Somliga dagar...

Somliga dagar borde inte få finnas, ni vet de dagar då allt bara går emot en. Dagar då man bara önskar att man fick lägga sej i sängen och dra täcket över huvudet igen och hoppas att allt är bra när man vaknar igen.

Jag har haft en sån dag idag.

Det började i morse med att jag såg på klockan att jag var sen till jobbet, trodde jag. Det visade sej när jag kommit ut på flygrakan att klockan hemma gick en halvtimme för fort. Ok, inget att göra än att fortsätta till jobbet.

Sen när jag skulle åka hem, då gick solen i moln och det blåste halv orkan. Himlen blev så mörk att jag trodde att det skulle bli oväder. Inget regn har kommit än och jag slutade jobbet kl 13...

Katterna och hunden bara springer i vägen. När jag snubblat på Lillen för femtonde gången kände jag att humöret blev sämre och sämre. Lika bra att åka hemifrån igen.

Just när jag skulle åka till stallet upptäckte jag att det är den sista i månaden och jag hade inte skickat iväg räkningarna!! Blev klar med det och åkte till Ärla och postade brevet. På vägen hem kom jag på att jag hade glömt bort en räkning som låg på köksbordet! Det blev till att skriva en betalorder till som får skickas i morgon...

Var i stallet och myste med Saga och Blakkur i en timme. Åkte hem och kom på att jackan hänger kvar i stallet... Tur att man har fler!

Åter i hemmet kommer jag på att dagens mat inte kommer att räcka till matlådorna i morgon. Kollar genom skåp och lådor och hittar en bit benfri fläskkarré. Plockar och improviserar och hoppas att det ska smaka bra. Har i alla fall gott om tid idag.

Niklas kommer hem senare för han är i Strängnäs och hämtar hem min Amazon Kombi-68 från ett garage som han har hyrt. Nu ska han meka på hemmaplan.

Kanske att dagen slutar med nåt gott i alla fall...

Sussie's fläsksurprise
Fläskkarré i bitar, alt fläskgrytbitar
morot i skivor
gul lök i klyftor
vitlöksklyfta i småbitar
potatis i bitar
gröna syrliga äpplen i bitar
köttbuljong + vatten
soja
curry
chilipuré
salt och peppar

Bryn kött, lök och vitlök
Lägg i morotsslantarna och potatisen
Ha i köttbuljongtärningen, soja och vatten
Låt puttra sakta under lock till potatisen är halvfärdig
Ha i äpplena och smaka av med salt, peppar, curry och chilipuré
Puttra tills potatis och äpplen är mjuka

Ha det gott!
//Sussie

Jobbat helg

Har nu äntligen återhämtat mej lite smått efter en jobbig helg på jobbet i stan. Igår hade jag delad tur, ett helvetiskt påfund då man börjar kl 7 på morgonen och går hem kl 12, bara för att komma tillbaka och jobba kl 16 till 21. Hela dagen är förstörd, jag hann inte ens ut till stallet för att pussa på hästarna.

Idag var det lite lindrigare, började kl 7 och gick hem kl 16. Det känns skönt att lämna det stökiga och oroliga Årby och dess invånare. När man börjar närma sej Svista på motorvägen känner man lugnet infinna sej i kroppen och man slappnar av.

Niklas och jag försöker att ta till vara på sommarens sista solstrålar. I kväll grillade vi (förhoppningsvis inte för sista gången i år), det blev lammbitar. Till det hade vi en pastasallad med tomater, gurka, röd paprika, röd lök, sallad och fetaost. Mums!!

Peggy fick också vara med och smaka.

Har inte haft tid att umgås med djuren så mycket denna helg. Katterna har varit ute på musjakt och hunden har mest legat och sovit medan jag var på jobbet. Hästarna har gått i hagen och varit hästar (Blakkur kanske fick vara med på en av Asphults turer, har lånat ut honom till dem ett tag).

Nu väntar duschen och en timme framför TV:n innan det är dags att knoppa in. Ännu en dag i ghettot väntar...

//Sussie

Välkommen!

Hej och välkommen till min blogg!

Jag heter Susanne Andersson och bor i ett hus på landet utanför Eskilstuna. Jag är sambo med Niklas. Tillsammans har vi 3 katter, en hund, 3 islandshästar och en nordsvensk travare som är utlånad på foder.

Jag jobbar som undersköterska inom Eskilstuna kommun och Niklas är lantarbetare hos en potatis- och spannmålsodlare.

Min ryttarkarriär började med en turridning hos Asphults Islandshästar utanför Eskilstuna, där jag senare tog lektioner och sedan köpte min första häst. Blakkur bor fortfarande hos oss och är 19 år ung.

Våra hästar är islandshästarna Blakkur, 19 år, Saga, 9 år och Sindri 1 år. Nordsvensken heter Fara Tabac, men kallas för Tara. Hon är 16 år.

Katterna består av Zammi, norsk skogisblandning, 11 år, Lillen, bondkatt, 8 år och Stumpan, som vi tror är manxkatt och har okänd ålder.

Hunden Peggy är en 10 årig bordercollie som vi har övertagit från Asphults Islandshästar.

Bilder på djuren och oss kommer att läggas in vid senare tillfälle.

Hoppas att någon hittar till min blogg!!
//Sussie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0