Nedräkning

Nu har nedräkningen iför semestern börjat!
Nu har jag "bara" 4 arbetsdagar kvar!

Det ska bli skönt med semester, även om vi inte kommer någonstans i år. Hästarnas sjukdomar har gett oss flera veterinärräkningar och medicinkostnader som gör att semesterkassan försvann (tyvärr Jörgen med familj, vi siktar in oss på att komma nästa år i stället). Niklas och jag tänker i stället göra lite kortare dagsutflykter i närområdet i stället.

Måndag har vi planerat att åka till Eskilstuna och äta på kinarestaurang och gå på en antikaffär. Dagen ska avslutas med en Slagstaglass, ett måste när man har semester!! Har inte bestämt än om det blir en klassiker, med sylt och grädde, eller om det blir något annat. Deras lakritssnäcka är också supergod, om man gillar salt lakrits och det gör jag!

Vi har också planer på att åka till Strängnäs och utforska "huvudstaden" i vår nya hemkommun. Det är mysigt att gå i de gamla gränderna vid kyrkan. Ett besök i ostaffären måste vi också hinna med.

Västerås brukar vi också åka till. Men det blir som vanligt bara att vi besöker Nisses, Biltema, Hööks och Willys. Vi brukar avsluta Västeråsturerna med Burger King. Men i år ska vi även till IKEA och kolla rullgardiner, de vi har är för smala för fönstren.

Vi ska även måla om fönstren i huset, färgen har börjat flagna. Efter det ska vi försöka få upp lite nya tapeter, de som sitter nu är riktigt hemska. I vardagsrummet sitter en gammal strukturtapet som någon har målat mörklila. I sovrummet har strukturtapeten blivit bajsbrun. Inte direkt mina favvofärger...

Nu ska jag gå ut och njuta av solskenet innan jag måste till Eskilstuna för att jobba kvällspasset.

/Semesterlängtande Sussie

Midsommarfirande

Hallå alla vänner!
Hoppas att erat midsommarfirande har varit bra!

Vi hade det toppen, vädret var soligt och fint. Det blev lite kallt senare på kvällen, men vad gör väl det när man äter och dricker gott och umgås med goda vänner???

Niklas och jag var i Mälarbaden hos ett par kompisar (tack Anneli och Kaj!!). De har en urmysig sommarstuga vid sjön. Där har vi firat midsommar i många år och det är alltid lika trevligt. Förra året var det kallt, men då gick vi ner och satte oss på bryggan. Det var varmare där och lä från blåsten. I år var det lika varmt/kallt överallt, men vi slapp regnet.

 
Gästerna anländer                          Dags att grilla


 
Samling vid grillen, där det låg massor av godsaker på tillagning


 
Ingen midsommar utan stång          Det blommade vackert i trädgården


 
Efter maten samlades vi på bryggan, där näckrosorna prydde vattnet


 
Hästarna fick fira hemma, när vi åkte stod de samlade runt nyponrosen


Nu hoppas vi att alla får en varm och skön sommar och en trevlig semester!!!

//Sussie och Niklas

Hannibal Lecter...

...i hästvarianten bor hemma hos oss. Nja, kanske att han är mycket trevligare än originalet från filmen När lammen tystnar, men efter 2½ vecka i boxen så kanske inte humöret är det bästa. Har köpt en munkorg till Master så att han kan gå ut igen utan att få i sej för mycket gräs.

Visst är han söt!??!!!


Det var en överlycklig ponny som igår fick gå ut till kompisarna i hagen! Och allt gräs under hovarna!! Master tyckte att munkorgen var helt onödig, men för en mycket matglad ponny med ett färskt fånganfall så är det nödvändigt.Sindri och Master trivs i sjöhagen


Vi önskar er alla en riktigt GLAD MIDSOMMAR!

//Sussie o Niklas


Jobbsökande

Håller på och letar nytt jobb. Känner att det kan bli jobbigt i längden att pendla mellan Strängnäs och Eskilstuna, samt att det tar för mycket tid från hästarna och övriga djur. Dessutom söker jag en heltidstjänst, nu har jag 83% tjänsgöringsgrad. Det känns ekonomiskt att inte ha heltid. Arbetsförmedlingen vill också att jag söker heltidstjänst, om de fick bestämma så skulle de skicka mej till, typ, Korpilombolo om de hittar någon tjänst där.

Har hittat ett jobb som verkar intressant. Det är en kille som bor på landet och behöver personlig assistent som kan hjälpa honom i vardagen, samt hjälpa honom med ridningen på hans egen häst. Tyvärr är det ett par hakar som gör att jag inte kommer att söka den tjänsten. Det ena är att det bara är inhopp vid behov, den andra haken är att killen bor utanför Trelleborg...

Tyvärr är det kärva tider, tom inom kommun och landsting. Det är stora besparingskrav överallt och helst ska pensions- och övriga avgångar inte tillsättas med ny personal.

Fortsätter att söka arbete. Kollar på närmare håll först, men om det behövs så får jag väl flytta igen...

/Sussie

Intet nytt

Här har det blivit stiltje på händelserna. Hoppas nu att oturen äntligen har gett med sej och att hästar, människor och övriga djur håller sej friska ett långt tag framöver! Och att bilarna håller...

Snart har vi semester. Det ska bli skönt att få vila upp sej från jobbet och få ordning på sakerna här hemma. Vi ska ha en lågbudgetsemester i år. Det blir några dagsutflykter på hemmaplan och kanske nåt restaurangbesök. Det kan vara skönt att slippa spisen och diskbaljan...

Fler rapporter kommer senare. Nu väntar sängen på mej, ska kliva upp kl 5.15 i morgon för ännu en dag på jobbet.

/Sussie

Stamkund

Nu känner vi det som att vi är stamkunder hos veterinären! Oturen med hästarna håller i sej och det verkar som om ingen ljusning är i sikte.

Det började för 4 veckor sedan med Sagas hosta. Sen kom Masters fång.

I lördags upptäckte vi att Saga har juverinflammation. För att hålla det i schack i väntan på måndagen och lindrigare veterinärräkning, så har vi mjölkat henne 2 gånger om dagen, samt masserat med kamferliniment. Igår var veterinär Caroline ute och skrev ut penicillin.

I samma veva upptäckte vi att Blakkur var mycket svullen på högra sidan av huvudet. Caroline undersökte och upptäckte ett stort och mycket djupt sår inne i munnen, i kinden. Troligen har Blakkur fått en spark. Såret är så djupt att på ett ställe har det nästan gått igenom, det är bara huden som håller ihop. Nu får Blakkur semester i minst 4 veckor.

Men vi har inte bara otur! Tara kom hem i söndags och ser fin ut. Hon verkar ha trivts där hon var på prov inför försäljning. Synd att hon inte blev såld!


I lördags var vi och firade min systerdotter som tog studenten. GRATTIS SARA OCH LYCKA TILL I FRAMTIDEN!!! Vi blev bjudna på ett trevligt kalas med levande musik, gott fika och mumsiga smörgåstårtor. Som tur var så hade min syster och svåger lånat ett stort partytält, vädret var inte på deras sida med regn och blåst.

Ha det bra!
//Sussie, "St Tranas konvalecenscenter"

"Skomakare" och hovvård

Blakkur har fått nya skor, Sindri har fått "naglarna" klippta och Master har fått sina fossingar översedda av hovslagare Ture. Nu är det nästan som det ska.

Blakkur hade ganska slitna framskor, nu har han fått nya fina skor runt om. Nu är det bara att rida och köra igen. Skönt, för han börjar bli lite förslappad av "semestern"! Har inte haft tiden riktigt för att kunna ägna mej åt ridningen just nu. Tack snälla Maria och Eija för att ni hjälper mej med mina pållar!

Sindris hovar hade växt jättemycket och var verkligen i stort behov av att verkas. Idag var han faktiskt jättesnäll och stod still ända tills det var dags för den sista hoven, då hade han tröttnat på oss och försökte backa sej loss från grimman. Men med lite övertalning av hovis Ture och mej så lugnade han sej. Gissa om Sindri fick mycket beröm efteråt!

På Master tog Ture av skorna och kortade tårna på honom. Han sa att det syns att hästen har ont och att han inte ville göra mer än nödvändigt på Master. Han sa även att det inte var så farligt fånganfall som han först hade trott och att det inte borde ta så lång tid innan Master är bra igen. Kortningen av tårna var bara en åtgärd för att hjälpa hästen om han skulle få ett återfall.

Hovslagare Ture kommer på återbesök om ca 10 dagar för att se om Master behöver mer hjälp av honom. Annars blir det Sagas tur att få fotvård.

//Sussie


Fånghäst

Idag var veterinären här och konstaterade att Master har fång, förhoppningsvis en lindrig variant. Hon trodde att vi upptäckte det i tid för att snabbt kunna häva anfallet.

Nu ska den lilla stackaren stå på box med smärtstillande medicin i 7-10 dagar. Han ska även få träffa "skomakaren" som ska hjälpa honom att få fina fossingar och som även han kanske kan lindra smärtan. De andra pållarna i stallet får turas om att vara "sällskapsdamer" till Master.

När boxvilan är över, får Master gå ut i en pytteliten hage. Vi funderar på att göra i ordning en bakom stallet, så att han får möjlighet att gå in i boxen om han vill ligga ner och vila. De andra ställer vi i "sjöhagen" som ligger precis bredvid. Då får Master sällskap av dem.

Nu har jag blivit en erfarenhet rikare (tyvärr hjälper det inte Master)!

/Sussie

Ack o ve...

Nu är pessimiskonsulten igång igen!

Ack o ve, vilket elände! Det tar visst aldrig slut!

Vi har tydligen alldeles för bra bete i våra hagar, tror att Master har början till fång. Nu står han på boxvila med strikt diet. Inget gräs och pyttelite hö.

Vi märkte igår att Master verkade öm i fötterna och ville helst gå på gräset på väg till och från hagen. Han var dessutom mycket ovillig att röra sej och verkade halt på båda fram. Vår gårdsplan består av grovt grus och ganska stora stenar, så vi trodde först att han bara var ömfotad, vilket de kan bli av sådant underlag.

Vi misstänkte också fång, men när vi kände över benen på honom så hittade vi ingen värme och puls som är tecken på fång. Idag var han ännu mer ovillig till att röra på sej och vi fick nästan släpa honom till och från hagen.

Vi hittar fortfarande ingen värme i hovarna, men har kylt benen med slangen för att lindra ev symptom, och nu har vi bestämt boxvila och små mängder foder i hopp om att häva anfallet. Om han verkar sämre i morgon, får vi kontakta veterinären (mycket dyr historia om det måste ske, men djurens väl i första hand!). I annat fall väntar vi till måndag.

Tar tacksamt emot tips och råd angående fånghästar, har ingen större erfarenhet av dem!!

De andra hästarna mår i alla fall bra, har inte hört Saga hosta på hela dagen och då har jag varit ute i stort sett hela tiden!

Blakkur har också visat lite ovilja att röra sej, men han ÄR ömfotad i vanliga fall på sommaren och brukar ha sulor fram och nu har han ett par mycket slitna framskor. Hovis kommer nån dag nästa vecka.

//Sussie

Grattis Sindri, 2 år!

Igår fyllde den nyfikna gullegrisen Sindri 2 år.

Han "bjöd" sina kompisar Master, Blakkur och mamma Saga på "bakelser". Mumsigt tyckte allihopa! Bakelserna bestod av knäckebröd med rivna morötter och äppelskivor med ytterligare en knäckebrödsskiva ovanpå. 
"Födelsedagsbarnet" Sindri njuter av det fina vädret i sommarhagenGrattis Sindri, 2 år 1 juni 2010!

RSS 2.0