Min modiga orädda gubbe!

Igår fick Niklas sin andra ridlektion (den gången han slängde sej upp på Minning barbacka och när han värmde upp Blakkur åt mej räknas inte). Denna gång fick han rida hästen Pinni.

I kraftigt snöfall fick Niklas en genomgång i ridningen ädla konst. Det är ett under att häst, ryttare och ridlärare Britten såg något i snöfallet!

Min modiga och orädda gubbe fick prova på trav, lättridning, tölt och faktiskt även galopp. Och detta på hans ANDRA ridlektion! Själv fick jag vänta med galoppen i nästan 2 terminer... Tror att gubben min är en naturbegåvning.

Tror också att vi får skaffa en ridhäst till, Blakkur fixar nog inte oss båda. Sindri är fortfarande för ung för att ridas in och Saga känns för osäker än.


Två snögubbar, Niklas och Pinni


I full galopp

Hej då och välkommen hem!

Min fina travarnordis, Fara Tabac (Tara), har idag lämnat sin fodervärd Kerstin och flyttat hem till oss igen.
Resan från Norrköping gick bra, trots halt väglag på en del ställen.

Tara är i fint skick, tack vare Kerstins fina arbete med henne. Tara är mycket finare nu än när hon åkte ner till Kerstin och Anders i våras. Då var hon i och för sej högdräktig och hade knappt jobbat något på ett helt år.

Kvar utanför Norrköping står Taras lilla "fölis" Diana. Vi önskar henne allt gott i framtiden (det gäller övriga djur också som Kerstin och Anders äger)!!


Hej då, mamma!


På väg hemåt


Hej då, Kerstin, jag kommer sakna dej!


Välkommen till Stensborg!


Nu återstår att se hur hopsläppet går i morgon...

Kram Sussie


Snömassor

Igår snöade det hela dagen och minst halva natten. Eftersom det även blåste kraftigt så ligger det midjedjupa drivor på vissa ställen.

Snöhästar i hagen


Nu har vi massor av snö, men idag är det jättevackert ute med ca -8 grader och strålande sol. Ett helt perfekt sportlovsväder med andra ord!

Kul för alla barn som är lediga, nu kan de åka pulka och snowracer, skridskor och skidor mm mm.

Själva så har vi inte gjort så mycket annat än skottat snö... Både hemma hos oss och hjälpt Britten på Asphult.
Rocky och Pila gav Niklas en utskällning när det ramlade ner snö på dem


Rocky tycker det är kul med snö!!

Jag älskar snö och vinter, men nu räcker det med påfyllning!!

//Sussie

Alla hjärtans dag...

...var igår.

Alla hjärtans dag eller Valentines day är egentligen ett påhitt från affärsmännen att öka försäljningssiffrorna. Från början var det meningen att man skulle ge ett kort till den man höll kär.

I vissa skolor är det förbjudet att ge Valentinkort. Det anses som mobbing när en del får massor av kort och rosor, medan en del andra inte får ett enda dugg. Det kan ligga nånting i det.

Jag tillbringade gårdagen i den stora(?) staden, jag har jobbat helg. Då jag hade delad tur, så kom Niklas och hämtade mej vid jobbet. Vi tog en snabblunch på pizzerian och åkte sen till Folkesta och gick i affärer.

Niklas överraskade mej med en romantisk(?), men i alla fall användbar och nyttig present. Den är ganska stor och faktiskt romantiskt röd. Se själva på bilden vad det var jag fick!

Jag hade förväntat mej en chokladask, men blev mycket glad för denna present. Bra att ha i stallet!

Tyvärr har jag inte haft tillfälle att köpa nånting till min älskade gubbe, men vi får se om jag kan överraska honom med nåt gott till nästa helg!

Ha det bra!
/Sussie

Åldern tar ut sin rätt...

Måste få göra som en del pensionärer, gnälla om min dåliga hälsa...
Jag håller på att falla sönder i bitar.

Börjar känna att åldern börjar ta ut sin rätt. Har precis kommit hem från ett akutbesök hos tandläkaren där jag blev 1400:- fattigare. Jag bet sönder en tand igår, förlorade ungefär en fjärdedel av ena kindtanden. Som tur var så kunde min underbara tandläkare Thomas J i Torshälla fixa den.

Var hos min läkare, den andra Thomas J i Torshälla, förra veckan. Där fick jag förklaringen till domningarna i mina händer, samt varför min högerarm gör så förb-nat ont i vissa lägen. Domningarna beror på förslitningar i nacken och den onda armen är tennisarm. Jag som inte har spelat tennis på 30 år!!!

Ok, jag vet att det inte beror på tennisspelande. Det beror på upprepade monotona rörelser, som att låsa och låsa upp dörrar, diska, plocka i och ur porslin i skåp mm mm mm. Skadan (inflammationen) blir densamma som för en tennisspelare. Hade jag haft ont på ett annat ställe i armbågen hade det varit golfarm, och för min del hade det varit sämre. Jag avskyr golf!!! Minigolf däremot är kul, nån gång på sommaren. Extra roligt är det om man klår min svåger, som har tävlingsspelat.

Mot tennisarmen ska jag gå på sjukgymnastik 2 ggr/vecka. Jag har även fått en stödskena som ska hjälpa mej att inte röra på handleden för mycket. Visst, inflammationen sitter i armbågen, men om jag rör handleden för mycket så påverkar det den inflammerade muskeln.

Här sitter jag nu i min ungdom (hmm, närmar mej de 40) och har fått pensionärssymptom. Funderar på om det är dags att ringa nödslakt, tror faktiskt att min sambo kommer att göra det nästa gång jag får nån krämpa. Han har i alla fall hotat att göra det!

Tur att man har två bra veterinärer!!!

//Sussie

Det som göms i snö...

Den här vintern har det som bekant kommit massor av snö. Plogningen här hemma har varit bra, förutom den gången vi fick vänta över ett dygn innan de kom.

Tyvärr finns inte så mycket plats att göra av snön, så berget har växt.

Gissa vad som gömmer sej under snön:


Vad är detta? Svaret kommer längre ner.


På grund av snön, så har det varit svårt att få fram hästtransporten (tur att vi inte har behövt den!).
Som tur var, så fick Niklas låna lastmaskinen från sitt jobb (tack Hans-Olov!). Nu är det nästan snöfritt på gården.
Men vad är det med pojkar och deras leksaker? Varför ser de så lyckliga ut jämt?
Antar att det har något med muskelstyrka att göra, men det är bara en liten teori. Brum, brum!


Svaret på gissningen:
Det som gömmer sej under snön är en bil, Amazon Herrgårdsvagn 1968.
Kunde ni se det?


Kramizar Sussie

På rätt kurs

Blakkur och jag har idag varit på kurs. Ja, Blakkur stod mest i spiltan och hade tråkigt, medan jag hade trevligt och lärde mej massor av nyttiga hästsaker.

Kursen gick av stapeln på Asphult och Britten var kursledare, assisterad av Monica.

Vi fick lära oss hur viktigt det är att få sitt hösilage analyserat och att kolla torrsubstansen ordentligt. Man vill ju inte att hästkraken ska svälta (i Blakkurs fall omöjligt). Vi fick även veta en del om vitaminer och mineraler.

I kursen ingick även hästens exteriör, hur man tömkör och longerar och konsten att visa häst. Många vet inte hur de ska leda, ställa upp hästen eller hur man springer med den vid premiering och veterinärbesiktning.

Blakkur ställde upp och visade kursdeltagarna hur man selar en häst och hur en loksele ser ut. Britten pekade ut vad de olika delarna på selen heter och förklarade skillnaden mellan loksele och bröstsele.

Kursdagen började och slutade med fika och film.

Blakkur och jag tackar Britten, och övriga deltagare och ledare, för en mycket trevlig och lärorik dag!

//Sussie


Blakkur sätter kurs mot AsphultBritten och Brúnn ställer uppGráblesa blir tömkörd

Snö, snö, snö...

Återigen snöar det... och blåser så vägarna yr igen.

Jag tycker det är kul med snö på vintern, älskar snö, i måttliga mängder!!
Hade tänkt att rida lite i kväll, men i paddocken ligger halvmeterdjup snö. Dessutom går det inte att få upp grinden...

Tror inte att Blakkur misstycker, han har fullt upp att lära Sindri att "veta hut".

Det funkar bra med alla tre hästarna i hagen. Sindri tycker att det är superbra att vara hemma hos mamma Saga igen. Saga tycker att det är bra att "lillkillen" inte har försvunnit för gott, samt att han har blivit lite vuxen. Nu är han inte barnslig och efterhängsen.

Nu ska jag fixa med kvällsmaten. Det blir kokt potatis, morots- och rödbetsbiffar och gräddfil med vitlök, salt och peppar. Mums!

Kramisar Sussie


RSS 2.0