Även kattusar sticks...

Det är nog inte många som tror det, men katter är stora personligheter.
 
Katten Zammi var mycket kelig och tyckte mycket om att ligga på rygg när han sov.
Katten Stumpan tycker inte om att kela så mycket, bara när hon vill och då söker hon kontakt.
Katten Miina varierar vem hon vill kela med, mest är det husse som hon vill vara hos.
 
Katten Lillen är en mycket stor personlighet. Han är, som namnet antyder, inte så stor i kroppen. Men personligheten är desto större.
 
Lillen tycker om att peta och pilla på saker. Han har fastnat både i radion och brödrosten med sina klor. Han är lättroad, det är bara att visa honom ett mushål så sitter han där tills musen är infångad. Kelar gör han bara om han vill något, som tex när han vill ha mat eller fryser.
 
Men det här med att peta och pilla. Kolla bilden!
 
Ja, han satt och tassade till kaktusen. Flera gånger. "Sticks du, så sticks jag!", det var nog vad Lillen tänkte då.
 
Det är därför jag älskar mina katter! Ja, och för att de är så mysiga, varma och kramgoa också, förstås.
 
/Sussie
 

Varför???

Varför har jag alltid otur med mina bilar?
 
Idag när jag var på väg till sjukgymnasten, så hostade bilen till och tvärdog. Sen gick det inte att starta den. Stod väldigt olämpligt till, mitt på motorvägspåfarten.
 
Ringde till min underbara Niklas, som fick rycka ut och hjälpa mej. Bilen bogserades till hans jobb, och där får den stå tills han har tid att fixa den. Vårat garage är fullt, där står en bil som tillhör Niklas jobbarkompis.
 
Tur i oturen att jag har gångavstånd till jobbet...
 
/Sussie, billös

Jag överlevde!

Japp, ni läste rätt! Jag överlevde min första dag på nya arbetet!
 
Men jag är helt slut i huvudet av all information och av alla nya intryck. Det susar i hela skallen och jag känner mej jättetrött. Tror att det snart är sängdags!
 
I morgon är ju trots allt en helt ny dag...
 
/Sussie

Groggy

Stackars lilla Miina!
 
Hon är bakis, har ont och lite småchockad. För idag har hon varit hos veterinären, farbror Göran, och blivit steriliserad.
 
Det var en arg liten katt som satt i buren i bilen på väg dit. Hon protesterade högljutt mot bilåkandet, för sist hon åkte bil, då förlorade hon sin kattfamilj. Men denna gång fick hon ju komma hem igen, efter äventyret.
 
På hemvägen kom det endast några ynkliga pip från buren. Det var en liten groggy kisse, som längtade hem till sin "nya" kattfamilj.
 
Nu ligger hon i fåtöljen och tar igen sej och slickar lite på såret.
 
Men snart är hon som vanligt igen, och då jäklar ska allt förlorat bus tas igen!!!
 

Nu är det slut!!!

Nej, Niklas och jag ska inte separera!
 
Det är färdigjobbat i Årby hemtjänst för min del.  Igår kl 12.30 avslutade jag mitt sista arbetspass där, så nu när de andra går ut i polarkylan (-22 idag) så sitter jag inne i värmen och petar in en och annan pinne i brasan. Egentligen så har jag inte slutat, jag har min anställning kvar i Årby tom 27 januari, dvs på söndag. Men jag hade planerat in min långledighet denna helg innan jag visste att jag skulle få jobbet. Skönt med lite ledigt!
 
Men jag kommer att sakna mina arbetskamrater!
 
Tjejer! Jag kommer och hälsar på!
 
/Sussie

Fem timmar

Nu har jag bara 5 timmar kvar att arbeta på mitt gamla jobb. Detta sker i morgon, då jag jobbar 7.30-12.30.
På måndag morgon börjar mitt nya liv.
 
Idag på personalmötet så blev jag avtackad. Jag fick fina tulpaner, en läcker orkidé och ett jättefint halsband med min månadssten.
 
Tack mina snälla kamrater för de fina presenterna! Jag har väl inte förtjänat detta...
 
Jag kommer och hälsar på då och då.
 
Kram Sussie
 
 
 

Fem dagar

Nu har jag bara 5 dagar kvar på jobbet. Måndagen 28 januari börjar jag på mitt nya arbete som boendestödjare för funktionshindrade.
 
Det börjar kännas lite nervöst nu. Jag har ju aldrig arbetat med den kategorin av människor förut, så det kommer att bli en utmaning.
 
Det känns skönt att lämna mitt nuvarande arbete, men det känns tråkigt att behöva lämna arbetskamraterna här. Hoppas att de inte är alltför besvikna på mej som lämnar dem i sticket...
 
Mycket kan hända på 5 dagar. Men nu är personalrapporten påskriven, så Ärla, här kommer jag!
 
/Sussie

Tjugondedag Knut...

...då dansas julen ut. Så även hos oss.
 
Idag har vi haft vår årliga julgransplundring, men av förklarliga skäl så inte i stallet.
 
Vi började med glögg och fika.
 
Granen som skulle plundras stod och väntade.
 
Som på alla julgransplundringar, så fanns det påsar till alla...
 
Ett, två, tre, PLUNDRA!!!
 
Nu är glada julen slut slut slut. Julegranen kastas ut ut ut...
 
Nu återstår bara att ta ner skylten och Blakkur...
 
Brukar ni ha julgransplundringar? Jag tycker om att träffa släkt och vänner och tar därför alla tillfällen som finns för att göra det.
 
Ha det bra!
/Sussie

En plump i protokollet...

Har haft en mycket trevlig dag idag.
 
Började dagen hos Kina, som behövde lite hjälp med hästtransporten, som för tillfället fanns vid Högberga. Medan Niklas hjälpte henne, så passade jag på att fynda i hennes butik, som tyvärr snart stängs igen. Det var mycket urplockat, men hittade ändå en hel del fina saker till Blakkur och även till Niklas.
 
Efter det, så fortsatte vi till våra fd grannar i Åkersskogen. Där fick vi välbehövlig massage, mycket god mat och fika. Det bjöds även på lite kortspel, med blandat resultat. Vi spelade poker och sedan ett spel som jag inte har spelat på minst 20 år, Plump.
 
Det var jättekul!!!
Vi brukar spela något nästan varje gång vi träffas. Men man kan ju inte spela frågesportsspel varje gång...
 
Ha det bra!
/Sussie
 

Kör försiktigt!

När vi bodde i Åkers Styckebruk och åkte E20 dagligen till och från jobbet, så såg man aldrig någon olycka vid Barvalappen. Detta trots att det ofta står i tidningen om att bilar kör av vägen och in i mitträcken och sidoräcken.
 
Nu, i kväll, så såg vi en polisbil stå och blinka med blåljusen i kurvan vid Barvalappen. Det visade sej att en bil hade lyckats köra in i mitträcket... Har aldrig förstått hur man kan lyckas med det!
 
Vägen är bred och fin och har ordentliga varningsskyltar att vägen kan vara hal. Med sådana skyltar, så borde man ju anpassa hastigheten, i synnerhet som det är minusgrader och lätt snöfall.
 
Jag har en teori om varför de flesta sådana olyckor inträffar. Jag tror att många sitter och fibblar med sina petskärmstelefoner eller GPS:er och därför inte är tillräckligt uppmärksamma på trafik och väglag. Dessutom tror många, att bara vinterdäcken är på så kan man gasa hur mycket som helst...
 
Kör försiktigt, det är fortfarande vinter och halt!
/Sussie
 

Projekt Stallbygge

Nu är det igång. Planerna på att bygga stall i vårat gamla uthus har startat.
 
Funderingar och ritningar har börjat skissas. Vi har till och med tagit hjälp av förra grannen, Carina, som är bra på att göra ritningar. Hon har även letat lite på nätet och hittat ett helt nytt stall som skulle passa fint på vår tomt. Men, det tror jag blir alldeles för dyrt att bygga just nu, så vi kommer nog att göra en tillfällig historia i det befintliga uthuset.
 
Nu är det ju massor som måste göras innan vi kan flytta hem Blakkur.
 
Det ska kontaktas myndigheter, tas mått, planeras, ritas, skissas, funderas, kolla hur andra har gjort, lyssna på såna som vet hur man bygger, bolla idéer mm mm mm. Förhoppningsvis så kan Blakkur flytta hem i höst!
 
Men, det brukar ju aldrig bli som man har tänkt sej...
 
Håll tummarna!
/Sussie

Förlorade favoriter

Här kommer en liten fortsättning på förra inlägget, om hur det nya året har börjat.
 
Eländet började egentligen redan på nyårsdagen, när jag skulle åka till jobbet. Startade bilen och förväntade mej att radion skulle börja spela härlig rockmusik. Men, näääääädå, det bara skrapade och hackade ur högtalarna. Vad hade hänt?
 
Hade någon nyårsraket pajat radiomasten? Var krutröken tung efter alla nyårsraketer, så att radiosignalerna hade svårt att nå fram? Hade jag kommit åt någon knapp på radion???
 
Försökte att göra en sökning, men ingen bra musik kom ur bilens högtalare. När så min vanliga frekvens kom fram, så skvalade det fram sliskig popmusik. På alla tänkbara frekvenser slipprade det fram Darin som liknar en apa, Darin som mördar Magnus Ugglas härliga låt Astrologen, den läskigt falsksjungande Laleh fullkomligt massakrerar allt hon försöker sej på...
 
Men, VAR FINNS MINA FAVORITER PÅ ROCKKLASSIKER????  Finns det någon som vet hur man kan få in Rockklassiker? Jag är så f*rbannat trött på detta popskvalande som spelas på alla andra stationer. Var finns musiken för oss rockers?
 
Var finns mina morgonfavoriter Jonas och Anton???
 
HJÄÄÄÄÄÄÄÄLLLLLLLLLPPP!!!!!!!!!
 
/Sussie
 
 

Det nya året

Trodde att 2013 skulle bli ett bra år. Men hittills har det inte gått så bra.
 
Härom dagen så blev det jättestressigt på jobbet, kom in till morgonfikat typ 30 minuter senare än beräknat.
 
Igår när jag hälsade på Blakkur i Lillkyrka, så var paddocken inte ridbar. Det blev alltså ingen ridning då heller...
 
Niklas och jag har planer på att bygga ett stall på hemmaplan, i den gamla vedboden, och med en liten utbyggnad så skulle det få plats med ett par mindre boxar också. Har gjort en fin liten ritning, där utbyggnades går ut som en vinkel från det befintliga huset. Upptäcker idag, att det kommer att hamna alldeles för nära tomtgränsen. Tillbaka på ruta ett alltså.
 
Nu måste vi börja planera om hur vi ska göra med stallbyggnaden. Tur att vår förra granne, Carina, är bra på ritningar och sådant. Dessutom så har hennes man, Per-Åke, varit snickare. De kommer på besök i morgon, får se vad de kan komma med för förslag.
 
Är lite sugen på en hund igen. Har sett en söt blandrastik på nätet, hon ser nästan ut som Peggy i ansiktet. Men Niklas säger tvärt NEJ! Elaka gubbe, som man bor ihop med!!!!
 
Däremot säger han att vi kan skaffa en liten häst till, som sällskap till Blakkur. Idag hittade jag ett snyggt svart sto med bläs. Hon säljs för bra pengar, lagom dyr. Ett snällt sto, som Blakkur, Niklas och jag känner. Vår förra häst Tara är till salu. Han sa NEJ till henne med. Men kan förstå honom lite, vi har ju faktiskt ingen stallplats åt henne än...
 
Men man kan ju hoppas att han ändrar sej!
 
Har fortfarande inte fått tag på säljare av det sto som vi skulle titta på annandag jul. Nu har jag och Niklas börjat titta på andra hästar. Men har väl inte sett något i vår prisklass som bor i närheten. Vill ju inte åka land och rike runt bara för en lagom dyr häst.
 
Om ni får nys på ett lagom dyrt islandssto, lagom långt bort från Eskilstuna, så hör av er!
Maila i så fall, ringsdal@spray.se.
 
Tack på förhand!
/Sussie

Hallå hallå!

Nu är jag tillbaka igen!
 
Ja, inte så att jag har varit försvunnen eller något sådant, utan nu är jag tillbaka på internet igen.
Tack snälla Eddy, som har suttit flera timmar i kväll och fixat med virusskydd och annat datornyttigt, som inte jag förstår någonting av.
 
Varför ska detta med datorer vara så krångligt för "vanligt" folk???
 
Ha det bra i datadjungeln och se upp för datavirus!
/Sussie

RSS 2.0