Glad Påsk!

Jag vill redan nu, en hel vecka i förväg, passa på att önska er alla en riktigt GLAD PÅSKHELG!Jag kommer att ha fullt upp med förberedelserna inför påskloppisen vid Högberga Häst- & Gårdsbutik, så jag tror att jag inte kommer att hinna uppdatera er med något innan dess.

Jag vill också passa på att påminna er om loppisen! Den är öppen långfredag och påskafton, kl 10-15. Butiken kommer också att vara öppen. Förutom loppis, så kommer det att säljas korv och fika, vara ponnyridning för barnen, lotterier och en hel del annat.

Välkomna!!!

/Sussie


Sminkad

Hallå!
Hunden Peggy här!

Har nu knuffat bort matte från datorn, tyckte att hon suttit länge nog där. Nu vill jag också säga något!

Igår skulle husse och matte bort till kompisen Ida för att äta våfflor, det var ju våffeldagen. Självklart ville ju jag också gå på kalas och få en "VOFFla" jag också. Och när man går på kalas, då måste man ju vara fin. Därför la jag på mitt allra finaste smink, en liten diskret ögonskugga och en sån där liten prick på kinden (har glömt vad de heter).

Men vad händer? Nysminkad och fin, men inte fick jag följa med på något "VOFFelkalas" inte. Nej! Det var tydligen hundförbud denna gång!

Då hade ju jag gjort mej fin i onödan!!!

Men lite kompensation fick jag, husse och matte var lite småsugna på popcorn igår kväll och jag fick smaka sånt i stället.

MEN, jag vill också ha en "VOFFla" nästa gång!!!

Puss och slick
            


Nysminkad, gillar ju grönt! Grönt är skönt!!!

Ridsugen

Tog en promenad med hunden en stund på förmiddagen och utforskade skogen bakom huset lite. Blev ruskigt ridsugen när jag såg vilka fina stigar det finns här!!!

Tyvärr ska jag snart åka till jobbet, så någon ridtur hinner jag inte med och dessutom så bor ju hästen 1½ mil härifrån...

Men titta vilken härlig ridväg!!! Visst ser den inbjudande ut???


Sindri

Nu är det bestämt, Sindri ska flytta! Ja, det har varit bestämt ett bra tag, men jag ville inte säga något innan allt har varit helt klart. Nja, helt klart är det väl inte än heller, vi ska "bara" fixa veterinärbesiktningen först.

Jag har känt ett tag att jag inte har tiden som han behöver. Och nu när vi har köpt hus, så har jag ännu mindre tid över. Det är ganska mycket som måste ordnas med huset innan det blir fint (nya tapeter, måla, rensa trädgård...)

Snutteplutten (Sindri alltså) ska flytta hem till mamma i Skåne. Det blir en lång resa (ca 52 mil) för honom och jag bävar egentligen lite inför den, då han har krånglat tidigare vid transportresa. Lördag 21 april flyttar han, om han klarar besiktningen. Håll tummarna att allt går bra!!!

Rapport och bilder kommer när det är dags för flytt mm.


Sindri, flyttar snart från oss.

Ha det bra i vårsolen!
/Sussie

Påskloppis med annat kul

Långfredag och påskafton, 6-7 april kl 10-15, är det dags för den årliga påskloppisen.

I år "samarbetar" vi med Högberga Häst- & Gårdsbutik i Barva. Butiken är öppen.

Det kommer att, förutom loppis, säljas korv, fika och annat. Även ponnyridning för småttingarna.´

Kontakta Sussie 076-8165390 eller Kina 070-8670505 för info.
 
Välkomna!


Blandat elände

I söndags fick jag ett mycket tråkigt besked. En av mina förra hästar hade fått svår kolik och var tvungen att tas bort. Ett hårt slag för ägaren, som tidigare fått ta bort en annan av sina hästar av samma anledning.
Maris, jag tänker på dej i din svåra stund!


Blidur från Väshult, travar nu omkring på de evigt gröna ängarna


Förstår precis hur hon känner det, har ju själv förlorat en djurvän för bara ett par veckor sedan. Saknaden är stor efter katten Zammi och tomrummet i sängen och huset är ännu större! Var på vippen att skaffa en ny katt, men sambon vägrar. Tror inte han förstår hur tomt det är just nu!

Idag var hovis Ture ute och hade lite fotvård på hästkillarna. Blakkur stod som vanligt snällt, men det andra lilla "monstret", hade mycket svårt att stå stilla. Sindri slet sej loss en gång och sprang runt i stallet. Dessutom hade han försökt att riva ner boxdörren ett par gånger innan hovis kom.

Ture trodde att det beror på överskottsenergi och det kan jag nog hålla med om. Sindri har faktiskt inte jobbats nånting på, ööööööööööööööööh, jag minnns inte när...

Så i morgon kanske det blir lite jobb på banan för "lillplutten".

Håll tummarna att det går bra! Han är lite sprättig och påhittig, den lilla odågan!
/Sussie


Provridning

Hade besök i stallet igår av en tjej som provred Blakkur. Allt gick bra, men jag vill ju gärna träffa henne igen och låta henne rida ut ensam och prova också.

Men hur ska man kunna förklara för henne hur och var hon ska rida, när man själv knappt kan vägarna? Det är ju minst 7 år sen som vi var i de trakterna. Skogen och stigarna kan ha ändrats hur mycket som helst! Att springa bredvid henne är liksom inte aktuellt. Det tar ju dels bort det där med "ensamridning", dessutom är ju inte min kondis den allra bästa...

Ja, får väl ta en funderare och hitta på nån bra lösning.

Ha det bra i blåsten!
/Sussie

Härligt, nu är det vår!

Nu borde det vara vår, solen skiner och temperaturen är behaglig. Men meteorologerna tycker annat. Det ska tydligen vara över nollan i 7 dagar i rad för att det ska kallas vår...

Men flyttfåglarna och pälsfällande hästar borde väl säga annat?

Idag var Niklas med till stallet. Han pysslade med Sindri och fick hans hovar kratsade. Sindri är inte alltför förtjust i att lyfta fötterna, men Niklas har han respekt för. Och snart är det dags för farbror Ture (hovis) att komma och utöva lite fotvård på killarna.

Efter päls- och fotvård, så tog vi hästkillarna på en promenad. Sindri tyckte att en omkullblåst soptunna var lite läskig, men det gick bra. Han tog ett litet skutt åt sidan och blängde på tunnan, men sen gick han snällt vidare. Blakkur bryr sej sällan om saker och ting (skulle vara "självgående" släpkärror då som är läskiga).

När Niklas nu var med till hästarna för en gångs skull, så passade jag på att åka på Blakkur. Det kändes skönt att skritta en sväng i vårsolen! Hoppas att Niklas följer med fler gånger! Det är roligare med lite sällskap, han kan ju ta cykeln om han inte orkar gå. Det är kanonfina vägar vid nya stallet!

Ha det bra!
Glöm inte att luften fortfarande är kall!
/Sussie

Pysseldag i blåst

Var ute till hästkillarna igår på min lediga dag. Det var mulet och blåste kallt.

Hade först tänkt att rida, men kände att det inte var någon bra idé i blåsten. Blakkur kändes snuskigt pigg och då vill inte jag utmana ödet om han skulle göra ett glädjeskutt eller så. Känner att jag behöver någon hos mej då, ifall jag skulle trilla i backen. Tror att det kan bli svårt att ta sej upp igen...

Tog i alla fall in gammelBlakkur (22 år ung) och borstade av honom lite löshår. Gick sen ut i paddocken och longerade lite. Det gick skapligt, han är inte alltför förtjust i den aktiviteten. Efter longeringen gick vi en promenad och då kände jag att han slappnade av.

Känner att det snart är dags att leta efter en ny medryttare, som kan motionera Blakkur regelbundet. Vet ni någon som letar medryttarhäst? Tipsa mej i så fall!

Efter promenaden fick han lite godsaker, så att han fick i sej sina vitaminer och annat som behövs för en hårfällande kuse.

Sindri var också jätteduktig! Nja, igår behövde han iofs inte jobba, men han var duktig som kom när jag kallade på honom. Då fick han också lite godsaker och vitaminer. Får se om Niklas och jag kan göra något med "lillplutten" (typ 145 i mkh) i morgon. Likadant med Sindri, vill inte jobba honom när jag är ensam i stallet. Paddocken är under uppbyggnad och har inget staket. Den lilla eltråden som sitter har ingen effekt på Sindri, det skrattar han åt och kryper under. Då det finns en starkt trafikerad väg bredvid stallet, så är det stor risk att något otäckt händer om han kommer lös.

Ha det bra!
Trevlig helg!
/Sussie

Myspys i stallet

Efter en jobbig förmiddag här hemma (massor med disk och annat som behövde göras), så åkte jag en sväng till hästkillarna.

De stormtrivs i sitt nya hem och har fått massor av islandskompisar, både tjejer och killar.

Blakkur såg ut som en enda stor lerklump och riktigt njöt när borsten drog av både lera och hår. Pälsfällningen är i full gång, så nu är våren här!

Sindri tyckte också att det var skönt att borstas, men han var inte lika lerig som "pappa B".


Ponnyn Cazzie spanar från kullen


Sindri ser nästan ut som Hårfagre, ni vet hästen hos
stenåldersfamiljen Hedenhös


Blakkur ville inte vara med på bild och gömde sej bakom ponnyn Cazzie


Solen sken och gässen flög över stallet. En riktigt härlig vårdag alltså!

Ha det bra i vårsolen!
/Sussie

Välkommen till oss!

För er som undrar vad vi har hittat på den sista tiden, så har vi haft fullt upp sedan flytten.
Här kommer lite bilder, så välkommen till oss!


Välkommen, här bor vi!


Vi har ett blommigt badrum...


...vi har även läskiga köksluckor!


Hallen har stort fönster...


... i finrummet har vi för tillfället massor av prylar.


Hela huset är fullt med konstiga vinklar och vrår. Passa huvudet!!


Tv-rummet är också blommigt.


Precis som Strindberg, så har vi också "Röda rummet".


Mera vinklar i sovrummet. Det finns nästan inga väggar att sätta tavlor på.

Trädgården är stor och med lite arbete i uthuset, så kan hästkillarna flytta hem hit. Men först måste vi koncentrera oss på att snygg till i hus och trädgård.

Tack för besöket!
Välkomna åter!
/Sussie och Niklas


RSS 2.0