar, dels pga värme och insekter. Tror att jag redan nämnt det några gånger och riskerar att bli tjatig, men det HAR varit extremt varmt denna sommar och Blakkur gillar inte när det blir för mycket insekter. Ridturerna blir som brottningsmatcher och det blir inte kul varken för hästen eller mej.

Nu ska hästarna tas in för natten och så får vi se vad morgondagen för med sej. Kanske det kan bli ett litet ridpass i hagen???

/Sussie

Regnet kom, äntligen!

Igår kväll kom äntligen regnet, hela 3 mm!! Det hade behövts den tiodubbla mängden!!!!

Hagarna är fortfarande torra som fnöske och det knastrar under hovarna när hästarna går. Nu väntar vi på ett ordentligt regnväder, gärna på natten. Vill ha minst 40 mm!!

/Sussie

Var är regnet?

Ska inte klaga på vädret, det har varit kanonfint hela sommaren hittills. Men nu saknar jag faktiskt lite regn. Hagarna är alldeles sönderbrända av solen och ingenting växer (inte ens ogräset). Om inte regnet kommer snart, så måste vi börja fodra med vinterns hö.

Hästarna lider av de jättestora bromsarna som gärna sätter sej och suger blod där ingen kan komma åt att vifta bort dem. På kvällen kommer envisa myggor och annat otyg, så det är inget alternativ att ha dem inne på dagen och ute på natten. Blakkur visar gärna när han vill komma in, det är nästan så att man kan ställa klockan efter honom.

Hur har ni haft det i sommar, har ni kunnat rida för värmen och insekterna? Har ni några tips på hur man kan slippa insekterna?

/Sussie


En glädjens dag!

Nu har en stor sten fallit från mitt hjärta! Katten Zammi har kommit hem!!!

När vi kom hem i kväll efter en dags trevliga aktiviteter i Torshälla, så satt det en rädd och mager katt vid vägkanten. Det blev tvärnit på bilen och katten infångades och fördes till sitt hem på Stora Trana. Zammi är mager och utsvulten, men annars helt oskadd. Det enda vi har hittat på honom är en jättefästing som Niklas tog bort.

Nu väntar mat och vatten i små portioner tills magen har vant sej igen. Senare i kväll väntar kokt fisk, snällt mot en utsvulten kattmage.

Ha det bra i värmen!

En mycket lättad
Sussie

Lycka till, Tara och Master!

I söndags, 11 juli 2010, var det både en sorgens och glädjens dag.

En sorgens dag eftersom både Tara och Master flyttade, men en glädjens eftersom de nu kommit till bättre hem där det finns någon som har tid för dem.

Tara flyttade till en uppfödare av kallblodstravare, där hon ska gå som sällskap och eventuellt som avelssto.

Master hittade en liten tjej som behöver en trygg och stabil kompis. Hon föll direkt för Masters otroliga charm när de var och provred honom.

Slumpen gjorde att båda hästarna sågs av sina nya ägare samtidigt och flyttade samma dag till Vikbolandet utanför Norrköping, dock ej till samma ställe. Jag tycker att det är bra att de hamnade så pass nära varandra, då kan jag och Niklas hälsa på Master, Tara och Taras "bebis" Diana, som också bor där nere, samma dag. Norrköping är ju på lagom avstånd för en dagstripp!              
Tara hämtas in från hagen                Hej då Tara, lycka till!!!


  
Lycka till i framtiden, Master!!           Master och Ronja, nya ägarinnanNiklas och jag önskar båda hästarna och deras nya ägare lycka till i framtiden och att de får stor glädje av sina nya kompisar!!! Vi hoppas även att de kommer att trivas med varandra!

/Sussie och NiklasHar du sett min lilla katt?

Jag är lite orolig för min katt Zammi. Vi har inte sett honom sen i fredags morse, och nu är det måndag.

Man börjar undra om han blivit påkörd, instängd någonstans eller om han har fått stryk av en annan katt och inte kan gå hem. I den här värmen som har varit, och som verkar hålla i sej, då är det kat(t)astrof om han inte kan komma åt att dricka. Man målar upp hur många olika otäcka bilder inom sej.

Hur som helst så är vi oroliga och saknar honom (det är mycket tomt i sängen om nätterna)!!

VI SAKNAR DEJ ZAMMI, KOM HEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hammock

Åh, vad jag saknar en hammock!!
Det hade varit skönt nu i värmen att ligga i skuggan under körsbärsträdet med en bra bok och en kanna med saft och bara gunga i brisen. Tom katten Zammi tycker om att ligga i hammocken, tror faktiskt att han också saknar våran (vi hade en som gick sönder).

Nu kan jag inte det, då min hammock jag köpte förra året saknade delar och jag har tappat kvittot... Hittade en fin trähammock på Billiga Nisse i torsdags, men den kostade mer än vad vi hade råd med.

Vet ni någon som har en hammock som bara står och skräpar, så hör av er! Det spelar ingen roll om det är en gammal variant från 70-talet, bara den funkar.

Simma lugnt!
/Sussie

Hästsäljardags

Nu är det dags igen att försöka sälja häst.

Denna gång är det både Master och Tara som letar nya ägare. Master behöver någon som kan arbeta honom lite och vi har inte tiden som behövs för honom. Dessutom verkar han ha tråkigt hos oss. Vi tror att han får det bättre hos någon liten tjej/kille som letar en busig kamrat.

Tara behöver nytt hem pga platsbrist och tidsbrist. Vi har insett att vi har alldeles för många hästar och att vi inte har tiden som de behöver. Känner också att Blakkur och Saga blir lidande nu när tiden inte räcker till. Och nu är det ju snart dags för Sindri att "börja skolan". Då går det åt en del tid åt honom också.

Om ni känner någon som letar efter ett russ och/eller en nordsvensk, be dem kontakta mej via mail, ringsdal@spray.se.

Trevlig sommar!
/Sussie

Premiärdoppet

Igår var Niklas och jag och badade. Ja, vi åkte iväg en bit för att bada fastän vi har sjön bakom huset. Vi åkte till Brittens ställe Lerudden. Det är underbart vackert där och hon har sagt att det bara är att åka dit och bada om vi vill.

Vattnet var precis så varmt och skönt som jag trodde. Niklas däremot tyckte att det var kallt, men han är ju från "sydligare breddgrader", Skåne. Där har de tydligen varmare vatten...

Om det blir varmt idag också, så lutar det åt att bada igen. Men denna gång kanske vi hittar ner till vår egen sjö...


 
Lugn och stilla ligger Magsjön          "Badkrukan" Niklas tvekar


 
Gammelgäddan?????                      Nä, det var bara jag...


 
Niklas nöjde sej med baljan och att leka med vattnet på bryggan


Trodde ni på den sista bildtexten? Precis, han kom ner i vattnet och doppade sej han också! Men det har jag inga bildbevis på...

Ha en skön sommar!!!

/Sussie och Niklas

Semester = vuxensommarlov

Hallå allihopa!

Sitter just nu och njuter av lugnet på landet och lyssnar till fågelsången och hästarnas nöjda frustningar i hagen där de går och betar. Allt är frid och fröjd innan Niklas och jag ska åka till soptippen och slänga lite skräp.

Har ännu inte hunnit bada, men har planer på att göra det idag. I måndags var vi i Eskilstuna och gjorde stan osäker. Vi var i olika affärer och tittade och handlade, samt var och åt lunch på det underbart trevliga Ming Palace. Har inte ätit godare kinamat någonstans i detta avlånga land.

I söndags var vi och gjorde typiska "pensionärsaktiviteter". Vi var på dramtiserad kyrkogårdsvandring. Det var mycket trevligt och lärorikt om "kändisar" i Eskilstuna, de som levde på 1800-talet. Skådespelarna var så fina i tidstypiska dräkter, men de måste ha lidit i värmen. Det var säkert närmare 30 grader varmt och det var inte så mycket skugga för dem.

Här kommer lite bilder:

 Niklas och jag rekommenderar er alla att gå på en dramatiserad stadsvandring om ni får chansen. Det ÄR roligt och det ÄR lärorikt, även om det är lite pensionärsvarning på att gå på sånt. Men det är det att gå på Allsången på Skansen också...

Ha det bra i sommarvärmen!

/Sussie och Niklas

Två pass kvar...

...sen har vi SEMESTER!!!! Ja, du läste rätt, jag och Niklas har 2 arbetspass kvar innan semestern. Jag jobbar kväll idag också.

Är lite avundsjuk på alla som har 10 veckors sommarlov, själv har jag bara 3 veckor... Men det är bara att bita ihop eller bli politiker i riksdagen. De går ju på "sommarlov" typ 1 maj och börjar jobba igen nån gång i oktober... Det är bara att hoppas att det inte inträffar någon kris som rör landets säkerhet under den tiden, det finns ju ingen politiker i tjänst då.

Hur som helst, så ska det bli skönt med semester! Bada, måla fönster, slappa, umgås med hästarna och de andra djuren, "turista", äta ute och slippa disken, grilla, tapetsera, städa stallet, slappa igen och läsa en bra bok, låna grannens båt och ro ut på sjön... Massor av saker finns att göra, tiden kommer som vanligt inte att räcka till.

Måste även få fråga om någon vet var man kan få tag på hattar och skinnvästar? Niklas, jag och Blakkur ska köra ett brudpar i augusti och vi behöver nån slags gammal hatt som passar bönder/kuskar och ett par västar (ja, Blakkur behöver förstås varken hatt eller väst...).

Tacksam för alla tips vi kan få!

/Sussie

RSS 2.0