Fullt upp

Hallå!
Jag har inte dött eller emigrerat eller nåt sånt. Nä, har fullt upp med packning inför flytten, jobbet, hushållsarbete, handling, banktider...

Idag, på min lediga dag, så har jag stått vid spisen hela dagen. Fläskläggen ska kokas till kvällsmaten, potatismos ska göras, förbereda soppan till i morgon (gubben min vet inte hur man gör...) och fixa kycklingen till torsdagens paj. I morgon väntar frissan och då har jag inte tid för längre matlagning.

Har medvetet struntat i att tvätta, känner inte för att först stå och vika det som redan hänger. I kväll tänker jag ta det lugnt och bara titta på tv och göra det jag måste med hästarna och övriga djur.

Mitt liv är ett enda kaos för tillfället. Karonger överallt, jätterörigt på köksbordet (har bara plats för att kunna äta frukost), jobbar numera varannan helg (ingen höjdare, är ju aaaaaaaaaaaaaaldrig ledig när alla andra är lediga), mitt sociala liv fallerar...

Näää, nu måste jag sluta klaga och gnälla! Spisen väntar...

/Sussie

Kartonger, kartonger, kartonger...

Mitt liv och mitt hem består av kartonger just nu.

Vi flyttar om ungefär 1½ månad och packningen är i full gång. Vardagsrummet är belamrat med kartonger, högt och lågt. Stallet är likadant, men där finns även fullpackade IKEA-kassar.


De står där, från golv till tak, flyttkartongerna...


Men man börjar ju bli van, har ju flyttat några gånger de senaste åren...

Ha det bra!
/Sussie

Julgransplundring

Idag har vi plundrat stallgranen. Tyvärr fick vi massor av återbud, så det var bara grannarna, Per-Åke och Carina, samt en av inackorderingarnas medryttare som dök upp.

I bitande kyla, men med skapligt väder ändå, så fikade vi i stallet, pratade massor av strunt, gav hästarna deras godis och sen fick de inbjudna plundra granen från dess godsaker som var upphängda där.


Elja och Sindri mumsar i sej sina godsaker, ett måste på julgransplundring


Stalltomten som vaktar granen, självklart har han också fått lite godsaker (men då på julafton)

Ha en trevlig helg!
/Sussie

Knut

Fredag 13 januari. En otursdag för en del, och för andra en festdag.

För det är ju också Tjugondedag Knut, då dansas julen ut! Julgransplundring med fika och godis. Men inte hos oss.

Inte förrän i morgon, då har vi plundring av stallgranen, utegranen och innegranen!!! Ett jäkla massa plundrande, men kul ska det bli!!!

Rapport kommer senare!

/Sussie

Uppdatering Peggy

Har idag fått smärtstillande medicin utskriven till vovven Peggy. Ska hämta ut den efter jobbet.

Håll tummarna att den kommer att fungera!!!

Har också fått tips på specialfoder och kosttillskott för vovvar med dåliga leder. Sådant foder kommer att införskaffas när den nuvarande maten har ätits upp. Tillskottet kan användas fram till dess.

/Sussie

Usch!

Det är 12 januari och regnet öser ner...

USCH och BLÄÄÄÄ!!!

VAR ÄR VINTERN??????????????

Pensionärshund

Vi har märkt att Peggy inte har verkat så glad sista tiden.

I lördags var hon orolig och när hon var inne, så ville hon ut. När hon gick ut, så ville hon in. Husse sa att på förkvällen, så vandrade hon runt i hela huset. Senare på kvällen när jag kom hem, så såg Peggy mycket olycklig ut. I stället för att stå och tigga mat, stod hon bara bredvid bordet och hängde med huvudet.

Tog kontakt med veterinären igår och idag var det dags för veterinärbesök. Veterinär Kajsa konstaterade att vår tappra hund har mycket ont i höfterna. Blodprov togs för att se om smärtstillande behandling kan sättas in.

Håll tummarna!

Hon börjar bli gammal, vår hund. Enligt en tabell i en veterinärbok som jag har, så är hon ungefär 73 år. Alltså en pensionärshund...

/Sussie

Islandshäst, äntligen!

Det finns hopp!

"Lillkillen" Sindri har möjlighet att bli en riktig islandshäst! Ja, han är ju en islandshäst redan, men han är inte registrerad som en sådan. Har fått uppgifter om att ett pass till honom skulle kosta massor med pengar, eftersom hans pappa inte är godkänd som avelshingst. Har känt att jag inte ville lägga ut över 20000:- på ett islandspass då.

Har nu haft kontakt med Svenska Islandshästförbundet, som har gett glädjande besked. Nu ska bara pappersarbetet sättas igång och förhoppningsvis så har "Lillputte" snart ett riktigt pass, som den islänning han är.
Kanske han kommer att visa upp sej på tävlingsbanorna om ett par år? Han har ju ett par kända "farbröder", Isar frá Keldudal och Berserkur frá Stykkisholmi.

/Sussie och Sindri


"Plutten" Sindri, förra vintern

Att förstöra en fin dag...

...det gör man bäst genom att:

*jobba hela dagen
*göra tråkigt hushållsarbete
*städa
*ligga sjuk
*vara inomhus
*ha hantverkare hemma
*åka till läkare/veterinär

Listan kan göras lång. Detta var bara några saker som gör att man förstör en fin och solig dag.

Ha det bra!
/Sussie


Gott Nytt År!

Ja, det var ju nån vecka sen, men som jag nämnde i föregående inlägg, så har jag haft teknikproblem. Kanske alla nyårs-sms som fastnat i kö tog mycket plats i luften? Kör ju med mobilt bredband.

Hoppas att er nyårsafton var lika bra som vår!

Jag, Niklas och kompisen Ida var bjudna till våra trevliga grannar. Där var det uppdukat till fest!

Festbordet, med allehanda godsaker, dessa är av choklad...

Det bjöds på trerätters måltid, med lax till förrätt.

Mumsigt!

Efter en stooooor måltid, så spelade vi Fia med Knuff. Det tog lång tid, men vad gjorde det? Tid hade vi gott om. Vi gjorde en del pauser, man måste ju fika, skåla in nya året och uträtta lite andra ärenden...

                     
Fiaspelet                                                            Elden sprakade i trädgården vid tolvslagetGott Nytt År!!!

Tack Carina och Per-Åke för en MYCKET trevlig kväll! Och tack för all god mat och dryck som ni bjöd på!

/Sussie Niklas Ida


Flyttfåglar

Nej, jag har inte emigrerat. Även om det här regniga och tråkiga skitväder inbjuder till det. Det ska ju vara vinter!!!!

Nä, har haft problem med internet. Det segar och jäklar och ibland kan jag inte ens komma ut på det. Planen var ju att dela med mej av bilderna från vårt trevliga nyårsfirande hos våra supertrevliga grannar, Carina och Per-Åke. Men, som sagt, tekniken har inte varit på min sida.

Nu är det ingen hemlis längre. Vi ska flytta. Ja, vi kommer att lämna det underbara St Trana och med dess helt perfekta hagar och stall. Men, vi har köpt eget hus! Ett mysigt gammalt hus i utkanten av Ärla. I februari kommer flyttlasset att gå.

Börjar förstå hur flyttfåglarna har det. Men de har ju inte flera ton med prylar med sej varje gång de flyttar...

Nu ska jag gå och packa ner lite i kartonger.

Ha det!
/Sussie

RSS 2.0