Dålig uppdatering

Hallå alla läsarvänner!
Det har varit dåligt med uppdatering på sista tiden, men jag har haft fullt upp.

I helgen som gick flyttade vi, så veckan har gått åt till att köra småplock och städning. Har nya stället fullt med kartonger och prylar överallt.

Dessutom har vi problem med datoruppkopplingen på nya stället, men jobbar på saken. Nu sitter jag vid en lånedator.

Bilder från flytt och Valborgsfirandet kommer, håll ut!!

Trevlig helg!!!
//Sussie

Välkommen, Master G!!

Nu avlöser hästarna varandra!

I lördags åkte Tara ner till Lotta i Linköping, idag flyttade den 24 år gamle gentlemannen Master G in.
Han är ett gotlandsruss, valack och ska vara här som sällskap till Sindri när Saga och Blakkur är ute och jobbar. Vi har Master på foder.

Hopsläppet gick bättre än förväntat, det blev nästan tråkigt. Inget hände mer än att Saga visade direkt att hon minsann bestämmer över honom, Blakkur och Master nosade på varandras knän och pep lite grann. Sindri sa att han bara vill leka och ha kul! När jag gick in stod alla fyra pållarna och åt sitt lunchhö lugnt och fridfullt. De har inte gjort den "obligatoriska" rusningen runt hagen än, men de kanske är förståndiga och väntar till "väglaget" är bättre. Lervälling och blötsnö är inget vidare.

Trodde att jag inte skulle komma iväg och hämta Master. Pga blötsnö på vägen och sommardäck på bilen, så höll jag på att fastna redan i första backen 50 meter från stallplan. Bilen tappade fästet och hjulen spann mitt på backkrönet mitt i den tvära kurvan. Hade det tagit stopp där, så hade jag suttit där tills någon hjälpt mej loss...

Lastningen gick mycket bra, Master klev direkt in. Tror inte att jag har transporterat snällare häst någon gång. Han stod alldeles stilla hela vägen, trodde nästan att någon hade lett ut honom direkt efter lastningen och att transporten var tom.

 
Master G, gotlandsruss, född 1986, e: Intrig 378 u: Essy 2121


Välkommen till oss, Master G!! Vi hoppas att du ska trivas hos oss!

//Sussie, Niklas och övriga djur

Djörfiklubbens vår-/korvrittIgår hade vi fint främmande, då kom Islandshästklubben Djörfi på besök. Det var dags för deras vårritt med korvgrillning, en fin tradition som jag hoppas kommer att fortsätta på något vis. Kanske inte här, men väl i Örebrotrakten någon gång i framtiden.

Vädret var skapligt, sol och ganska varmt, så länge man satt i lä. Stora mörka moln smög runt omkring och hotade med både regn och snö. Trots den starka vinden lyckades Niklas att fixa en fin brasa så korven kunde grillas.


I stallet på Asphult förberedde sej hästar och ryttare:  

 
Lotta J borstar Noi och Ulla H klappar om honom, Maria D-L fick rida Grablesa

 
Galsi och Dögg laddar inför turen    Sokkis ryttare för dagen var Lotta


 
Vem ska rida "järnponnyn"?           Femton ekipage lämnade Asphult


Medan ryttarna var ute och red i skogarna, rådde full aktivitet på Stensborg:


 
Lera togs bort, grus lades på och krattades jämnt, "festbordet" dukades...

 
...eldstaden förbereddes. Saga blev alldeles trött av att se oss stöka runt!


Efter ca 2 timmar kom våra gäster:


 
Ulla J och Moldi kom i täten följd av fjorton andra ekipage

 
Skönt att få rulla sej i gruset!!        Lotta J "mutar" Noi med nåt gott


 
Ett gäng med korvsugna klubbmedlemmar och hunden Peggy (lika korvsugen)


 
Deltagarna njöt i solen (trots snålblåsten) och i skogsbacken trivs blåsipporna

 
Pinni och Bangsi var på bushumör och Grablesa visar upp sitt "läppstift"

 
Det var en lång rad av islandshästar som lämnade Stensborg


Kvar blev värdfolket och den fina blomgrupp de fick i gåva av klubben

Detta var sista gången (förhoppningsvis inte för evigt) som Stall Ringsdal (Sussie och Niklas) kunde anordna aktiviteter ihop med Djörfiklubben. Om en vecka flyttar vi till Strängnäs...


Vi på Stensborg tackar Islandshästklubben Djörfi för gott samarbete och den fina blomman!
Vi hälsar er hjärtligt välkomna att hälsa på er på vårat nya ställe!

Väl mött!
//Sussie och Niklas


Och så var de bara tre...

Idag har Tara lämnat oss för att vara på prov hos Lotta i Linköping. Vi håller tummarna att allt ska funka bra och att de ska trivas med varandra!

Lastningen gick mycket bra, trots att Saga och Sindri stod i hagen och tittade på. Trodde faktiskt att Sindri skulle vara mycket orolig när "extrastora extramamma" skulle försvinna in i transporten, men han var mest nyfiken. Blakkur stod inne i stallet och tuggade på lite "förlunch". Han var mest konfunderad när han kom ut, det fattades en i flocken. Med lite vanlig lunch så släppte den lilla oron. Tänk att vägen till den hästens hjärna ska gå genom magen...

Det är skönt att vi nu "bara" har tre hästar att flytta på nästa helg, men det ska nog gå. Men måste erkänna att det faktiskt redan känns tomt efter Tara.Lycka till i nya hemmet, Tara!


Fyra Fuxars Förening

Hallå mina vänner!
Jag vet att min blogg kallas för Sussies djur, trots det så har jag mest skrivit om bilar sista tiden. Men alla mina bilar innehåller ju en del HÄSTkrafter... Dessutom har det varit stiltje på djurfronten sista tiden.

Det som har hänt är väl att Tara blev veterinärbesiktad i torsdags. Hon ska förhoppningsvis få åka till sin nya ägare(?) idag. Jag räknar med att tjejen kommer som planerat, annars spricker mina planer för nästa helg. Då har vi ändå fullt upp med flytten till nya stället och har inte möjlighet att skicka iväg någon häst.

Jag tog en fin bild när jag var på Asphult för ett par veckor sedan. Jag kallar den för Fyra Fuxars Förening. Kolla bilden noga och kommentera gärna vad ni tycker om den. Fyra Fuxars Förening samlade vid lunchen


En sorgens dag...

Idag har jag gjort något som jag djupt ångrar, men inser att det ändå var dags. Jag har skiljts från min trotjänare Nisse!!

Måndag 19 april skulle vi ha firat 14 år ihop, inte 17 som jag påstod för ett tag sedan. Vi har haft det jättekul ihop och jag minns det som igår när mamma, pappa och jag bara "på skoj" åkte till Hans Persson Bil i Hallstahammar, ungefär som en söndagsutflykt. Där i bilhallen bland alla de andra gigantiska Volvobilarna (240, 940 och den nya modellen 850) stod en liten, lagom stor och faktiskt glänsande liten Volvo 360 GL av 1987-års modell.

Den stod där och liksom plirade med lyktorna och på något vis pratade den med mej, som folkvagnen Herbie i Disneyfilmerna. Det slutade så klart med att jag köpte den lilla, lagom stora och jätteroliga bilen. Tyvärr så har väl inte åren farit så väl med honom, han gick från att vara den fina söndagsbilen till att bli ett riktigt nyttofordon. Tror inte att Nisse tog illa upp, han älskar äventyr!!

Nu önskar jag Nisse och hans nya "husse" Johan lycka till!!
Hoppas att ni får det lika kul ihop som vi har haft!

Nu ska jag gå och lägga mej och faktiskt gråta en liten skvätt över en förlorad vän, trots att det är en bil!

/Sussie


 
Nisse, en redan saknad Volvokamrat

Vårbilder

Har återigen varit ute med kameran och tagit lite bilder. Vill dela med mej av några av dem.


 
Svanfamilj                                    Krokusar i vårsolen


 
Tara och busungen Sindri passar på att njuta i solen


 
Mycket snö ger mycket vatten...     Blåsippan ute i backarna står...


 
Tussilagon är inte rädd att bli våt om fötterna och snödropparna kämpar sej fram efter vintern


Har många fler bilder, men det blir för tråkigt för er att titta på. Det tar vi en annan gång!

Många härliga vårhälsningar!
//Sussie

Att skiljas från en vän...

...är jättesvårt!

Även om vännen är en gammal bil. Nu har jag gjort det som jag trodde att jag AAAAALDRIG skulle göra, jag satte ut min gamla trotjänare Nisse på annons. Nu är han i stort sett såld. MIN NISSE SKA BLI 08!!! Om ca en vecka flyttar han till Södertälje, om affären går i lås.

Nu ska jag alltså skiljas från min fina bil, som var nästan ny (6år) när jag köpte den i Hallstahammar. Han kostade "bara" 57000 kronor. Jag minns hur stolt jag var när jag fick beviljat från banken att jag fick lånet. Jag som var arbetslös och allt. Nisse hade rullat endast 4500 mil när jag köpte honom, nu har han faktiskt "bara" gått 16000 mil.

Nisse och jag har haft 17 roliga år tillsammans. Vi har kört som blådårar på E20 när vi skulle ner till Borås. Höll på att tappa bort de som vi skulle följa och som visste vägen, så det var bara att lägga plattan i mattan och göra vansinnesomkörningar. Tur för oss att inte polisen stod och hade kontroll... Dessutom hade jag min systers grabbar i baksätet och de var ungefär 8-10 år gamla då (hoppas att "brottet" är preskriberat nu!).

Min gamla bil lever även ett eget liv. En gång i tiden fick han för sej att han ville "sjunga" när han var glad. Sången bestod av nån slags 2-tonig tutsignal när han själv ville. Vi höll på att skrämma skiten ur en gubbe när vi var i stan. Gubben höll på att tappa påsen med sin "hostmedicin" som han hade varit på "glasbanken" och köpt. Gubben var inte glad på oss!! Vi åkte iväg upp i skogen och då fick bilskrället sej en rejäl avhyvling av mej. Nisse kan fortfarande tuta 2-stämmigt, men tutar bara när jag ber om det.

Nisse har även varit en liten tjurig gubbe som har visat så väl vad han vill. När det inte har passat så har han börjat gå mycket orent och knappt kunnat sega sej fram i 30 km/tim. Då har man fått vara bestämd, stannat motorn och gått ut och sparkat honom i röven. Då har han skött sej tills nästa gång.

Men när Nisse är på humör, då kan han köra mycket fort. En gång på E4:an på väg hem från Skåne, då ville han riktigt visa vad han kunde. Han pressade sej upp i 170 km/tim, i en brant uppförsbacke! Niklas sade att det fanns mer fart att plocka ut, men det var bäst att lugna sej annars hade vi börjat flyga.

Nisses dragkrok har varit användbar. När vi köpte hästtransporten drog vi hem den med Nisse. Såg ganska roligt ut med den lilla bilen och den "stora" transporten. Niklas släpkärra har också utnyttjats flitigt bakom Nisse.

Jag har fortfarande inte talat om för Nisse att han snart ska lämna oss. Gör jag det, så kommer han att ge min nya bil "onda ögat", så då kommer den aldrig mer att starta. Tror faktiskt att Nisse kan förtrolla andra bilar som han inte tycker om! Hur kan man annars förklara att Opeln jag hade, inte ville starta en morgon när jag skulle till jobbet? När Niklas kom hem startade den hur snällt som helst! Behöver jag förklara att Nisse stod bredvid Opeln på natten?

Det är med stor sorg i hjärtat som jag skiljs från min gamla bil! Tror inte att jag någonsin kommer att få köra en så rolig bakhjulsdriven bil något mer i hela mitt liv, dels för att det inte tillverkas bakhjulsdrivna bilar längre och dels för att det finns inga roligare bilar att köra än Volvo 360!!!

En av anledningarna till att jag säljer min fina gamla Nisse är att jag, pga förslitningar i nacken, har problem med domningar i händerna. Det gör att jag har svårt att vrida på ratten på bilar med "muskelservo". Dessutom har min "elaka och hjärtlösa" sambo sagt att han inte har lust att meka mer med "den omöjliga och bakvända gamla häcken". Fattar han inte att det är en fin gammal vän till mej som han dissar???????

Jag kommer i alla fall att njuta av den sista veckan vi har kvar tillsammans. Kanske att vi åker en sväng längs minnenas motorväg...


 
Nisse, gammal och rostig, men ack så kär...


 
Den "lilla" rumpan som fått en del kängor när den inte har skött sej...


 
Mätaren har gått 12000 mil sen jag köpte bilen och den användbara dragkroken...

Det är med stor sorg i hjärtat som jag lämnar ifrån mej min lilla bil. Jag hoppas att han kommer att trivas lika bra i storstan som han har gjort på landet!

//Snyftande Sussie

Plask plask

Nu när våren har kommit, så kan det bli lite blött här och var. Men det är bara naturligt när all snö smälter på en och samma gång och när diken och vägtrummor har isproppar. Tror att de i stan har haft lindrigare "översvämningar" än vi har haft här på landet.

I våra hagar skulle nog ett par flodhästar trivas bättre än våra hästar...

Här är lite bilder från vägen hem till oss.


 
Plask plask...                                 Peggy kryssar mellan pölarna 
Vattnet forsar över vägen               Ett rör utan isproppTa på stövlarna och ha det bra i blaskplasket!!
//Sussie

Tara och Niklas

Idag har Niklas vågat sej upp på den "gigantiska" kallblodstravaren Tara. Nybörjare på en stark och stoig häst kan egentligen bara sluta på ett sätt, men Tara är snäll och älskar sin husse Niklas som dessutom är helt orädd. Det gick bra. Men de höll sej i skritt i paddocken idag. Vi får se om de vågar sej på trav nästa gång...


 
Fortfarande lite problem med sits och styrning, men det löser sej nog med tiden."Häst och Husse", Tara och Niklas


Jag är i alla fall stolt över dem båda, som skötte sej så bra idag!!!
//Sussie

Påskloppisen

Nu i påskhelgen hade Niklas och jag vår "årliga" flyttloppis. I strålande sol försökte vi sälja en del av våra saker som inte kommer att få plats på nya stället. Det kom tyvärr inte så mycket folk som vi hade hoppats, det var tydligen fler loppisar i farten i helgen. En del människor trotsade i alla fall den dåliga grusvägen och kom och fyndade. Nu blir flyttlasset lite lättare.


Välkommen att fynda på vår kombinerade påsk- och flyttloppis!!


Ett gäng glada människor kom och fikade med oss, Helena, Max, Ronny och Ida. Niklas, Birgitta och Åke passade på att njuta av Idas hembakade citronpaj.

Nu återstår att se om vi kan ha fler loppisar på nya stället. Det är jättekul att ha loppis!!!

Ha det bra!
//Sussie


Påskmums

Såhär på påskaftonskvällen så skulle jag vilja dela med mej av ett mumsigt recept. Det fick jag någon gång i mellanstadiet, typ för 100 år sen...

Det är inget för muslimer eller den som bantar. Det passar bra på påskbordet med sillen, äggen, köttbullarna och laxen, men lika bra ihop med räkmackan. Det är jätteenkelt att göra, så vem som helst kan tillaga denna påskdelikatess.

Påskäggrätt 4 port
4 ägg
1 dm gurka
1 pkt bacon
2 msk margarin
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
3 msk riven ost
salt och vitpeppar

   
Skär gurkan i tärningar                     Skär gurkan i tärningar

   
Skär baconet i tärningar, hetta upp stekpannan och knaperstek baconet, låt rinna av på papper

   
Skala äggen, dela upp vita och gula var för sej, grovhacka äggvitan och finhacka gulan

   
Smält margarinet och rör i vetemjölet

   
Tillsätt mjölken, rör om hela tiden medan det kokar 5 minuter, smaksätt med salt o peppar och rör i osten. Lägg i den hackade äggvitan.

   
Häll upp ostsåsen i en form, dekorera med gurka, bacon och äggula i fina ränder.

Smaklig måltid!!

//SussieGlad Påsk!!

Hej alla vänner!
Jag ville bara önska er alla en riktigt Glad Påsk!

Idag jobbar jag till 13.30, sen är jag ledig ända fram till tisdag kl 16. Det ska bli skönt att vara ledig, även om det skulle bli busväder.

Jag vill även påminna er om vår flyttloppis i helgen, hör gärna av er för vägbeskrivning mm.

Kramisar Sussie


RSS 2.0