Glad påsk!

Eftersom jag kommer att tillbringa hela helgen på jobbet, så önskar jag er Glad Påsk redan nu!
Ha en bra helg och ta det lugnt med äggen! Man får ju inte bli alltför uppÄGGad...
 
 
/Sussie och Niklas

Hemsidestrul

Det bolag som har hand om min hemsida, har gjort något som de kallar för "migrering". Men efter det så har något hänt. Jag kan inte uppdatera hemsidan!!!
 
Därför ser den jättetråkig ut, med vinterfärger och vintermotiv. Är det någon som är datakunnig som kan komma över och hjälpa mej??? Även om jag ringer supporten, så förstår jag inte vad de säger, dataspråk är ju rena grekiskan!!!
 
Hjääääällllllp!
/Sussie

Det uteblivna sportlovet

Niklas och jag brukar ju alltid ha en veckas "sportlov", men i år blev det inte av. Detta pga att jag fick ett nytt jobb, och det kanske inte är så bra att begära ledigt det första man gör (nu blev jag iofs sjuk, men det är ju en annan story).
 
Men, nu har vi bara denna vecka och nästa kvar att jobba. Vi kommer nämligen att ha ett försenat "påsklov" i år. Det ska bli skönt att få vila upp sej lite och bara göra sånt som är roligt!
 
Niklas ska meka med sin bil, det tycker han är kul, dessutom är det välbehövligt att byta kamrem och annat. Sen ska vi troligen fortsätta på något vis med stallbygget och upprensningen av trädgården som ska bli hage, det tycker jagär kul.
 
Vi ska även åka på en kryssning tillsammans med syster och hennes man. Det tycker både Niklas och jag ska bli jätteroligt! Rapport och bilder kommer när vi varit på kryssningen.
 
Tror även att jag ska passa på att hälsa på Blakkur, men det är inte bestämt ännu. Men jag tycker inte att det är kul att stå och titta på när Niklas mekar...
 
Ha det bra!
Glad påsk!
 
/Sussie

Här är en till!

Här är en till, som tycker om hundsängen!
Katten Lillen har också saknat den, han låg ju ofta i den medan hunden levde. Nu är ordningen återställd, tycker han!
 

Egen säng

Egen säng är värt mycket. Även om man är en liten katt och sängen är för stor. Men katten Miina bryr sej inte om att hennes säng är för stor, den är ju perfekt ändå! Dessutom har ju hon själv valt ut den bland alla sakerna som finns i garderoben.
 
Hon hade smitit in i garderoben, hon får ju inte vara där eftersom det finns ömtåliga grejor där inne. Ett rejält skrammel hördes och där inne satt Miina med en rutig hundsäng halvvägs utanför garderobsdörren. Nu tycker Miina att det var ett STOOOOOORT slöseri att ha en så fin säng undangömd på detta vis. Hon älskar att sova i "sin" säng, även om den fortfarande luktar hund.
 
Miina älskar Peggys gamla säng!

Bland skogstroll och andra varelser

Har varit i Lillkyrka och besökt kompisen Britten och alla hennes djur (och även våran Blakkur).
Där finns massor av roliga figurer, vad sägs om dessa:
 
Pudeln Filippa K...
 
Skogstrollet Blakkur, med den långa rufsiga manen...
 
Men söt är han!...
 
Mascot med de STOOOORA öronen...
 
Och så de övriga djuren, Rocky, JoeJoe, August, Hrodmar och alla hästarna! En solig och trevlig dag hade vi, som vanligt!
 
Nu dröjer det ett par veckor igen tills vi åter ses...
 
/Sussie och Niklas

Första spadtaget

Nu är det gjort, det första spadtaget till det som ska bli ett stall av den gamla vedboden.
 
Det är mycket skräp som måste grävas ut och eldas upp innan golvet kan gjutas och allt annat som ska snickras och målas innan det blir klart. Men, som sagt, nu är det påbörjat!
 
Första spadtaget, för att förvandla...
 
...detta till ett stall.
 
Mycket jobb har vi framför oss!
 
/Sussie

Musikaliska Miina

Miina är mycket bestämd på en punkt. Det är att om någon av oss visslar, så ska oljudet genast tystas. Det gör hon genom att först visa vad hon tycker, genom att ligga och skruva på sej. Sen hoppar hon upp i famnen och fortsätter att skruva på sej, vidare så slänger hon upp en tass mot munnen.
 
Om visslandet fortsätter, så till slut "stångas" hon rätt över munnen med sitt huvud. Därefter försöker hon att lägga sej över munnen. Till slut, så får hon sin vilja igenom och visseloljudet slutar.
 
Lilla sötnosen...

Godsaker

Kände för att göra lite godsaker idag. Detta blev resultatet:
 
Just det, N****bollar!
 
Då kommer ju de eviga frågorna, ska det vara kaffe i eller inte? Jag kör gärna med en liten skvätt kaffe, det har jag för mej stod på havregrynspåsen på 70-talet.
 
Fråga nummer 2: kokos eller pärlsocker? Som ni ser på bilden, så självklart pärlsocker! Om man råkar ha i lite för mycket kaffe eller kakao, så blir bollarna godare och sötare med socker. Dessutom så har kokos en förmåga att sätta sej mycket olämpligt mellan tänderna...
 
Namnet på bollarna? Självklart Negerboll! Varför? Jo, det hette så när jag växte upp och jag har inte förlikat mej med "chokladboll". Det känns fel att säga så om något som har hetat så sen urminnes tider. Försök att kalla en Volvo för Saab...
 
Sen finns ju en enkel förklaring till:
Det står så i min kokbok!
 
Ha det bra!
/Sussie, som är jättesugen på negerbollar, men måste vänta till i morgon... (eller kanske provsmakar en senare i kväll!)
 
 

Hästfunderingar

Jag har skrivit i ett tidigare inlägg att Blakkur kommer att flytta hem till sommaren, om allt går som det ska med stallbygget. Men, Blakkur kan ju inte vara ensam, varken enligt lag eller för hans välbefinnande. Därför snurrar tankeverksamheten för fullt när det gäller att hitta en kompis till honom.
 
Vad skulle Blakkur gilla? En ponny? En åsna? En annan islänning? Valack eller sto? Förstår ni dilemmat?
 
En ponny är ju billig i drift och i inköp. Men kan den erbjuda min gamla vän vad han vill ha? Kan en shettis klia Blakkur där han vill bli kliad? Kommer den lilla rackaren att rymma, en del ponnyer är ju hopplösa att stänga in...
 
Islänning däremot, är mer användbar än en ponny. Men kostar massor i inköp. En fördel är ju vid utfodringen, de äter ju lika mycket. Ponnyn däremot, ska ju ha mindre mat, men vem säger att hästarna står kvar vid den mathög man ger dem...
 
Sto, ja min dröm är ju ett avelssto. Men har börjat fundera om där, dels har vi inte tillräckligt med mark för att avla på, dels är marknaden mättad vad det gäller fina islandshästar.
 
Ska det bli en ponny? Eller en islänning? Eller kanske båda...?
 
Funderingarna går vidare. Kom gärna med tips och råd!
 
/Sussie

Den försvunna våren

Var är våren? Det såg så lovande ut, med sol och värme.
 
Nu är det solsken, men iskallt. Termometern visar på -7 grader.
 
I lördags morse var det -10, söndag visade termometern -14 och i morse var det -20 grader... Brrrrrr, kallt!
 
Snälla våren, kom tillbaka!!!!
 
Jag vet att det kommer att vara varierat väder ett tag till, ibland sol och varmt och ibland snö och kallt. Men håll ut, värmen kommer att komma i år också!
 
Huset ser slitet ut i det skarpa solskenet
 
Lillen gör sej fin i vårsolen...
 
Glöm inte att fortsätta mata småfåglarna ett tag till!
 
Ut och njut av solen!
/Sussie

Mat-tjuvar!

Titta, så fräcka de är! De knycker ju varenda nöt och talgboll från småfåglarna!
 
 
 
Fräcka lymlar, som inte kan unna de små lite mat!
Nästa vinter, då ska det bli ändring!
 

Vår i luften

Nu är det definitivt vår i luften. Mars har precis börjat, mars som är en vårmånad.
 
Det har varit plusgrader och solsken ett par dagar och det har droppat från taken. Det djupa snötäcket har sjunkit ihop ordentligt och man kan börja skymta det som finns under.
 
Fåglarna har börjat att sjunga sina vårsånger.
 
Marsbilden är nog egentligen en aprilbild...
 
Korsväg...
 
Naturens konstverk
 
Glimmande istapp
 
Marshimmel
 
Ta det lugnt på vägarna!
/Sussie

Fantastiska färger och knasiga katter

Jag fortsatte mitt kameratest härom dagen och testade solnedgångsfunktionen. Detta blev resultatet:
Brinnande himmel över Öster Hedemora
 
Mina tokiga grårandiga kattjejer har fått för sej att det är roligt/skönt att sitta på taket. Hela dagarna ränner de upp och ner för sotarstegen. Vet att katter tycker om att sitta högt och spana, men detta är ju löjligt!
 
Dessutom stinker de rök när de kommer in!
Knas-Katter!!!
 
Jag var ute och kollade brevlådan idag. Den var tom, men fick se en regnbåge i stället! Det kanske inte är så ovanligt, men det kändes lite fel att se den på vintern.
Regnbåge eller snöbåge?
 
Ha en bra fredag!
/Sussie

RSS 2.0