Flyttloppis

Nu är det ingen hemlighet längre, Niklas och jag ska flytta. Om ungefär en månad så lämnar flyttlasset Stensborg för att landa på gården St Trana utanför Strängnäs. Mer info om det stället kommer senare.

Även om vi har flyttat ofta sista året, så har vi samlat på oss en del som inte kommer att få plats på nya stället. Därför ska vi ha en loppis i påskhelgen, vi har öppet påskafton och påskdagen 10-16. Välkomna att fynda!!

Vi säljer en del möbler, tavlor, prydnadssaker, kläder, leksaker, hästgrejor och tom en bil!

För vägbeskrivning, maila till ringsdal@spray.se.

Glad påsk!
//Sussie


Bilhandlare

Hallå mina vänner (alla ni som hittar in på min blogg)!

Har som sagt sålt Opeln, men behövde ju nåt att åka i. Har nu hittat en Volvo 850 GLT. Hoppas att den funkar bra, det är lite att göra på den, men Niklas brukar ju fixa det mesta när det gäller bilar.

Måste hålla tyst om den nya bilen så att inte min gamla Nisse får veta om att det är hans ersättare. Den bilen lever ett eget liv och jag slår vad om att det var Nisse som gav Opeln "det onda ögat" en gång när den vägrade starta. I tidsnöd som jag var, så blev det till att ta den gamla trotjänaren som startade utan problem.

Vet ni någon som behöver en rolig liten bil att köra omkring i? Nisse, min Volvo 360 GL, kommer att bli till salu när den nya bilen är fixad. Det är med sorg i hjärtat som jag skiljs från honom, vi har varit kompisar sen jag köpte honom för 16 år sedan. Men jag behöver tyvärr en större bil som jag får dra hästtransporten med.

Känner mej lite vemodig, men det är hårt att skiljas från en gammal vän!

//Sussie

Tillbaka

Hej igen!
Det var ett tag sen jag orkade skriva. Här har inte hänt speciellt mycket, har legat nerbäddad ett par dagar. Åkte på en rejäl magsjuka, men nu mår jag bättre. Var faktiskt och jobbade igår, trots att jag kände mej ganska matt.

Har sålt Opeln. Måste erkänna att jag gjorde ett felköp. Missförstå mej inte, bilen går jättebra, är pigg och är i stort sett rostfri. Men jag kände att vi helt enkelt inte funkade ihop, jag är ingen Opelmänniska (har kört Volvo sen jag fick körkortet). Nu hoppas jag att bilen får det bättre hos Tobias!

Nu är det snart dags att åka till jobbet.

Ha det bra!
//Sussie

Gnällkärring

Sitter här och tycker så synd om mej, att jag måste få gnälla av mej lite grann.

Var tvungen att stanna hemma från jobbet idag, mår inget vidare. Huvudet värker, munnen är snustorr, fryser, nacken och tennisarmen värker, magen rumlar och är alldeles skinnflådd i aktern... Alvedonen är snart slut. Dessutom har jag inga pengar på kontantkortet, så jag har inte kunnat meddela mej med någon idag förutom via mail. Känner inte så många som har möjlighet att sitta vid datorn och maila under dagtid....

Får hålla mej hemma i morgon också, vill inte gå tillbaka till jobbet för tidigt och riskera att smitta någon eller bli sjuk igen.

Är inte det här typiskt? När vädret skulle ha tillåtit en liten ridtur till kvällen, då ligger man nerbäddad!!

Lessen att jag tråkat ner er med mitt gnällande, men nu känns det bättre för mej!

//Sussie

Hästkrafter till salu

I trakterna där jag bor vimlar det av "hästkrafter" som är till salu.

Britten på Asphult funderar på att trappa ner och säljer några av sina hästar.
Om du söker islandshäst, så har Britten säkert någon som passar. Kontakta henne på 016-94133, 070-2599993 eller åk dit.

 
Bjarmi frá Raufarfelli 2 och Glitnir från Allemansängen

 
Kolfaxi från Asphult och hans mamma Hrefna frá Mel


Minning frá ÁrtúnumSjälv har jag också ett par "hästkrafter" till salu, maila på ringsdal@spray.se om du är intresserad av något av mina objekt!


Kallblodstravaren Fara Tabac (Tara) är till salu...


...liksom Opel Asconan

Ha en bra kväll!
Sussie


Föreläsning

Trots att solen skiner och vädret är underbart och perfekt för ridning, så har jag tillbringat hela förmiddagen inomhus. Jag har varit på en fantastiskt bra föreläsning av Vignir Jónasson om Från föl till ridhäst.

Britten från granngården och jag beställde biljetter för en vecka sedan, då vi båda har unghästar så ville vi ha lite tips om inridning mm. Även om Britten har fött upp hästar i några år, så ville hon höra lite vad Vignir hade att säga om sina erfarenheter, samt ställa lite frågor. Vi ångrar oss definitivt inte att vi åkte!

Nu har jag fått lite kött på benen hur jag ska gå till väga när det är dags för Sindri att ridas in. Även om han bara är 2 år, så kan man börja med lite löslongering. Då blir han hanterad och lär sej röstkommandon samtidigt som han leker. Mycket nyttigt!

Om ni får möjlighet att gå på en föreläsning av Vignir, gå dit! Ni blir inte besvikna.

Soliga hälsningar
Sussie

Sista åket

Nu när våren äntligen har kommit och snön håller på att smälta bort, då måste man ta tillfället i akt och passa på att köra det sista åket för säsongen!


 
Snön smälter och nu är det sista chansen att åka i backen...


Tjoho, här går det undan!!!

Både jag och Niklas har "barnasinnet" kvar och älskar att plocka fram pulka och snowracer när det är snö.
Har inte hört talas om någon lag som förbjuder en att åka och ha roligt bara för att man råkat "fylla 25"...
Nej, så länge man får plats i pulkan, vågar åka i backen och klarar att komma ner, så kör och ha kul!!!

Många kramisar, "barnungen" Sussie

Vårväder

Återigen har vi en dag med underbart vårväder! Solen skiner från klarblå himmel, termometern visar på +4 grader. Känn lite motigt att strax åka till stan för att jobba, men hoppas att vädret är lika fint i morgon då jag börjar kl 16.

Det är skönt att morgnarna börjar bli ljusa och nu när det är klart väder så blir soluppgångarna så otroligt vackra!


Soluppgång över hagen, mars 2010


Det känns skönt att även kvällarna är ljusa, man blir lite piggare och hinner med mycket mer (om man inte jobbar kväll förstås). Dessutom känns det skönt att slippa täcken på hästarna, den tiden kommer inom en snar framtid.

Med exemhästar är sommaren täckestid och på vintern går de utan så mycket som möjligt. Nu kan hästarna gå ute på lösdriften, i sommar är det nog tyvärr uppstallning i box som gäller på nätterna. En del tycker att exemhästarna ska stå inne dagtid för att slippa insekterna, men Blakkur talar så väl om när han vill vara ute och när det är dags att gå in. Man kan nästan ställa klockan efter honom. Prick kl 17 vill han gå in, för då kommer snart knotten.

Idag har Maria M varit och ridit Saga i Asphults paddock, vår egen är fortfarande obrukbar efter senaste snön. Det gick bra. Saga var mycket avslappnad, trots att hon inte gått på två veckor. Maria vågade tom galoppera lite. Tyvärr har Saga svårt att hitta tölten, men den finns där långt inne. Med massor av träning och tålamod så kommer den nog.


Maria M och Saga njuter i den sköna vårsolen

Ta det lugnt med solandet! Såhär i början är solen mycket stark och huden är känslig, dessutom är det förrädiskt med reflexerna mot snön.

Ha en bra och härlig vårdag1
//Sussie

Nu är det vår!!

... i alla fall om man tittar i almanackan. När jag gick i skolan (känns som många hundra år sen...), så räknades mars som en vårmånad. Dessutom har jag sett massor av vårtecken!

Solen skiner, det droppar från taken och snön rasar ner från träden. Fåglarna sjunger, hunden och katterna är alldeles tokiga när de kommer ut. Dessutom har katterna konstiga jamanden för sej. Ett annat säkert vårtecken är att solen har börja värma, det känns skönt att vara ute eller sitta mot en vägg och sola näsan. Och på söndag är det Vasaloppet, ett säkert vårtecken.

Det allra säkraste vårtecknet är att hästarna har börjat fälla!

Tro nu inte att ni kan börja på att klä er i kortkort! Enligt gamla sägner så ska det snöa 7 gånger innan våren har kommit på riktigt. Det kommer att komma bakslag med snö och kallt, men håll ut, våren ÄR här!!Säkra vårtecken, solen skiner och känns varm och snön rasar från träden


Bombsäkert tecken, hästarna fäller vinterpälsen

Snöfall och takras

Återigen så har det snöat hela dagen. Det har även blåst, så vägen har drivit igen.

Jag hade svårt att ta mej hem från jobbet. Motorvägen var inte plogad, inte heller Ärlavägen som var mycket spårig och svårkörd. På grusvägen från flygrakan och hem var full av drivor, det var ibland svårt att se var vägen var och var dikena var. När jag parkerat hos grannen Britten och skulle ta mej därifrån så var det totalstopp. Nu står min stackars Nisse alldeles ensam och nersnöad på hennes parkering.

I morse när vi kom ut till stallet så hade all snö rasat ner från taket. Det var väntat, men inte att det skulle vara så mycket. Det låg ungefär 75 cm snö utanför stalldörren. Nån av killarna har troligen stått inne under tak när det rasade, det var spår ut från lösdriften efter en häst, men inga spår ledde in. Tur att ingen av dem hamnade under snöraset!!

Jag tycker att det är läskigt med alla tak som rasar runt om i landet! Tänk alla oskyldiga djur som fått sätta livet till när stallen och ladugårdarna rasat! En del står ju tom fastbundna och har inte haft en chans att flytta sej när det börjat knaka i fogarna. Djur har ju en otrolig instinkt och flyttar sej från det otäcka, men står de bundna så kan de ju inte komma undan. Jag kan nästan känna paniken som de upplever!

Jag hoppas att det utreds ordentligt varför nya ladugårdar/stall och ridhus mm har rasat samman!! Allt kan nog inte skyllas på snötyngden. Det är säkerligen undermåliga material och annat byggfusk med i bilden.

Ha det bra, mina vänner, och håll koll på era tak!
//Sussie

RSS 2.0