För två veckor sedan...

...besökte jag två stycken snygga tjejer, Tara och Diana. Det var en klar och kylig (-8 grader) lördagmorgon som jag körde ner till Norrköping för att hälsa på dem.

Båda hästarna ser verkligen ut att trivas i sina hem. Diana har blivit en stor tjej, ca 150 cm i mankhöjd. Tänk då att hon bara är 1½ år.

Diana har sällskap av sina kompisar varmblodet Lisa (Peace Love) och hennes fölis El Shamir (som har en arabpappa), minishettisen Melvin och varmblodet Uxis (som är till salu).

Kerstin, Dianas ägare, har lite smått börjat med tömkörning av Diana. Det funkar bra, jag fick prova en bit också. Diana blev lite konfunderad över vem det var som gick bakom och höll i tömmarna, men med "mamma" Kerstin bredvid sej så gick det bra.

Efter ett par trevliga timmar hos Kerstin och Anders, åkte vi ett par mil för att besöka Tara. Hon bor mycket vackert på en gård som heter Valtersten Mellangård, hos Anette Isacsson och hennes familj. Där har Tara sällskap av kallblodstravarna Järvsö Alma och Svall Smaragd.

Hästarna gick i en fin kuperad hage med gott om träd och buskar (önskar att jag hade en sån fin hage...). De brydde sej inte om oss först, men när de hörde prasslandet av godispåsen då kom de minsann!

Annette har planer på att eventuellt betäcka Tara i vår. Hoppas att hon gör det! Tara får fina och trevliga fölisar (i alla fall de två som jag har träffat).

Information om härstamningen på travarna jag har skrivit om, kan du hitta på www.travsport.se. Tara heter egentligen Fara Tabac.

Ha det bra!
/Sussie


Diana, född 6/6 2009, e: River Dance u: Fara Tabac, ägare: Kerstin Persson


 
Diana, en riktig liten sötnos! Eller vad tycker ni????El ShamirMinishettishingsten MelvinTara i sin nya fina hageJärvsö AlmaSvall Smaragd

Ledig dag

Idag är jag äntligen ledig efter en tuff helg på jobbet! Det kunde inte vara bättre förutsättningar för en riktigt bra dag, solen skiner och temperaturen är behaglig och det bästa av allt - det är vindstilla!!!

Behövde en sovmorgon i alla fall. När Niklas åkt iväg till jobbet i morse, så tog katten Zammi och jag en extra tupplur på 2 timmar. Det var underbart skönt!!! När jag klev ur sängen låg katten kvar åtminstone en timme till. Det skulle vara skönt att vara katt (i alla fall hos oss, alla katter har inte lika bra, tänk på sommarkatterna...).

Sen behövde jag åka till däckfirman och lämna in lite hjul som skulle fixas, så att bilen kan få på vinterskorna.

När jag ändå var inne i Strängnäs, passade jag på att ta ut lite pengar och gå på Apoteket. Det är dags att avmaska katter och hund.

Hunden är lättlurad att få i avmaskningspillren, det är bara att peta in dem i lite köttfärs eller korv och så säger det slurp ner i hundmagen. Katterna är en helt annan historia att avmaska. Zammi är tandlös och kan peta ut sina piller precis var som helst ur munnen, Lillen är hal som en ål att hålla i och lyckas för det mesta slingra sej ur våra grepp. Stumpan blir åter en vildkatt och använder gärna både tänder och klor för att slippa och hon är omöjlig att hålla, så där blir det ett receptbelagt medel som droppas i nacken. Kattbrottningsmatchen blir i kväll.

Passade även på att besöka Karlssons och köpte lite talgbollar till vildfåglarna och butiken Djur och Natur som jag har passerat massor av gånger utan att gå in. Enligt personalen var de den enda butiken i Sörmland som hade lågpris på Royal Canins hund- och kattmat. Lågpris kallar inte jag det, de ville ha 324:-(!!!) för en påse med 4 kg torrfoder för katt. Köper 4 kg Mjau på ICA för typ 80:-. Det duger bra till mina katter som är mycket kinkiga när det gäller mat.

Nu ska hunden och jag ut och ta en promenad i det fina vädret. Rida går inte, då det är hala fläckar på grusvägen och Blakkur har bara sommarskor. Han får också ha en ledig dag i solen!

Ha det bra!
/Sussie

"En morgon när jag vakna´..."

I morse när jag tittade ut genom fönstret, kom jag att tänka på en gammal sång vi sjöng i skolan, "En morgon när jag vakna´, var hela världen vit, den likna´mest en sockerbit...".

Det hade kommit ungefär en decimeter blötsnö och det snöade fortfarande för fullt. Årets första snö är här!

Nu kommer tidningarna att ha stora rubriker om snökaos och hur dåligt förberedda vägverket och kommunerna har varit på detta och om hur synd det är om alla bilister som har kört av vägarna mm mm mm. Vilken överraskning, det är vinter i detta avlånga land!!!

Nu vill jag att denna snö ska smälta bort, sen ska marken torka upp ordentligt och SEN kan det långsamt bli kallare så att det blir tjäle i marken och SEN kan snön komma.

Här kommer i alla fall lite bilder från i morse! (klicka för att förstora)
     
Fredag 22 oktober 2010, kl 5.45 på morgonen


     
Snöhäst                           Peggy och Stumpan gillar snö


     
Kl 9.25                             St Trana i snöskrud


     
Lännasjon                        Den gamla vagnen


Hoppas att alla kom fram dit nu skulle i morse! Kör försiktigt, misstänker att det kommer att bli mycket halt i kväll!!!

Snöiga hälsningar
Sussie

Höstbilder

Har inget att skriva om, så jag tänkte bjuda på lite höstbilder istället!

(Klicka på bilden för att göra den större.)

            
Morgondimma           Trollskog?               Trollhästen?


     
Stilla flyter ån               Höstplantering               Den öppna spisen


           
Frukost                    Objuden gäst          Liten hund-stort ben


     
Kvällssol                       Morgonsol                    Lillen på jakt


     
Höstlöv                         Zammi på språng         Mjölkleverans...


     
Åkröken                       Sindri                           Blakkur


     
Zammi                         Stumpan                      St Trana


Nu blev det visst fler bilder än jag tänkt att det skulle bli. Hoppas att ni inte har tappat intresset för denna blogg!!

Ha det bra!

/Sussie, fortfarande snorig  

Snuvig och däckad

Trodde att jag skulle klara mej från den obligatoriska höstförkylningen, men ack vad jag bedrog mej!

Det började egentligen i söndags när jag städade sadelkammaren, med ett par nysningar. Men vem nyser inte när man rotar runt på dammiga ställen???

I måndags kväll började det att svida lite i halsen och ett par nysningar. I tisdags brände det som eld i halsen och snuvan började rinna lite när jag böjde mej framåt. På kvällen frös jag ordentligt, tog då en stor kopp varm choklad spetsad med Dooleys och svepte en varm filt om mej.

I onsdags var det igång ordentligt. Jag frös hela dagen och snöt mej ungefär varannan till var femte minut. Uppbådade mina sista krafter för att stappla iväg till apoteket för att köpa Alvedon, hostmedicin och halstabletter. Borde ha hållit mej hemma, men Niklas hade planerad övertid och skulle inte ha hunnit dit. Dessutom behövde jag grejorna omedelbums! Resten av dagen tillbringade jag halvsovande i soffan framför TV:n med en varm och skön filt över mej och en ännu varmare och gosigare katt bredvid mej.

Idag, torsdag, känns det bättre, men fortfarande inte bra. Jag snyter mej var 10 minut och svettas. Antar att det är sjukdomen som är på väg att lämna kroppen. Däremot har det obligatoriska hostan infunnit sej. Kommer att ta det lugnt idag och i morgon också. Sen får vi se hur jag mår till helgen. Har lite planer för lördagen, men som sagt, hälsan får bestämma vad som händer!

Ha det bra!
/Snoriga Sussie

Storstädning

När jag vaknade i morse var det alldeles mulet och tråkigt. Definitivt inget ridväder. Käkade frukost och hoppades att vädret skulle hunnit bli bättre, men ack vad jag bedrog mej. Bestämde mej då att äntligen ta itu med sadelkammaren där grejorna bara blev inkastade i våras när vi flyttade in. Det provisoriska blev permanent, så att säga. Nu var det dags att göra något åt saken!

Fyra timmar senare är sadelkammaren presentabel (men inte helt färdig, behöver Niklas hjälp med finjusteringarna och han jobbar hela helgen och vet inte när han kommer hem), vädret är ridbart, men min kropp är helt slut efter röjningen...

Kolla in resultatet!!!

Före städningFöre städningEfter röjningenEfterJag är nöjd med resultatet, nu blev det tom plats för en fikahörna!! Alltid bra att ha, så man kan sitta och umgås med medryttare, inackorderingar eller bara kompisar som kommer och hälsar på och vill prata häst.

Ha en fortsatt bra söndag!
/Sussie

Strängnäs marknad

För första gången i mitt 39-åriga liv har jag besökt Strängnäs marknad. Lite konstigt att jag aldrig har varit där förut, har ju bott ca 4 mil från Strängäs hela tiden.

Det var ganska många knallar (mest korv, leksaker och krimskrams), men även en del som jag faktiskt behövde. Det var även ett stort tivoli, men ingen ville åka karusell med mej och jag vill inte åka ensam (tycker det känns konstigt att åka själv).

Marknaden var välbesökt, har inte sett så mycket folk på länge. Det som är negativt med Strängnäs marknad är att stånden är utspridda (staden saknar ett rejält torg) längs gågatan, på ett litet torg, en parkeringsplats och i parken.


Strängnäs marknad 2010Slutet är nära!!!

Jag fick igår veta att slutet är nära för gården Ringsdal. Kommunen har köpt upp den och hyresgästerna måste vara borta till nästa sommar.

Hur ska det nu gå för Maris, Matte, Jonathan och Blidur? Vart ska de ta vägen? Kommer de att hitta ett liknande boende?

Hur ska Vignir hitta en lämplig gård att driva sin verksamhet på? Bra gårdar växer inte på träd, i synnerhet inte en med så bra ridvägar och fina sandhagar som på Ringsdal.

Tyvärr är det så att våra politiker inte tar hänsyn till vanligt folk, så att de kan få bo lika fint som dem. De vill tydligen inte att vanligt folk ska kunna bo kvalitetsmässigt på landet, utan alla ska bo i stan med avgaser och annat elände. Titta bara på hur de driver upp bensinskatter mm!!

Där Ringsdal nu ligger, ska det inom kort bli ett stort industriområde!!! Då kan folk glömma det där med att promenera, rida, plocka bär och svamp och alla andra trevliga saker som man kan göra i de stora härliga Kjulaskogarna.

Funderingarna är många, men jag hoppas att allt löser sig för Ringsdalsfolket!!!


Funderingar

Sitter just nu i köket och tittar ut på regnet som faller. Det är grått och trist ute och löven håller på och faller av träden. Lusten att åka till jobbet är lika med noll, börjar 13.30 idag med en föreläsning på teatern. Skulle ha börjat kl 16 och har egentligen massor att göra här hemma som inte hinns med idag.

Sitter och funderar lite över en hel del.

Finns någon som läser denna blogg?
Hur har det gamla Asphultsgänget det?
Mår alla deras hästar bra?
Kommer vi att träffas något mer?
Kommer mina domningar i händerna att bli värre eller kommer det att stabiliseras?
Kommer jag aldrig att kunna rida ut på en turridning fler gånger? (kände igår att om jag själv får sakta ner tempot och skritta när det blev jobbigt funkade bra, men på en turridning töltar man och galopperar längre sträckor än när jag rider ensam).

Usch, känner att detta blev ett deppigt inlägg... Kanske jag är påverkad av höstmörkret?
Tror att det är bäst att jag slutar och går och gör något vettigt, dammsuga till exempel!

Ha det bra!
Sussie

Onsdagsmys

Blakkur och jag trotsade blåsten och tog en mystur i skogen. Vi hade en mycket härlig stund. Tölten gick fint, tyvärr tog vi ingen galopp, men det beror på att vi inte hittade någon lämplig sträcka för det. Jag hade bestämt att vi skulle undersöka skogsvägen där vi grillade korv för någon helg sedan. Vägen visade sej efter ett tag vara spår efter en skogsmaskin, och ju längre in i skogen vi kom, desto sämre blev det. När vi hade krånglat oss genom djupt vatten och massor av ris på marken, så vände vi och gick hem igen.

Vi stannade till hos Olle i Prästtorp och tittade på det nya staketet han håller på att bygga. Det blir ett enkelt trästaket, men det är bra mycket snyggare än fårnätet som satt runt torpet tidigare. Måste säga att Olle och hans fru (har tyvärr glömt namnet) har snyggat till stället ordentligt.

Nu hoppas både Blakkur och jag att vädret blir bättre i helgen, så vi kan göra om våran mystur och upptäcka nya vägar och stigar!! Och kanske Sindri kan få följa med någon gång...

/Sussie

Hösten är här!!!

Nu är hösten här, med lite kyligare dagar och frost på morgonen. Har nu fått skrapa bilrutan fyra morgnar i rad. Men det är inte bara jämmer och elände med hösten. Nu blir träden vackra, i synnerhet om solen skiner.

Har tagit lite bilder som jag tänkte att mina bloggläsare kan njuta av hemma i värmen.Svalorna samlas inför höstflyttenKaveldunen vajar i vindenMorgondimma över LännasjönSolnedgång över Lännasjön


Har som vanligt tagit massor av bilder, men kan inte dela med mej av alla (då skulle ni tröttna rätt fort på att läsa min blogg). Lägger ut fler bilder en annan gång.

Ha en härlig höst!!!
/Sussie

RSS 2.0