Loppisdax

Nu när vi börjar få lite ordning på nya stället inser vi att allt inte får plats. Det är återigen dax att ha en loppis!

Denna gång har vi sadlar, grimmor, träns, släde, bilar, vitrinskåp, gammal utdragssäng, prydnadssaker, verktyg mm mm mm till försäljning.

Vår loppis är öppen lördag 5 juni och söndag 6 juni kl 10-16. Välkommen! För vägbeskrivning eller info om sakerna, var vänlig maila till ringsdal@spray.se.

Om ni aldrig har haft loppis och sålt av grejor ni inte behöver, ha en! Det är jättekul att träffa folk, bli av med saker som inte används och samtidigt tjäna lite pengar!

Ha det bra och jag hoppas att vi ses i helgen!!!!
Sussie

Jämmer och elände, del 3

Nu tror ni väl att det aldrig tar slut på mitt gnällande! Jodå, det här är nog den sista episoden av Jämmer och elände.

TV-gubben var ute hos oss i torsdags. Han försökte sej först på att nollställa vår Boxer, vilket inte hälpte. Sen gick han ut och mätte signalerna på två TV-antenner. Uppe på taket konstaterade han att det inte finns någon signal. Det är därför vi inte kan se på TV.

Han kom på den ljusa idén att koppla in oss på bredbandsdosan som sitter i vårat vardagsrum. Enligt vår hyresvärd så kan man surfa, ringa och titta på TV genom den. Jag sa att det nog är ok eftersom vi betalar 50:-/månad för ett bredband som vi inte använder (har ett år kvar på bindningstiden på det mobila och vill inte betala dubbelt). När TV-mannen öppnade dosan upptäckte han att TV-modulen saknades!

Efter kontakt med hyresvärden så fick vi veta att SEVAB inte har installerat TV-tjänsten ännu. Så det återstår för oss att vänta tills de gör det och vi får stå ut med att titta på endast MTV, TCM, ztv, Animal Planet, Discovery, TV3 när det funkar, TV4 när det funkar, Kanal 5 när det funkar... SVT får vi se när vi besöker nån som har de kanalerna.

Får försöka att hitta våra DVD-filmer och gå igenom dem. Har samlat hela James Bond-serien och nästan alla avsnitt av Morden i Midsomer.

Fick för mej häromdagen att vi skulle montera hammocken jag köpte för snart ett år sedan. När Niklas började räkna samman alla delarna upptäckte han att en väsentlig del saknas. VE OCH FASA, OCH JAG SOM HAR TAPPAT BORT KVITTOT!!! Nu återstår att komma på en lösning, tror inte att de går med på att byta hammocken nu. Anledningen till att vi inte har kontrollerat hammocken förrän nu är att vi flyttade till lägenhet ett tag förra sommaren och när vi sedan flyttade till Stensborg så var sommaren slut och hammocksäsongen över.

Men som Niklas brukar säga, problem är till för att lösas!!

Nu ska jag hem och fundera ut en lösning på hammockproblemet!

//Sussie


Jämmer och elände, del 2

Återigen har det jäklats, denna dag redan från morgonen.

Kände direkt när vi öppnade husdörren att något var fel. När vi kom ut i stallet så hade Saga och Blakkur kommit lösa och gick runt i stallet som de ville. De hade tyvärr kalasat på kraftfodret (vet att det ska stå oåtkomligt för hästarna) som var helt slut. Tur i oturen så var det inte så mycket kvar i tunnan. Vet inte om de även hade fått i sej Betfor. Som tur var så har båda hästarna klarat sej utan kolik och annat elände!

I och för sej så har ju exemsäsongen börjat. Blakkur har börjat klia sej och har faktiskt redan lyckats strimla ett exemtäcke. Tror att han lyckades på 1½ dygn. Han har även kliat upp en del sår i mankammen, nu gäller det att smörja och hålla mjukt, samt att göra allt för att lindra klådan. Har ni några bra tips för att hålla en exemhäst fin en hel sommar???

En liten ljusning i allt mörker är att katten Zammis svans har blivit mycket bättre. Skönt att man klarade sej utan att tillkalla veterinär denna gång. Det kanske inte är lämpligt att behandla sådana skador själv, men det var ungefär samma skada som han hade sist och nu hade jag både penicillin och smärtstillande hemma. Dessutom hade jag kontaktat veterinären om han inte hade blivit bättre på ett par dagar!

Ha det bra!

//Sussie

Jämmer och elände

Hallå alla läsare!
Undrade just om jag har någon som besöker och läser min blogg. Men eftersom jag brukar få några kommentarer då och då, så finns det i alla fall någon som hittar fram.

Det är lite dåligt med uppdateringar just nu känner jag. Det finns vissa orsaker till det. Dels så är uppkopplingen här vid Stora Trana lite dålig, kan tyvärr inte lägga upp bloggbilder hemifrån utan måste åka iväg en bit. Det tar för lång tid att skicka iväg bilderna, så det kopplar ner innan bilden kommit iväg.

En annan orsak är att tiden inte riktigt räcker till. Man måste ju hinna med att sköta djuren, trädgården, handla, tanka bilen, laga mat, vara social...

Apropå det där med djuren, just nu har jag ett gäng med sjuklingar hemma på gården. Saga har fått hosta och vi vet inte vad det är. Veterinären vet inte om hon har fått ett virus eller och hon har fått astma. För min del så är det lika illa vad det än är. Eftersom Blakkur och jag var iväg till Asphult och tävlade, så kan alla hästarna där vara utsatta för ev smitta (Sagas hosta bröt ut medan Blakkur var borta, skulle aldrig ha åkt iväg med honom annars), om det är astma så är det kroniskt...

Kom just att tänka på att en annan häst som vi känner har fått astmaliknande symptom efter att ha bott i samma stall som Saga, han bodde iofs där ett par år före oss. Kanske det kan ha något samband??? Just nu går Saga på slemlösande medicin och svarar bra på behandlingen.

Katterna Lillen och Zammi har råkat ut för en annan katts vassa klor. Lillen kom hem häromdagen och haltade. Upptäckte ett litet sår på ena frambenet. Ingen större fara med honom, men han verkar chockad och är inte lika sugen på att gå ut nu som tidigare.

Zammi har, som vanligt, råkat värre ut. Även denna gång har svansen fått ta största smällen och vi får se om den går att rädda denna gång. Nu har vi hittat 5 sår vid svansroten och Zammi har mycket svårt att röra på den. Han går även stelt och verkar ha ont. Vi har startat en självbehandling med penicillin och smärtstillande över helgen, men kommer att kontakta veterinär om det inte verkar bli bättre framåt måndag/tisdag.

På bilfronten är det också illa ställt. Min "nya" bil (endast 18 år gammal) som funkar jättebra i motorn mm, har en envis ABS-lampa som inte vill slockna hur vi än gör. Har bytt givare i ena bakhjulet, vi har bytt hydraulmodulator, vi har nollställt hela bilen, men lampan vill inte slockna. Om ni har något bra knep eller vet något om ABS-bromsar på Volvo 850, så hör av er!!! Nu har jag fått körförbud på skrället eftersom den inte klarar besiktningen. I morgon får jag åka Opel...

Har ett annat problem också, bagateller för er, men viktigt för oss. Vi kan inte se på TV här ute i skogen. Inga av SVT:s kanaler går att få in. Har nu missat alla speedway-gp-tävlingar som har gått i år. Typiskt nu när en ytlig bekant är med och kör. Dessutom har det gått skapligt bra för honom hittills och jag har inte sett ett enda heat ännu!!! TV-killen kommer på torsdag och mäter ut om det är dåligt med signaler eller om det är antennfel. Hoppas att han kan hjälpa oss!!!

//Sussie

Djörfimästerskapen 2010

I torsdags, 13 maj 2010, korades de allra sista Djörfimästarna i tölt och fyrgång. De blev de allra sista eftersom Britten har sålt gården Asphult och (tyvärr) snart ska flytta.

Här kommer lite bilder:
 
Johanna fixar med Glitnir.               Kerstin o Sokki memorerar programmet.

 
Jag, Sussie, hade lånat Bangsi eftersom jag lånat ut Blakkur till Maria M.

 
Klart för start!!                              Ulla och Moldi förbereder sej för tävling.

 
Maria M och Blakkur töltar.             Jag och Bangsi kliver in på banan.

 
Ärevarv för Maria o Blakkur.          Segrare i både tölt och fyrgång = evig Djörfimästare.


Det gick alltså bra för Blakkur och Maria, som är eviga Djörfimästare. De vann båda klasserna.
Hur det gick för mej och Bangsi? Vi ledde inför finalen i tölten, men blev slagna av Johanna och Glitnir och så klart Maria och Blakkur.

Läs mer på Djörfis hemsida, www.djorfi.adaptiveinformation.se om ni vill veta mer.

//Sussie

Valborgsfirandet

Vi firade Valborgsmässoafton och vårens ankomst hemma hos oss. Niklas och jag hade bjudit in en del av dem som hjälpte oss med flytten.


 
Det regnade lätt när gästerna anlände och när grillmästare Niklas tände grillen


 
Birgitta värmer sej med kaffe och Annika och Kaij beundrar utsikten


 
Ida såg frusen ut, så då var det dags att tända brasan


 
Niklas och Ida värmer sej i eldens sken


 
Här står gästerna och tittar på lågorna, Kaij blir lite väl närgången...


 
Eld och glöd kan anta fascinerande former


 
Till slut falnade elden och den brann ut, dagen efter fanns nästan inget kvar


Hoppas att ni hade lika bra Valborgsfirande som vi hade!!

/Sussie och Niklas

Vad är detta???

Hos oss i Åkersskogarna finns konstiga djur. Var med och gissa vad bilden föreställer!

Vad är detta???Är det en myrslok? Tapir? Svartvit elefantunge?


Man kan få rätt skumma och intressanta bilder när det är halvmörkt ute och man inte använder blixten på kameran.


Har ni gissat rätt än vad bilden föreställer?


Fundera lite till, det rätta svaret kan överraska...Här kommer det rätta svaret!


Japp, du gissade rätt, det är Peggy!!

Här bor vi!

Här kommer äntligen lite bilder från vår flytt och från gården vi bor!


 
I tre personbilar, 2 släpkärror, ett hästsläp och en mindre lastbil körde vi grejorna


 
Emil backar medan Kaij och Sara tittar på. Äntligen framme på nya stället!Här bor vi nu, på gården Stora Trana!


 
Hästarna flyttade från en "sjö" till en annan...


 
Pållarna njöt av gräset i kvällssolen och stod sedan och sov i enbacken på morgonen


Nu när vi har bott på Stora Trana i två veckor och vi stortrivs. När vi har fått undan kartonger och fått ordning i skåpen så blir det nog ännu bättre!

/Sussie och Niklas


Radioskuggans dal

Nu äntligen har jag fått fart på datorn, det gäller bara att vara på rätt ställe i huset när man ska ut på nätet. Tyvärr lär väl mottagningen bli sämre ju mer löv det blir på träden.

När man bor i "Radioskuggans dal", precis i utkanten av täckningsområdet, så får man lära sej att ha tålamod, hastigheten på surfandet är ungefär som att ha en 14-årig dator med uppringt modem. Man kopplar upp och går och tar en fika, söker rätt på sidan man vill se på, går och tar påtår, klickar vidare och går och tar lunch...

Nu när jag har kontakt med yttervärlden igen, så kommer snart lite bilder på Valborgsfirandet och hur vi bor.

Ha en trevlig helg!
//Sussie

Fortfarande problem

Jag är hemskt ledsen att det är jättedåligt med uppdatering just nu, men vi har fortfarande problem med datauppkopplingen där hemma. Jag passar på lite nu efter jobbet och lånar datorn.

Vi jobbar på att lösa uppkopplingsproblemet, men det verkar som om vi ligger lite smått utanför täckningsområdet. Det är knappt mobilerna funkar! Det blir så när man bor som i en "gryta" med höga berg och stora träd omkring gården. Men vi bor så otroligt vackert och jag bara längtar efter att få visa bilder från vårat nya boende!!!

Vi trivs i alla fall jättebra, trots att vi fortfarande har flyttkartonger ståendes överallt. Jag har upptäckt att det inte tar så mycket längre tid att åka till jobbet än från gamla stället. Det tar ungefär 5 minuter längre tid. Vi har bara 7-10 minuter till motorvägen nu, lite beroende på vilken väg man tar och hur fort man kör.

Förut tog det ca 15 minuter till E20, då var det 5 km gropig grusväg och 4 km krokig asfaltsväg, nu är det antingen 5 km grusväg och 2 km asfalt eller 9 km skaplig asfaltsväg till motorvägen.

Hör av mej vid tillfälle igen, hoppas bara att det inte dröjer lika länge med uppdatering denna gång!

//Sussie

RSS 2.0