Gott o blandat från helgen

Hej allihop!

Först och främst vill jag be om ursäkt för att förra inlägget blev så gnälligt! Men ibland måste man få "gnälla av sej" lite för att orka med tillvaron och komma tillbaka till de rätta gängorna igen. Dessutom bor man ju mitt i "gnällbältet"...

Helgen har bjudit på blandad kompott. I lördags var vi bjudna till kompisen Ida på lunch och sedan skulle vi gå på bio. Tyvärr visade det sej att den föreställningen vi hade tänkt oss, var slutsåld. Så går det om man inte förhandsbokar... Det blev att vända hemåt med plan B. Vi gick i söndags i stället. Filmen vi såg var "Hur många lingon finns det i världen?" med Glada Hudikgänget. Den är kanonbra!!!!


Glada Hudikteatern (bilden hämtad från www.sf.se)

Niklas passade även på att skaffa en ny bil. Eller ny och ny, bättre begagnad i alla fall. Det är en Mitsubishi Galant, årsmodell -96. Systersonen Robin har skaffat en annan och då förbarmar sej biltokige "morbror" Niklas över honom och köper bilen. Det är en katt bland hermelinerna, eller en japanare bland volvosarna (den har ju hamnat hemma hos familjen Volvo). Apropå katt, har ni hört talas om "katt på hett plåttak"?? Här kommer bilder på detta!

   
Niklas nya leksak                             Katt på hett(????) plåttak


Det har även varit annat besök på gården i helgen. En av spekulanterna som tittade på tjejerna förra helgen, var tillbaka och tittade igen. Tror att hon är intresserad av dem. Tyvärr har jag fäst mej vid dem, men jag vet ju att de är till salu och att de står här till de hittar en annan ägare. Vi får se hur det blir...

Ha det bra!
/Sussie


Allmänna funderingar

*Varför är det alltid dåligt väder när man är ledig?

*Varför är det alltid fint väder när man jobbar?

*Varför ska man alltid gnälla på vädret? Det snöar/regnar för mycket eller för lite, solen skiner för starkt eller för lite, det blåser för mycket eller för lite, det är för varmt eller för kallt...

*Varför är människan aldrig nöjd?

*Varför har underbara Blakkur förvandlats till ett monster som gör som han vill? Kan det bero på att jag inte har haft tid och ork ordentligt för honom i vinter? Det är nog mest troligt. Försökte rida en stund idag och det funkade en stund, men när jag vände vid bäcken och ville tölta till brevlådan så krånglade han ordentligt. Och tyvärr så vann han en delseger eftersom jag inte ville riskera att ramla av. Har varit hemma ett par dagar från jobbet pga värk i nacken. Dessutom är jag ensam hemma på gården och ska jobba i kväll.

*Varför är det alltid så stora sparkrav inom äldreomsorgen? Det dras ner på personal och det sliter otroligt mycket på de få som arbetar. Man är inte alltid på bra humör när man är ledig, för man orkar inte vara trevlig mot familjen (stackars Niklas).

*Vad sparar kommunen till? Sparkrav har det varit ända sedan jag började arbeta inom vården för typ 20 år sedan. Varför kommer det aldrig in mer pengar så att vi får ordentligt med personal och hjälpmedel som behövs för att sköta folk hemma? Det enda som händer är att det dras in på vikarier (ska helst inte ta in någon sådan om någon är sjuk), vi får fler vårdtagare och därmed mer att göra, samt att vårdtagarna blir sämre och äldre. Men inte får vi in mer personal för det! Nu ska typ långvård bedrivas i hemmet, utan ordentligt med personal och hjälpmedel och utrymme...

*Varför har jag blivit så bitter? Beror det på stress, smärta eller bara tristess? Vem vet? Inte jag!

*Kan det bero på 40-årskrisen? Tro mej, det är ingen myt, den finns!!!

Nej, det är nog bäst att sluta. Detta inlägg som började med lite funderingar slutade i ett enda gnälligt ordkaos!

Ha det bra i vårvädret!
/Sussie

Spekulanter

Igår var det ett par spekulanter här och tittade på tjejerna, Ljúfa och Dótla. Det skulle vara kul om de kommer till ett ställe där de kan få bli utbildade av kunnigt folk som verkligen kan få fram det bästa ur tjejerna. Kanske man kan få se någon av dem på tävlingsbanorna i framtiden?

Men det är med blandade känslor. Vi har hunnit fästa oss vid Ljúfa och Dótla, killarna har också fattat tycke för dem. Detta är nackdelen med hästuppfödning och att bara ha dem inackorderade, någon gång skiljs man åt och man kan inget göra åt saken. Man bedriver ju inte avel för att spara varenda djur (om man inte gör klart från början att detta föl är bara för oss).Ljúfa från AsphultDótla från Asphult


Hoppas i alla fall att tjejerna får det bra i framtiden, var de än hamnar!

/SussieMisströsta inte!!

Vad var det som kom ner från himlen i morse? Jo, snö!

Är trött på alla kommentarer om att "usch vilken kall vinter" och "tar eländet aldrig slut?" och "blä, usch och skit för vintern).

Till alla som vräker ur sej såna kommentarer: vi bor i ett land med årstider. Passar inte det, så flytta till värmen!!! Jag tycker att denna vinter har varit underbar, helt normal faktiskt så som vintrar ska vara. Denna vinter har jag sluppit vara deprimerad när regnet har öst ner och allt har varit ett enda mörker. Hade en liten svacka i januari när det regnade och snön försvann.

Tro nu inte att jag är en sån som tycker att denna snö är kul och att jag vill stoppa våren. Nej, jag älskar årstidernas växlingar! Men den snön som faller idag kommer att ta med sej den gamla snön när den smälter. Det behövs faktiskt lite ny snö för att ta bort den gamla.

Jag längtar efter våren och tro det eller ej, men den är här!

Djuren fälller ordentligt. Hästarna ser riktigt ruggiga ut med stora hårtussar som faller av dem i drivor, hunden hårar också och katternas hår sätter sina spår på våra kläder.

Misströsta inte! Våren ÄR här!!!
/Sussie


   
Hårfällning                                       Snöfall

Redan saknad

Sålde min hemgjorda fyrhjulsvagn igår.

Saknar den redan. Har haft mycket skoj med den och Blakkur.

Den gröna vagnen som tillverkades i Jäder, har flyttat runt till Ringsdal, Asphult, Stensborg och hit till St Trana. Vagnen som nästan blev skrot vid skenturen när Blakkur blev skrämd av de stora "tanterna" som hade mött ett vildsvin.

Vagnen som körde Hannah och Krille vid deras bröllop i somras, som vi har varit ute i skogen med och grillat korv.

Saknar den!

Hoppas nu att de nya ägarna får lika skoj med den som vi har haft!Den "nya" flocken

Ja, flock och flock, det fattas minst en häst för att jag ska kalla det flock. Fyra hästar är nästan ingen flock, men en god bit på väg.

I lördags släppte vi äntligen ihop alla fyra hästarna tillsammans i hagen. Allt har gått kanonbra hela helgen.

Nu tänker ni väl, att varför vänta tre veckor innan hopsläppet? Jo, tjejerna hade lite "samarbetsproblem" i början, så vi har haft tre veckors "inskolning". Vi började med att sära på tjejerna, så att de fick bo med varsin kille. Blakkur parades ihop med Ljufa och Sindri fick bli sambo med Dotla. Även haggåendet har bestått av dessa par. Utevistelsen fick bli i skift. Ena paret hade "morgonskiftet" och det andra fick kvällsskiftet.

Och i lördags gjordes ett nytt försök att släppa ihop hela gänget och efter lite smågruff sinsemellan, så har det gått jättebra!

Nu håller vi tummarna att det ska funka även i fortsättningen också!!!Uppradat...Lugnt och fridfullt i hagen, flocken är samlad!

Hej hej!

Peggy här igen!

Passar återigen att använda datorn när matte är ute. Nu är hon till brevlådan och hämtar tidningen. Hon undrade om jag ville följa med, men jag låtsades sova hårt.

Jo, jag tänkte på det här med katterna i huset. De beter sej ju inte som katter ska göra. Antingen ska katter vara rädda för oss hundar eller också ska de spöa upp oss (det sista känns ju inte bra...). Men våra katter gör inget av detta!

Den lilla gula saken, Lillen, han knycker ju mina sängar, slickar mej på tassarna och nosen och totalt ignorerar mej. Konstig sak!

Den stora grå katten, Zammi, han bryr sej inte ett enda dugg om att jag brukar morra och resa ragg när han är för nära min matskål. Han bara sitter där med sina stora klotrunda ögon och ser allmänt dum ut. Tydligen är han inte så smart heller, han fattar ju ingenting av vad jag säger!!!! Matte påstår att det är för att hundiska och kattiska inte är samma språk, även om en del ord låter lika.

Svanslösa katten, den grå Stumpan, hon har ju inte heller fattat något. Hon har ju ingen som helst aning om hur saker och ting ska gå till. Hon tror att det är katten som ska jaga hunden!! Det strider ju mot alla regler som finns!!! Men ändå så är det så det är. När vi går från brevlådan, så springer hon så fort efter mej att jag nästan ramlar omkull. Jag måste springa böjd som en banan för att se var den otäcka tjejen med de otäckt vassa naglarna håller hus. Vill ju inte riskera att bli riven eller biten i svansen...

Matte kan inte så mycket hundiska hon heller, men jag är hennes första hund och har bott hos dem i ungefär 3½ år. Katter har matte haft sen hon var 6 år och då förstår jag att hon pratar kattiska flytande, även om hon påstår att hon fortfarande inte gör det för att alla hennes katter har olika dialekter. Tror ni på det???

Nej, nu måste jag sluta! Matte är på ingång och jag vill inte att hon ska veta att jag lånar datorn!

Hundhälsningar Peggy

"Någon ligger i min säng", hundens klagan

För att citera lite ur den gamla sagan om Guldlock (kommer någon ihåg den???), så är det någon som ligger i MIN säng. Eller båda sängarna för den delen...

Jag som skriver är Peggy, bordercollie och hund i huset. Husse och matte tror att jag bara är en dum hund som inget kan (förutom dra hästarna i svansen och smyga på katterna), men ack vad de bedrar sej! Jag har suttit bredvid matte massor av gånger när hon har använt datorn och nu när de är ute i stallet så passar jag på!

Jag trivs jättebra hos husse och matte, även om de verkar gilla katterna mer. Men iofs så får ju inte katterna följa med på äventyr till gamla matte Britten i Örebro. De får heller inte följa med husse till jobbet.

Apropå katter, den lilla gula fräcka saken har tagit sej friheten att använda mina sängar!!! Inte nog med att han har fräckheten att smyga sej på mej när jag sover för att slicka mej under tassarna eller på nosen, HAN KNYCKER MINA SÄNGAR OCKSÅ!!!!!!!!!

Finns det någon hund i detta avlånga land som har något bra tips på hur jag ska göra för att få ha mina sängar i fred? Har funderat på att äta upp honom, men det är jag för väluppfostrad för att göra. Dessutom fångar han ju MÅNGA möss! Det skulle ju vara katastrof om mössen invaderar huset, då tar ju DE mina sängar!

Jag tycker att det skulle räcka för honom med alla liggplatser som katterna har här i huset. De har ju kökssoffan, rumssoffan, husses och mattes sängar, gästsängen och fåtöljerna att ligga i. Måste då den dumma fräcka katten ta MINA SÄNGAR??


 
Katten har knyckt både nya sängen och den gamla sängen.Ordningen är tillfälligt återställd...

Som sagt, har någon hund (eller deras hussar och mattar) något tips på hur jag ska komma till rätta med detta problem, så hör av er! Jag är trött på att ligga hoprullad på dörrmattan innanför dörren på nätterna, det drar kallt!!!

Hälsningar
Peggy, gammal hund

Motorsågsmassakern

Det är en klassisk skräckfilm från 70-talet, men det är inte den jag ska skriva om. Tyckte bara att det var en passande rubrik till helgens aktiviteter.

Niklas har fått ett par omkullfallna träd av hyresvärden och vi passade på att utnyttja det underbara vårvädret i helgen för att hämta hem dem. Och där kommer motorsågen in i bilden, vem orkar såga två stora träd för hand???

Efter en hel dags sågande i lördags och ett par timmar i söndags, så är nästan all ved hemma på gården. Det återstår en del bitar som var för stora och tunga för att vi skulle orka lyfta dem till släpkärran. Niklas sa att det fixar vi/han (jag jobbar kväll tisdag och torsdag) på kvällarna nu i veckan.

Stundtals var det akrobatik på hög höjd, men allt gick bra och ingen blev skadad.

Här är lite bilder från helgens "motorsågsmassaker"!

Nu har vi ved så att vi kan få varmt och skönt nästa vinter. Men det är klart, det behövs mycket mer för att fylla vedboden och gärna lite till.

Ha det bra!
//Sussie

Våren är här!!!

Ja, enligt almanackan.

Men en del vårtecken har man ju sett. Hästarna börjar fälla, talgoxarna har börjat locka på honor, solen skiner vid 16.30-tiden (när den är framme förstås), utlänningarna i Årby har börjat öppna balkongdörrarna och spelar "turkmusik" på full volym...

Så ja, våren är här! Även om det är svårt att se det. Men temperaturen och snöns konsistens skvallrar om vår. Tempen ligger runt nollan och det är kramsnö.

Tro nu inte att snön smälter bort på en gång och att ni kan slänga er i sjön när som helst, nä enligt gamla talesätt så ska det snöa sju gånger innan det blir vår. Och det har det ju inte gjort än.

Behåll paltorna på ett tag till, men snart, snart är sommaren här!

RSS 2.0