PPP

PPP = Pyntet På Plats.

Eller, allt pynt har jag inte hunnit med. Men det går sakta framåt. Jobbade hela helgen och har väl inte hunnit så långt som jag önskade på min enda lediga dag (i måndags). Igår hade jag en del ärenden att uträtta och då hann jag ingenting.

I kväll väntar återigen arbete, så jag passar på att pyssla och pynta lite innan det är dags att åka. Har fått fram stakarna i fönstren och tomtestaken står ovanpå öppna spisen. Sen återstår ju tomtebyn, fönsterstjärnorna (men de är Niklas jobb) och julgardinerna. Så ska dukarna på plats och julstjärnor och amaryllisar (några av mina älsklingsblommor) ska ställas i fönster och på öppna spisen.

Närmare jul ska ju tomtarna fram och granen ska tas in och kläs. Känns lite vemodigt att det är sista gången jag julpyntar i detta mysiga hus, men nästa år ska grejorna upp på ett eget ställe!

Hej å hå, pynta på!
/Sussie


Tomtestaken, där första ljuset ännu inte är tänt...

Första advent...

...låt det första ljuset bli tänt!

Härlig första advent i år. Regnet öser ner, blåser, 10 grader varmt, stormen Berit lurar runt hörnet...
Ska verkligen bli skönt att få komma hem från jobbet! Slutar 15.30 idag.

Förhoppningsvis så har sambon hjälpt till lite där hemma genom att rasta snabeldraken, men man vet aldrig om något annat intressant dyker upp.... Men har nog haft lite tankar på att julpynta mmi alla fall. Tänkte att lite ljus kan skingra det eländiga mörkret. Ju fler ljus, desto bättre.

Hoppas allt ordnar sej, för finns det något mer deprimerande än en grön vinter???

/Sussie

Julstämning?

Fredag 25 november 2011. På söndag är det första advent. Saknar motivation till att börja ta fram adventsstakar, tomtar och annat som hör till julen, trots att jag älskar det.

Tittar ut genom fönstret, är mulet och mörkt, och gräsmattan är alldeles grön. En snabb titt på termometern säger att det inte blir snö idag heller.

Titta på bilderna, så förstår ni vad jag menar...

 
27 november 2010                         25 november 2011Har ni något tips på hur man kan bli motiverad till att börja pynta? Dela gärna med er!!! Jag har definitivt ingen motivation och julstämning just nu!

/Sussie

Usch!

Detta vidriga väder!

Regn o mörker. Dis, dimma och äckliga plusgrader. Blommor som ska ligga i vila till nästa säsong blommar för fullt. Smultron kan skördas, rosor som blommar och är fulla av knopp...

Första advent är på söndag, men ingen som helst julstämning kan infinna sej. Inte så konstigt när det är 5-8 plusgrader och regn i stort sett varje dag!

Nu längtar jag verkligen efter solsken, nollgradigt (helst kallare) och sedan snö! Det blir ingen riktig jul utan snö!!!

USCH!!!!
/Sussie

St Tranas julmarknad


Vår lilla minijulmarknad idag var tyvärr inte så välbesökt, trots annonsering i tidningen och lappar i brevlådor och i affärer. Även en del "inbjudningar" var mailade, men ingen av dem dök upp.

Men de som kom gjorde dagen riktigt lyckad, trots regn och rusk!!!

Här kommer lite bilder!

Ett gäng tomtar besökte oss


Ponnyridning för små...


...och stora barn


Totte vaktade mattes prylar


Ganska många besökare var det


Även vuxna gillade fiskdammen


Massor av godsaker fanns att köpa...


...liksom massor av andra prylar

Ha en bra kväll!
/Sussie

Tjuvstart

Har pyntat lite inne hos hästapållarna. Det är ju snart första advent. Eller, snart och snart, det är ungefär en vecka kvar. Men den helgen jobbar jag långa turer. Dessutom så ska vi ha en minijulmarknad på söndag och då vill vi ha lite "juligt".

Kolla vad fint de fick!!!


Inne i stallet


Utanför

En för mycket

Hjälp mej! Jag har en för mycket. Finns det någon som letar efter en bil?

Till salu:
Volvo 850, -94, går bra. Lite rost finns, endast småfläckar. Dessutom så är bilen inte fabriksny. Bilen har dragkrok, AC, larm, c-lås. Sommar- och vinterdäck och cd-spelare medföljer.

Service (med oljebyte mm), ska göras inom kort och det står jag för.

Vill ha 10 000:- för bilen. Hör av er vid intresse!

/Sussie


Förändringar

Nu händer det massor av saker samtidigt.

Förändringar, både bra och dåliga, men det händer.

Förändringar på jobbet, troligen dåliga, är på gång. Redan 28 november är det schemaändringar, för att direkt efter nyår bli ännu fler schemaändringar.

Ozzy i Black Sabbath sjöng I´m going through changes och det händer oss nu.

Förändringar även på det privata planet är på gång. Dessa förändringar hoppas jag kan vara bra. Men dem skriver jag inte om än, det kan "skita sej" på det planet också. Återkommer om dem.

Sover dåligt om nätterna pga alla förändringar. Har konstiga drömmar om båtar som går på grund och hus som brinner ner och andra konstiga "katastrofer" som kan hända. Har ni något tips om vad drömmarna kan betyda? Är det dags för mej att lämna det sjunkande skeppet = arbetsplatsen?

Hjälp mej och ge gärna massor av tips!!!

/Sussie

Godsaker

Idag är det ostkakans dag, enligt vad de sa på radion i morse. Det måste ju firas, men inte med en ostkaka. Jag gjorde något snarlikt, men ännu godare. Kalvdans!Den ska avnjutas senare i kväll, ljummen med lite jordgubbssylt.

MUMS!

/Sussie

Adventsfirande med loppis och annat

På söndag, kl 11-14, ska vi tjuvstarta advents- och julfirandet med en minijulmarknad. Det ska bli kul, hoppas bara att det dyker upp någon!!

Vi ska ha lotterier, fiskdamm, ponnyridning, loppis och annan försäljning.

Välkommen!

                                                                                     

Adventsfirande med loppis och annat

På söndag, kl 11-14, ska vi tjuvstarta advents- och julfirandet med en minijulmarknad. Det ska bli kul, hoppas bara att det dyker upp någon!!

Vi ska ha lotterier, fiskdamm, ponnyridning, loppis och annan försäljning.

Välkommen!

                                                                                     

Pessimistkonsulten

Ja, det är väl norrlänningen Ronny Eriksson, men det finns väl fler i detta avlånga land? Jag skulle kunna vara en av dem!

Gårdagen var en dag som man helst vill glömma. Allt som kunde gå fel gjorde det. Är det då konstigt att man blir, först riktigt förb***ad, och sedan pessimistisk? Ni vet hur det är, allt går så fel och emot en, så man inte kan se någon som helst ljusning.

Det började med att vi fick en utskällning av fastighetskötaren vid jobbet, hann ju inte ens in på arbetsplatsen. Anledningen var att vi parkerat, på parkeringen! Okej, det är ju bara en timme man får stå, men det är ju mitt problem om jag vill riskera böter genom att stå längre!

Typ 10 minuter senare kom chefen med information om schemaförändringarna som ska göras, kan inte påstå att det är till någon som helst fördel för oss som jobbar...

Direkt efter det, skulle jag iväg till vårdtagarna och hade ryggsäcken fullpackad med mediciner. Då åker en låda med laxerpulver ur ryggsäcken och ner i golvet. Pang!, så låg 100 påsar laxermedel över hela lokalen! Kul! Rafsade ihop eländet och slängde ner det i en bärkasse.

Iväg till första vårdtagaren, 10 minuter sen. Får en mycket syrlig kommentar om "trodde att du glömt mej, klockan är jättemycket!!!".

Springer nästan till nästa vårdtagare, trycker ner hissen och kliver in. Tjopp, så blev allt kolsvart! Strömavbrott... Kliver ur hissen och är glad att jag inte hann börja åka, då hade det varit tvärstopp mellan våningarna. Trevar mej upp för en kolsvart spiraltrappa, tur att jag hade en liten ynklig ficklampa i fickan. Gör det jag ska, men ser inte fram emot nästa besök, ytterligare tre trappor upp...

Stapplar uppför sista trappstegen, fortfarande kolmörkt. Kliver in till den tredje vårdtagaren, som turligt nog har fönster i sitt badrum.

Bävar inför nästa besök. I andra porten. Högst upp. Höghus, 11 våningar...

Tack, strömmen kom tillbaka lagom till det besöket!

Men eländet fortsätter. Blir mycket sen vid ett besök efter lunch. Inser att mitt sista besök för dagen kommer att innebära övertid. Har absolut ingen lust med det, men så fick det bli. 20 minuter av min dyrbara fritid fick offras.

Väl hemma fortsätter galenskapen. Veden är sur, så jag får inte eld i pannan. Temperaturen faller utomhus och går ner under nollan.

Upptäcker att det fattas lotter i lottringen som jag köpt inför nästa helgs aktiviteter här på gården...

Ibland går som sagt, allting fel!

Förstår ni nu varför jag kan vara pessimistisk ibland?

Hoppas att era dagar går bättre än min!

Ha en trevlig helg!
/Sussie

Tröttisar

Ja, du läste rätt! Det ska stå tröttisar, inte trattisar för det är en svamp och det ska inte mitt inlägg handla om. Nej, inlägget ska handla om mina trötta djur (är själv ganska trött också).

Solen har inte synts till på minst en vecka. Grått, trist och mörkt har det varit, typisk november fast utan regn. Djuren har väl inte haft lust att göra så mycket och de är inte ensamma om det. Har haft ganska jobbigt i helgen på jobbet, man orkar göra det man måste men inget extra.

Idag börjar solen skymta fram mellan molnen, trodde nästan att den försvunnit för gott... Nu känns det bättre, nu är det bara lite kyligare väder som behövs för att få normal årstid.

Här kommer ett par bilder på mina tröttisar:

Katten Zammi, tröttis


Hunden Peggy, tröttis


Katten Lillen, tröttis


Ha en bra dag, alla tröttisar!!!
/Sussie

Alla helgons dag

Idag var det återigen dags att tända ett ljus för våra avlidna nära och kära.

Eftersom Niklas och jag har våra utspridda här och där på kyrkogårdar runt om i landet, så åkte vi till Åkers kyrka och tände ett ljus för alla våra bortgångna släktingar, vänner och bekanta.

Vi tänker på er farmor och farfar, mormor och morfar, Irene, Gunnar, Jari, Jussi och alla andra som inte är med oss längre.


Åkers kyrka, alla helgons dag 2011


Tända ljus i minneslunden

Minneslunden vid Åkers kyrka är mycket fin och stämningsfull. Den ligger högst upp på en kulle med fin utsikt över jordbruksmark. I stället för en ställning att sätta ljusen, så finns det jättefina flata naturstenar att ställa sina ljus och blomvaser på.

Vi rekommenderar ett besök vid denna lummiga kyrkogård, gärna i dagsljus!

Trevlig helg!
/Sussie och Niklas

Kattvakt och blomster

Hallå!
Hunden Peggy med ett litet inlägg!

Jag har varit kattvakt! Matte säger att det inte är så som jag vaktar katter som menas med kattvakt. Hon menar att när jag smyger runt katten på promenaderna inte gills, eller som igår när katten lånade min säng.
Men vaddå??? Jag vaktade ju katten!!!

Se själva:

Jag vaktar katten, dels så att den lilla sötsaken inte trillar ur sängen, dels så att han inte gör något dumt med min säng. Alltså KATTVAKT!

Matte och jag tycker också att det är mycket konstigt väder. Varmt och läskigt för årstiden, ungefär 9 grader. Hästarna gillar inte att det finns insekter och jag håller med dem. Dessutom är det lera överallt och det är JOBBIGT ATT FÅ I ÖRONEN!!!!

Det blommar ute i rabatten. Vår Bellis, gräslök och Klematis blommar. Det ser roligt ut bland alla gula löv som har fallit från äppelträdet.

Eller vad tycker ni?

Bellis och gula löv, bilden tagen 4 november


Klematis i blom och fullt med knoppar, bilden tagen 4 november

Nu hoppas jag, matte och hästarna att vädret snart blir lite mer normalt!

Ha det bra!
Voff voff

Hallå hallå!

Nu har det varit stiltje på inläggsfronten igen, men orken har inte infunnit sej.

Jag blir helt slut av detta med att ändra klockan framåt och bakåt. Även om vi nu fick en timme extra att sova i helge, så kan inte jag utnyttja den. Min kropp är inställd att sova ett visst antal timmar varje natt och varken mer eller mindre. Blir det ändrat, så har jag svårt att komma tillbaka till rätt dygnsrytm.

Har aldrig förstått vitsen med att ändra klockan bara för att "bättre ta till vara på dagsljuset". Den här årstiden blir det mörkt oavsett hur man ställer klockan! Jag har ingen nytta av att det är ljust en kvart längre på morgonen, när det är kolsvart när jag slutar jobbet. Jag har bättre nytta av att det är ljust EFTER jobbet!!! Det är ju då man vill och har tid att göra något nyttigt och roligt.

I fredags ruckade jag på rutinerna av egen vilja, men det var bara för att göra något roligt. Vi var ett gäng från jobbet som var ute och åt. Sedan gick vi hem till en av tjejerna och hade "mellanfest". Sedan var meningen att vi skulle fortsätta ut på krogen, men klockan blev så mycket att jag och kompisen Ida var tvungna att ta bussen hemåt (eller, jag åkte ju inte hem, sov över hos Ida). Visst, vi hade kunnat ta en senare nattbuss, men i alla fall jag är mycket kvällstrött och hade dessutom ganska mycket att göra hemma och ville åka hem lite skapligt på lördagen.

Vi hade i alla fall mycket trevligt!

/Sussie


RSS 2.0