Skördefest och åska

Igår var det trevligt! Vi var bjudna på skördefest hos ett par i Ramshammar utanför Eskilstuna. Niklas brukar hjälpa dem med höskörden och som tack brukar alla "drängarna" bjudas på skördefest senare till hösten.

Det var ett riktigt kalas med massor av godsaker! Ölkorv, fetaost, oliver, grissini, kycklingpaj, köttfärspaj, nybakat bröd, olika sallader, räkor, kräftor, äppelpaj... Magen stod i arton hörn när vi åkte hem klockan 1 i natt.

Tack Hasse och Kerstin för allt mumsigt och ett trevligt kalas!

Varmt och skönt var det hela kvällen, men när vi hade sovit i ungefär en timme, så vaknade jag av att en katt hoppade rätt upp på magen på mej. Vaknade till och öppnade ögonen lite smått. Hela rummet blinkade som om en polisbil med påslagna blåljus stod utanför fönstret. Det visade sej vara blixtar som kom mycket tätt och åskmuller hördes på avtånd.

Åskrädda hunden kom krypandes uppför trappan till sovrummet, två av katterna kröp ner i sängen. Luften stod alldeles stilla, temperaturen i rummet steg till 26 grader. Allt var högst otrevligt (är inte åskrädd, men avskyr när det blir för varmt). Blev lite orolig för hästarna som var ute, men ovädret drog på sidan om oss och var aldrig nära.

Nakenhäst

Nakenhund, nakenkatt och även nakenmarsvin har man hört talas om, men nakenhästar...?

Nja, nu är det inte så illa som det låter. Det är Blakkur som har lyckats ta av sej eksemtäcket i natt/tidigt i morse, med magplatta och allt. Han stod som NakenJanne (ni vet han i Farmen, som sprang omkring naken med bara toppluva och träskor) i hagen med bara luvan på sej. Troligen har han fastnat med benet någonstans i täcket och sen fått hjälp av övriga hästkompisar att ta av sej täcket.

Tog in honom och kollade över honom och han är ok. Fast nu vill han inte lämna stallet. Han tvärvägrar att kliva över tröskeln till ligghallen. Antar att han kan vara trött efter äventyret och att det finns små otäcka insekter ute, så han får stå där och vila sej. Ska snart ut och ge lite lunchhö till honom.

Min stora dag!

Det började uselt med regn, men för en gångs skull så höll meteorologerna vad de lovat. På eftermiddagen sprack molnen upp och solen kom fram. Fast jag tyckte nog att det skulle ha hänt minst 4 timmar tidigare...

Men vi hann fika och öppna presenter medan regnet föll. Sedan var det dags för en tipspromenad med luriga och kluriga "Sussie-frågor". GRATTIS KAJ NURMIRANTA! Du fick ju alla rätt och var närmast i skiljefrågan.

Medan grillarna värmdes inför matlagningen anordnades "Sussie-femkampen". Den innehöll grenar som "Balansboll" (balansera bollar på en bräda och försöka att träffa tre hinkar/burkar), "Sussie-poker" (som Yatzy, fast med mina regler), "Hästskokastning", "Pilkastning" och "Trekantsboll" (kasta ett gäng bollar, typ krocketklot, och försöka att träffa tre trianglar på olika avstånd på marken). GRATTIS KAIJ PELTOMAA! Du vann Sussie-femkampen.

Det verkade som om de fysiska aktiviteterna var lyckat hos gästerna. Kanske det blir "favorit i repris" nästa år när Niklas fyller???

Här kommer lite bilder:


Tårtorna är redo att skäras upp


Vi blev ganska många ändå, trots väder och kräftskivetider...


Borden var smyckade med blommor från trädgården


Trodde aldrig att flaskan skulle komma upp ur påsen, den blev längre och längre...


Fick en målad tavla med Blakkur och ett kort där jag blev kallad för "gammal fossil"...


Här hölls en del femkampsgrenar...


Pricka trianglarna på marken


Här gäller att hålla tungan i rätt mun...


Ett stort TACK för alla fina presenter som jag fick och ett stort TACK till alla som gjorde min fest så jättefestlig!!!!

Kram Sussie

Hurra hurra hurra hurraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

Ja må jag leva, ja må jag leva, ja må jag leva uti hundrade år...

Ett STORT GRATTIS till mej själv på min 40-års dag!

Idag ska det stora kalaset gå av stapeln och regnet fortsätter att falla! Varför just idag?????????????

Tur att man är förutseende och har lånat ett stort partytält, tyvärr upptäckte vi igår att det läcker lite här och där... Men vi får försöka att sitta runt hålen på något vis. Dessutom har vädergubbarna sagt att regnet ska avta framåt eftermiddagen.

Oavsett vilket, fest kommer det att bli!
Bilder kommer i morgon. Eller nästa dag...

/Fyllande Sussie


Dagen före

Kväll, dagen före det stora kalaset, och regnet öser ner! Vem har beställt detta väder??????

 
Jag som hade hoppats på solsken och varmt. I alla fall uppehåll och lagom väder. Men vi får se om detta är övergående i natt.

Enligt väderkartan så ska det regna även i morgon, men det var länge sedan den stämde. Hoppas att de har fel även denna gång!!


Hallå hallå!

Nej, jag har inte emigrerat. Har haft fullt upp som vanligt med jobb, men även med förberedelserna för det stora kalaset på lördag.

Tältet har rests, huset har städats, dasset har byggts och målats. Nu återstår bara smådetaljerna, men det är ju de som är såååååååååååå viktiga!

Ha det bra!
/Sussie

Delat elände

Sitter just nu på jobbet och har en lucka mellan två vårdtagare. Känner mej trött efter att ha sovit dåligt i natt. Och saken blir inte bättre av att jag idag har delad tur, dvs jobbar 7-12 och sen 16-21. Fattar inte att sådana arbetspass är godkända!

Vad gör man i 4(!) timmar mitt på dagen?

Har ingen lust att åka hem, har ungefär 4 mil enkel resa och det blir ju stor förlust med tanke på dagens bensinpriser. Gå på stan är helt uteslutet eftersom Eskilstuna centrum knappt har några butiker längre. Alla köpcentrum ligger utanför stan.

Tur att mamma bor ganska nära, får åka hem till henne och sitta där och slöa några timmar...

Får se om jag orkar hela dagen...

/Sussie

Polis, polis, potatismos

Efter det som har hänt på jobbet, så måste vi kvittera alla nycklar och någon måste vara "nyckelpolis". Idag är det min tur.

Det känns som om jag skulle ha behövt manteln(?) som jag hade när jag var skolpolis nån gång i mellanstadiet. Eller jag kanske kan ta med mitt reflexkoppel som vi har vid ridning och promenader i mörker? Det skulle se snyggt och polisaktigt ut med en svart t-shirt.

Potatismos är svårt att göra så här års. Det krävs antingen gammal potatis eller pulver. Det blir ju självklart godast med hemgjort mos, pulver är fusk. Ibland behöver man fuska lite.

Rörigt och osammanhängande, precis så som jag är just nu. Rörig och extra virrig. Kan bero på åldern...

/Sussie

Hej då, Rökkvi och Peysa!

Hoppas att ni har haft en bra semester här hos oss! Ni är mycket välkomna tillbaka nästa år! Det kommer att bli tomt utan er.

Ha det bra!

/Sussie, Niklas och övriga djur

Baka, baka liten kaka...

Har ledig dag och inget att göra. Eller, egentligen har jag massor att göra, men det gäller att prioritera lite. Ridningen är fortfarande satt åt sidan. Har ju det stora kalaset att förbereda. Så idag har det bakats 3 sorters kakor. När den stora dagen närmar sej blir det till att göra en sockerkaka eller tre. Och tårta förstås!!!

Om en liten stund ska jag ut i stallet och mocka. Det är härligt att kunna skingra tankarna från det som händer på jobbet.

Blakkur och Sindri kommer att bli två kompisar fattigare idag. Det är Peysa och Rökkvi som ska åka hem till sin familj efter att ha haft semester här hos oss. Det kommer att bli tomt, men vi hoppas att de återkommer nästa år (om inte Peysa får en liten bebis förstås)!

Ha en bra fredagskväll (jag kommer att lägga mej tidigt, jobbar i helgen)!
/Sussie


Rörigt och olustigt

Idag har det varit rörigt på jobbet. Det har inträffat en del olustiga saker som har gjort att man går och sneglar på vikarier och ordinarie personal. Man undrar vem som är skyldig och vem som är oskyldig. Det kan ju vara så att det kan vara en helt utomstående också som är inblandad och att både vikarier och ordinarie personal är oskyldiga.

Hur som helst, det har varit rörigt idag. Nycklar ska kvitteras ut och de ska kvitteras och signeras när de lämnas in. Klockslag noteras vid ut- och inlämning. Det har känts riktigt olustigt. Usch, vad det känns tråkigt när en del saker händer!!!

Nu hoppas jag att allt snart ordnar upp sej!!!

/Sussie

Förberedelser

Hela dagen, veckan och helgen har hittills bestått av förberedelser. Det som ska förberedas är den stora festen om ett par veckor.

Jag har målat, hämtat partytält, bakat, skött om hästar, handlat... Massor av jobb återstår, ska baka lite mer och måla färdigt, sätta upp tältet och handla ännu mer.

Detta har jag bakat idag, Godiskakor och Citroness:


Maila: ringsdal@spray.se om du vill ha recepten.

Ha en bra helg!
/Stressade Sussie

En gammal klassiker

Nu har jag äntligen gjort den! Vad då, undrar ni väl? Jo, nu har jag äntligen gjort den gamla klassikern spottsoppa!

Nu är det ju inte så äckligt som det låter, det är ju körsbärssoppa. Kanongott som mellis eller liknande.

Här får ni receptet!


Ta 1 liter körsbär och 1 msk potatismjöl


Koka upp 1 liter vatten och 1 dl socker, tillsätt körsbären och sjud tills de är mjuka


Rör ut potatismjölet i lite vatten, red av körsbären och koka upp


Låt svalna och servera kall som den är eller med lite vaniljglass


Smaklig måltid!
Likadana????

Såg ut genom fönstret tidigare idag. Hittade fyra likadana hästar i hagen. Eller var de likadana?


RSS 2.0