Lite höststämning

Vill bjuda på lite höststämning. Här kommer lite bilder (klicka på bilden för att göra den större)!


   


    

   

Hoppsan! Det blev visst fler bilder än vi trodde! Hoppas att ni inte har tröttnat och slutat läsa vår blogg!

Ha det bra!

Hösthälsningar
                     
Sussie och          
            


Förändringar

Nu är det förändringar på gång på arbetet. Den stora kommunen har lovat att alla som vill ska få heltidsarbete. Har ingen aning om hur de ska finansiera det hela, då vi ända sedan jag började inom åldringsvården för nästan 20 år sedan, har sparat och sparat.  Vi har aldrig fått något tillbaka efter allt sparande...

Vi ska även få något som kallas för Timecare, det har även kallats för verklighetsanpassat schema, tvättstugeschema eller önskeschema. Det innebär att man själv får planera sitt schema med hjälp av datorn. Vi kommer att få arbeta mer när det behövs personal och inte på ett rullande grundschema.

Men det finns lite frågor. Blir det fler delade turer? Ska man åka på att jobba varannan helg? Mer långturer? Kommer det att bli osämja i arbetsgruppen?

Känner lite oro inför dessa förändringar. Det kan innbära ett steg tillbaka i utvecklingen av arbetstiderna. Men det kanske var det som en chef sa till oss för ett tag sedan: "Det gäller att tänka nytt, tänk baklänges!"...

/Sussie


Kom och fynda!

På söndag nästa vecka, 2 oktober, är det loppis vid Vilsta ridskola. Kom gärna och fynda!

Jag har bokat plats för att försöka bli av med lite grejor. Förråd och stall är fortfarande överfyllda av olika saker.
Tiden för loppisen är 10-14.

Vi ses!
/Sussie

Trögt

Nu är det trögt:

*att komma upp på morgonen - mörkt när man lägger sej, halvmörkt när man kliver upp

*att jobba - lusten att arbeta har svårt att infinna sej, antar att det beror lite på det jag skrev ovan

*att orka nånting - kan kanske bero på en förkylning som jag har känt vara på gång i ungefär 2 veckor

*att fixa med hushållsarbetet där hemma - beror nog på att Niklas jobbar mycket övertid just nu och jag inte får någon hjälp med det

Har ni något tips för att göra saker och ting lättare, gladare och bättre???

Hopp o hej!
/SussieMatte har inte tid!!!

Hallå!
Hunden Peggy här med ett inlägg igen!

Matte Sussie har upptäckt att jag lånar datorn och anväder hennes blogg för mina klagomål. Men vet ni vad, hon har faktiskt bett mej att skriva detta!!!

Matte är just nu ute i hagen och letar efter en grimma som en av hästarna har slarvat bort. Hon säger att hon inte har haft tid med datorer och uppdateringar denna vecka och jag förstår varför. Hon har ju knappt varit hemma och när hon väl har kommit hem, så har hon haft fullt upp med disk och matlagning.

Idag var matte ganska irriterad när hon kom hem på förmiddagen. Husse hade sagt åt henne att åka och besikta en av bilarna, och det var inget som matte hade planerat för sin enda lediga dag den här veckan. Det är fint väder och hade varit perfekt för en skogspromenad med mej.

Hur som helst, datorn vid bilprovningen fungerade inte och matte hade ingen lust att sitta där tills de hade lagat den. Det kan ju ta hela dagen!, sa hon och uträttade andra ärenden på stan i stället. Sen åkte matte hem och tog hand om mej och den gnälliga Zammikatten.

Han bara gnäller och jamar och springer i vägen för matte. Jag är hungrig!, jamar han. Och matte lägger upp mat som han bara slickar lite i. Äckligt, säger han. Då passar jag på att ta den goda kattmaten... Men Zammi är sjuk och har ganska dålig aptit ibland. Men det kan hända att han äter som en häst också, och då får inte jag någonting!

Husse och matte har mycket att göra så här års. Husse jobbar mycket övertid och sitter jämt och sover i fåtöljen i stället för att titta på tv. Matte får då fullt upp med oss djur. Det ska mockas, ströas, utfodras, göras rent i kattlådan och kelas. Det tycker jag om, att kela, det är nästan bättre än korv!!! Vi får se vad som serveras idag, men hörde nåt rykte i morse om just - korv...

Nu kom matte in, hon har tydligen hittat grimman som den slarviga hästen hade tappat bort. Aha, hon säger att hon nu ska gå upp på vinden och leta grejor till loppisen i Vilsta nästa helg. Loppis är kul!!!

Nu ska jag vakta huset, så ingen smyger in.

Ha det bra!               
vaktande Peggy


 


Nu lånar jag den igen!

Hallå allihop!
Hunden Peggy här med ett litet inlägg igen!

Matte tog lite sovmorgon och det gjorde hon rätt i. Själv passar jag på att låna datormanicken igen och skriver lite.

Igår fick jag följa med matte på hästtävlingar. Det är roligt och spännande med alla hästar, hundar och massor av dofter!!! Min nos fick jobba ordentligt. Tänk dofterna av alla hundar som har kissat överallt, man får ut mycket information om vem som har varit där. Och så måste man ju själv tala om att man är där.

Men den bästa doften av dem alla är från grillen! Korv, hamburgare, MUMS MUMS!!

Men det kan även vara jobbigt med hästtävlingar. Jag blir sååååååååååååååååå frustrerad av att se alla hästar. Det är sååååååååååååååååååå lockande att få springa fram och dra dem i svansarna, men matte har satt ett snöre runt halsen på mej så det går inte. Tycker att matte är lite taskig då, men jag antar att om alla hundar skulle få springa runt och dra i hästarnas svansar, så blir det ingen bra tävling...

Ha det bra!
voffkramar från Peggy


Man blir trött när man är på hästtävlingar...

Eidfaxi KM

Har varit och tittat på islandshästklubben Eidfaxis klubbmästerskap idag. Var på Sundbyholms travbana i ungefär 6 timmar. Vädret var kanonfint, så som det kan vara på hösten. Lite kyligt, men härligt solsken.

Såg massor av fina hästar, morsade på många gamla bekanta från Asphultstiden.

Hade med mej medryttaren Karita, hennes dotter Ebba och Ebbas kompis Carro. Alltid kul med sällskap!!!

Vi såg en "Sindri-kopia", håll med om att de är lika!

 
"Kopian" Herakles                          Sindri


Många hästar i alla regnbågens färger...

En trevlig dag avslutades på ett trevligt vis, med god mat hos underbara grannar!

Hösthälsningar Sussie

Kura skymning

Hade det ganska mysigt, men långtråkigt igår kväll.

Hyresvärden, bonden, greven, kalla honom vad ni vill, höll på att gräva diken och lyckades gräva av en elkabel. Tjong, sa det och allt slocknade. Ta´t lugnt, sa han, elkillen är på väg och fixar det omgående.

Tjosan, vi var utan ström 6 timmar! Mörkt, ingen tv, ingen radio, ingen dator (bredbandsdosan går på ström)... Vad skulle vi hitta på? Jag föreslog att vi skulle putsa läder, men det var ingen höjdare, Niklas försvann som en avlöning då.

Duscha var inte heller någon bra idé i mörkret... Steatinljus tändes överallt, men dusch, nää.

Det blev läggdags tidigt igår kväll, kvart över nio.


Vi hade behövt en sån här...


Ha det bra!
/mörkrädda SussieMarknadsdags

Har varit och fyndat på Torshälla marknad idag. Vädret var kanon för marknadsaktiviteter, solsken och lagom varmt.

Använde ett av mina presentkort som jag fick i present när jag fyllde. Köpte ank- och kalkonchorizo, randig cheddarost som består av 5 olika cheddarsorter. Köpte även en ost som heter Jokkmokksost. Den var mycket god och mycket stark!!

Här kommer årets marknadsbilder!


Tors bockar


Torshällaån, utsikt mot hamnen


Rådhustorget med marknadsstånden


Nu väntar vi på nästa års marknad och hoppas att den blir lika bra!

Kram Sussie

Regn, rusk och totalkaos

Regnet faller, det känns kallt och rått. Ska jobba kväll idag och måste hinna handla en hel del innan (har ingen lust att gå på Ica efter jobbet...)

Hemmet är i totalkaos efter att ha jobbat i helgen. Sambons idé om att "jag har diskat", är att han hade startat diskmaskinen... Spisen ser ut som f*n efter hans matlagning, köksbordet ser man inte för alla papper som ligger där, kattlådan är inte tömd, flaskor och annan disk står kvar på rumsbordet... Och detta ska man behöva ta hand om på sin enda lediga dag efter en jobbarhelg!

Ska väl egentligen inte gnälla alltför mycket på gubben, hushållsarbete är inget för honom och han har också jobbat hårt hela helgen. I lördags byggde han och grannarna en brygga nere vid sjön (grannarnas båt ligger hos oss och vi får använda den hur mycket vi vill) och i söndags slet han som ett djur på sitt jobb.

Den helgen som gick var jag i stort sett hemma bara för att sova mellan arbetspassen. Fredag jobbade jag kl 16-21, lördag 7-21 och söndag 7-15.30. När jag kom hem på söndagen var jag så trött att jag knappt orkade öppna kylskåpet! Ögonen gick i kors, hela kroppen värkte och humöret var allmänt uselt. Det blir så när man knappt har sovit på flera dygn!

Jag tillhör den kategorin människor som har svårt att varva ner efter kvällsarbetspasset och måste sitta ner och glo på TV nån timme innan jag kan lägga mej för att sova. Detta trots att jag är ruskigt kvällstrött! Om jag sedan  vet att jag måste upp tidigt morgonen därpå så ligger jag och vänder och vrider på mej halva natten. Hur utvilad blir man på det???

Har ni nån bra lösning på hur man ska kunna varva ner och sova skönt när man ska upp och jobba tidigt efter ett kvällspass?

Simma lugnt!
/Trötta Sussie

Nu passar jag på igen...

Hallå!
Hunden Peggy här igen! Det var ett tag sedan sist som jag kom åt att låna datorn, men nu gick matte precis iväg till brevlådan och glömde logga ut (vet att det heter så, matte har sagt det nån gång)...

Allt är bra på hundfronten! Fick följa med husse till jobbet i onsdags. Det var som vanligt, jag vaktade chefens hästar. Det är ju min största uppgift här i livet, att vakta hästarna och katterna.

Igår var vi till förra matte i Lillkyrka. Som vanligt blir man ju överfallen av en odräglig pudel och en minst lika odräglig unghund. Fattar de inte att jag bara vill vara ifred och bli behandlad som den gamla dam jag är!!!!!

Den här sommaren har varit ganska bra. Det har ju varit så hundans varmt i min tjocka päls och så har det varit massor av otäck åska! Det är mycket läskigt när det smäller och mullrar!!! Tur att husse och matte är snälla och låter mej komma upp i sovrummet till dem när det åskar på natten, annars vet jag inte hur det skulle gå...

Jag är mycket duktig annars och vet mycket väl att jag inte får vara på övervåningen. Där har ju katterna sin mat och den är ju sååååååååååååååå god. Men de får mycket godare mat nere i köket, och då passar jag på att få en smula eller tre!

Nej, nu rasslar det i gruset på gången. Måste sluta!

Ha det så bra tills vi hörs igen!
Voff voff, Peggy


Här leker katten Stumpan och jag "Följa John"

Ridlektion

Var till Asphults Islandshästar utanför Örebro igår för att rida min privatlektion.

Fick rida en stor och läskig häst, Brunn heter han. Nja, läskig är han väl inte, men jag är ju en riktig fegis! Höjdrädd är jag och när man sitter på en gigantisk häst som är 145 cm i mankhöjd, så känns det lite läskigt. Blakkur är ju precis lagom stor med sina 136 cm.

Brunn är dessutom mycket lyhörd för vikthjälperna, så när jag kom i obalans med honom så blev allt bara fel. Han gjorde precis som mina kommandon sa åt honom och då kom jag i ännu mer obalans och han gjorde bara ännu mer som jag "sa åt" honom att göra...

Kan säga att mitt självförtroende sjönk ganska rejält och paniken var ganska nära när jag till slut satt på "trekvart" i sadeln och balansen var helt obefintlig. Fick några flashbacks av mina avramlingar och de är inga speciellt roliga minnen med rejäl ryggsmärta.

Tog därför en rehabiliterande skrittur på trygga Blakkur idag, Blakkur som bara stannar när han känner att ryttaren inte är med riktigt i balans och annat.

Nu känner jag att jag verkligen skulle behöva rida andra hästar fler gånger och jobba upp både balans och självförtroende igen.

Ha det bra!
/Fega Sussie


Jag på Brúnn frá Hurdarbaki

Inkassera kronor 200 utan att passera Gå...

Nej, jag har inte spelat Monopol, även om det är kul. Tyckte bara att det var en kul och passande rubrik till detta inlägg.

Igår hade vi personalmöte på jobbet, eller medarbetarforum som det kallas nu för tiden. Då hade mina snälla arbetskamrater skramlat till en present till mej. Alla ställde sej upp och sjöng Ja må hon leva. Jag tycker sånt är så pinsamt!!!! Men presenter älskar jag att få!! De hade köpt ett presentkort på en tatuering. Hur visste de att jag önskade mej en sån????

Tack alla mina underbara arbetskamrater!!!

Jag har även börjat att utnyttja presentkorten som jag fick när jag fyllde. Igår var jag på den första massagebehandlingen. Det var underbart skönt, nu kan jag röra nacken utan att det knastrar i den och vrida på huvudet utan smärta. Nu har jag tyvärr "bara" nio gånger kvar...

Idag ska jag använda presentkortet på ridlektionen som jag fick. Jag ska åka till Asphults Islandshästar i kväll och rida min privatlektion på en av deras hästar. Hoppas bara att vädret tillåter!

Har också "inkasserat" 11 kassar med äpplen. Jobbarkompisen Ida har varit ute och plockat fallfrukt och donerat till mina hungriga hästar. Tack Ida!

Ha en bra dag, det tänker jag ha!
/Sussie

RSS 2.0