Vi fick besök...

...av Laila, Hannah och Krille i söndags.

Vi tog en sväng ut i skogen med hjälp av Blakkur och vagnen. Det var en fin dag för utflykt, vädret var lagom varmt för en höstdag, kanske att lite mer sol hade varit att föredra.

Blakkur lunkade nöjd framför vagnen och vi åkte ett par kilometer fram till en skogsväg där vi stannade och grillade korv. Sindri fick också följa med på äventyr.


Klicka på bilden för att göra den större!


              
Krille och Hannah                 Niklas hämtar häst


          
Hannah och Laila kom efter   Niklas och Sindri gick först


         
Hästarna fick hö...                ...vi grillade korv


         
Gott om svamp i år               Mysigt i skogen


         
Niklas, Hannah och Laila(skymd)  Elden släcktes ordentligt...


         
...innan vi gick hem igen...    ...till Stora Trana


Niklas och jag hoppas verkligen att våra gäster hade en trevlig dag i skogen, det hade vi i alla fall! Vi hoppas även att svampstuvningen, som gjordes av svampen de plockade, blev god!

Niklas och jag hälsar dem välkomna tillbaka till oss!

Kramar från Sussie


Potatisens dag och öppen gård

I lördags var det öppen gård på Niklas jobb, Bränne Övre gård. Där fick man provsmaka olika potatissorter som de odlar på gården och andra produkter som odlas lokalt, som honung, getost, skorpor och champinjoner. Det var även försäljning av nämnda produkter.

Det fanns även möjlighet att provsitta traktorer och skördetröska, samt se hur potatistvättning, packeri och upptagning av potatis ute på fältet. Dit fick man åka i balvagnen sittandes på halmbalar. Tyvärr var inte vädergudarna på vår sida, det småregnade mest hela dagen.

Här kommer lite bilder (klicka på dem för att göra dem större):

     
Ponnyridning                    Underbara Blidur och världens bästa Blakkur ställde upp


     
Sindri fick följa med          Information om islandhästen fanns att läsa


     
Tipspromenad                  STORA traktorn visades upp


     
Skördetröskan                  Blidur på spaning


     
Sara bjöd på sill o potatis   Vad finns i burkarna??


            
Olika potatissorter och fler finns det...


Det var ganska många som besökte Bränne Övregård denna lördag. Vi hade hoppats på fler, men vi hoppas att det blir bättre väder nästa gång och att fler besökare dyker upp!

Det är ett perfekt tillfälle att låta barnen få komma och se traktorer, djur och att även få se var maten kommer ifrån. Eller varför inte bara ta det som ett bra tillfälle för en trevlig utflykt på landet???

Ha det bra alla djur- och naturvänner!!!

/SussieVindbacka = "nya" Asphult

Jag och mamma var och hälsade på Britten, hästarna, hundarna och övriga djur på hennes nya ställe utanför Örebro. Gården heter Vindbacka och är jättefin!

Vi hoppas att de alla kommer att trivas där!

Huset och stallet är ca 6 år gammalt och allt är mycket fräscht. Stallet har 4 boxar och 2 spiltor, lite litet om alla 17 hästar ska in samtidigt, men gången är jättebred. Dessutom, hur ofta behöver man ta in alla hästar samtidigt???

Här kommer lite bilder om ni är nyfikna!Fina blommor och gamla hjul välkomnar dej vid infartenDetalj på stalltaketStallet och Peggy (hon ville också hälsa på sin gamla matte)Några av hästarnaBrittens nya husKatten Fridolf trivs på nya stället"Runsten" i skogsbacken utanför stallet


Här på Vindbacka ska Britten fortsätta ha lektionsridning och turridning, fortfarande i namnet Asphults Islandshästar. Håll utkik i tidningar efter annonsen, så ser ni när hon startar upp verksamheten igen. Hemsidan finns också kvar, gå gärna in på www.asphults.se och titta lite.

Ha det bra, alla djurvänner runt om i landet!!!
/Sussie


Höstmarknad

Nu har jag precis kommit hem till mamma efter att ha tagit en snabb sväng på Torshälla marknad. Tyvärr hade jag inte möjlighet att åka igår pga jobb. Söndagar brukar det vara ordentligt urplockat och så var det i år också.

Köpte i alla fall ett par lotter av min moster och morbror som säljer lotter åt orienteringsklubben OK Tor. Som vanligt så vann jag ingenting.Torshälla marknad och rådhus, 2010


Förra helgen var vi på Jäders marknad, den innehåller ungefär 10 knallar på en yta som är mindre än en fotbollsplan. Men där hittade jag en del grejor som jag köpte. I år var det fler knallar och fler besökare än jag såg på de tre åren som jag bodde där.Jäders marknad med kyrkan i bakgrunden, 2010


Snart ska jag lämna idyllen Torshälla för denna gång och åter bege mej till betongen och jobbet i Årby.

/Sussie


Marknadsdags och jobb

Nu har hösten kommit och med den alla roliga marknader.

Förra helgen tog vi en snabb sväng på Jäders marknad. Den är inte stor, man fixar den på en halvtimme. I strålande sol och skön värme gick vi och njöt av alla dofter och provsmakningar. Köpte den obligatoriska årliga väggalmanackan från Kjula-Jäders hembygdsförening och även presenter till mina syskonbarn som snart fyller år (sorry Sara och Robin, det blir en överraskning när ni öppnar paketet, avslöjar inget här).

Denna helg är det Torshälla marknad. Tyvärr jobbar jag helg, typiskt. Tänkte springa genom en sväng i morgon när jag har "delat helvete", dvs delad tur med 4 timmars rast mitt på dagen (om det inte ösregnar förstås...). Idag har det småregnat lite grann. Förra året var det underbart väder.

Vi får se hur det ser ut när det är dags för Strängnäs marknad i oktober. Antingen är det väl full storm eller så jobbar jag...


Ålandskryssning

Nu har det varit stiltje på bloggfronten ett tag igen. Har haft fullt upp med det sedvanliga hushållsarbetet, jobbet och andra roligare saker. För en vecka sen, fredag 27 augusti, var jag på Ålandskryssning med ett gäng tjejer från jobbet (ber om ursäkt att det dröjt med inlägget, men vädrets makter har inte tillåtit mej att lägga upp bilder).

Vi hade en liten kick-off ombord på Viking Cinderella. God mat, god dryck och trevligt sällskap och när vädergudarna ser till att solen skiner och havet ligger stilla, DÅ HAR MAN OTROLIGT SKOJ!!! Har inte haft så här roligt på någon kryssning på minst 10 år...

Efter godkännande från tjejerna, här kommer lite bilder! Klicka på dem för att göra dem större.


     
Ida i väntan på bussen   Helena, Taimi, Agneta    Jenny, Nada, Caroline


     
Viking Cinderella           "Fick du oxå SMS???"     Jag och Ida
                                    Marie, Helena, Agneta


     
Tupplur                         Förfest i hytten              Partypinglorna


        
Jenny                   Taimi dricker mjölk   Ida                   Vi är förföljda...


Som tidigare nämnts, det var en rolig resa! Hoppas att det kommer att bli en tradition med en trevlig inledning på hösten...

/Sussie

RSS 2.0