"Sportlovet" i bilder

Hoppsan, vad tiden går!!! Nu är det en hel vecka sedan senaste inlägget. Jag tycker inte att det var mer än ett par dagar sedan sist. Hade tänkt lägga ut lite bilder från vårat "sportlov".

Klicka på bilden, så blir den större!


         
Snö och kallt...               ...men vackert!               Världens snyggaste Rocky!


         
Brittens hus                    Sindri och Blakkur           Peggy


         
St Trana                         Katten Lillen                    Solnedgång


         
Hästhämtning                Flicka och Freja               JoeJoe tittar in


         
Spring i hagen                 Lek och bus                    Tre solar


Massor har vi gjort på vårat "sportlov". Hann ändå inte med hälften, men det är ju så det brukar vara. Nu är sovrummet nytapetserat och jättefint. Den "bajsbruna" tapeten är borta!!! Nu sitter en fin ljusblå tapet med bård där i stället.

Vi hann inte med någon slädtur, men det var ändå alldeles för kallt för sånt. Tycker att -15 inte är lämplig temperatur för såna aktiviteter. Hann i alla fall med att doppa kroken i sjön (fick ingen fisk, sjön är tydligen inte djupare än 1 meter någonstans).Har prövat fiskelyckan...


Niklas och jag har även varit på bio och sett Åsa-Nisse. 

Vi har varit hos kompisen Ida och ätit våfflor. MUMS!!!

En veckas semester går alldeles för fort. Nu väntar jobb och slit fram till nästa semester i sommar. Återstår att se om man får de veckor man har önskat...

Ha det bra!
/Sussie och Niklas


        

Oreda i stallet

Nej, det beror inte på att det är stökigt och ostädat. Idag har det kommit ett par inackorderingar och killarna är helt till sej pga spänning och nyfikenheten över nykomlingarna. Ingen ordning alls på dem.

För en vecka sedan trodde vi att det skulle dröja ett tag innan vi återvände till Britten utanför Örebro, men hon ringde igår och undrade om vi kunde ta två av hennes unghästar som inackorderingar. Självklart kunde vi det! Vi har ju gott om plats och det ska bli jättekul med fler hästar i stallet igen, det har ju varit lite tomt sedan Saga flyttade.

Så hästarna som kom idag är ju egentligen inga nya bekantingar för killarna, men de har ju inte träffats på ett tag. Sindri, som har gått i samma hage som tjejerna, tyckte att det var jättekul. Blakkur tyckte att de var inkräktare på hans område och visade direkt "var skåpet ska stå".Niklas håller Dotla från Asphult e: Omi från Stav u: Hrefna frá Mel


Ljufa från Asphult : Omi från Stav u: Minning frá Aurtumn


Lastningen i Lillkyrka gick skapligt. Med lite övertalning så klev tjejerna på transporten. Sen stod de lugnt och stilla hela vägen hem till Åker, en sträcka på drygt 10 mil.

Nu ska de få bo in sej ett par dagar och sen kanske de också ska få "börja skolan" ihop med Sindri, som de är jämngamla med.

Båda tjejerna är till salu. Om någon är intresserad, så kontakta Britten 070-2599993.

Ha en bra helg!
/Sussie


Halvtid

Onsdag, halvvägs in på Niklas och mitt "tjuvstartade sportlov". Har som vanligt inte hunnit med hälften av halvplanerade aktiviteter. Har idag i alla fall varit på bio och sett Åsa-Nisse.

Vi har sett bättre filmer, men även filmer som är mycket sämre. Kjell Bergqvist, eller Kjelle Berka som vi säger, är ju gamla grannar (nästan, bodde knappt 200 meter från varandra) är ju en skaplig skådis. Filmen handlar om Nisse på Åsen i byn Knohult, som en dag hittar olja på sin tomt. Då börjar allehanda tokigheter att hända. Nyfikna på filmen? Gå då och se den!


Kjelle Berka som Åsa-Nisse (bilden hämtad från Dala-Demokraten)

Niklas och jag har även varit och "invigt" nya Burger King på Västerleden i Eskilstuna. Vi hade turen att få prova en helt ny burgare som hade premiär idag, Bourbon Whopper, med lökringar, ost, bacon och rökig sås. Mycket god, men slår inte Angusburgarna som de har.

Nu får vi se hur "andra halvlek" av "sportlovet" blir. Hoppas det blir något så när som det är tänkt.

Ha det!
/Sussie och Niklas


Unghästar till salu

Igår var Niklas och jag och hälsade på Britten och djuren på Vindbacka gård (Asphults Islandshästar). Det var en helt underbar vinterdag, strålande sol, i stort sett vindstilla, ca 6 minusgrader och klarblå himmel.

Border collierna JoeJoe och Rocky for runt som yrväder, pudeln Filippa var mer försiktig och höll koll på sin "mamma" Britten. Katten Hrodmar låg i soffan och solade. Gojan August satt i sin bur och såg allmänt nöjd ut. Kanske de alla har fått vårkänslor???

 
Hrodmar solar                                Niklas, Rocky och JoeJoe myser


Hästarna såg ut att ha det bra i hagen och stod och mumsade mat. Allt var frid och fröjd.


Skönt att mumsa mat i solen!


Brittens unghästar Ljufa, Heba, Dotla och Kolfaxi är till salu. Hör av er till henne om ni vet någon som är intresserad!Unghästar till salu


Jag kan garantera att alla fyra unghästar är vackra och trevliga. De har jättefina pappor, 2 st är efter Hrafnfaxi frá Vestra-Geldingaholti, 2 st är efter Omi från Stav. Mammorna, Minning frá Aurtumn och Hrefna frá Mel är jättefina och trevliga också. Minning är bedömd 7,90 och Hrefna 7,83, båda är bedömda på Island.

Vi hade en trevlig dag hos Britten och djuren och vi har planer på att snart komma tillbaka.

Ha en bra dag!
/Sussie

Sportlov!!

Nja, jag vet att sportlovet inte är förrän vecka 8, men Niklas och jag har "tjuvstartat". Nu ska vi ha en lugn vecka och bara göra roliga saker och ladda batterierna så vi orkar jobba till sommaren, då vi ska ha nästa semester.

Idag verkar det bli ett riktigt underbart vinterväder, med strålande sol, 6 minusgrader och klarblå himmel. Det är stor skillnad mot igår, då det var full snöstorm. Egentligen perfekt väder att ha lektion med Sindri, men Niklas och jag ska strax åka till Britten i Lillkyrka (mellan Arboga och Örebro).

Ha en bra dag i solen!
/Sussie


Trött och seg och andra tankar

Känner mej tom i huvudet, det susar i öronen och kroppen vill inte riktigt lyda sina kommandon. Har haft sovmorgon till kl 9, men batterierna känns inte riktigt färdigladdade. Har haft en jobbig helg på jobbet, hade 13-timmarsturen i lördags. Har knappt sovit något på hela helgen...

I lördags eftermiddag hade vi rena telefonterrorn på jobbet. Vi har nästan fullspäckade schemor med arbetsuppgifter, men det är sagt att om vi har möjlighet (tid över) så ska vi hjälpa Larmgruppen (som har som enda uppgift att åka runt till de som larmar på sina trygghetslarm). De höll på och ringde och ringde till oss i stort sett hela eftermiddagen. Om den ena personalen inte kunde hjälpa dem, ringde de till nästa. Min åsikt är att om de inte klarar sina arbetsuppgifter, så får deras chef se till att anställa fler! Vi ska inte behöva sköta deras arbetsuppgifter också!

Tror att jag kommer att ha en riktig slappardag idag, då jag kommer att slötitta på Animal Planet på TV. De brukar ha en del program om djurpoliser i USA, där man får se hur riktiga idioter inte tar hand om sina djur och misshandlar och missköter dem på värsta sätt. En del åker dit och får ordentliga straff, men tyvärr så finns även de som undkommer polisen. En del djur måste tyvärr avlivas, men de får i alla fall träffa en veterinär och människor som bryr sej innan de får somna in. Andra djur vårdas och adopteras bort till underbara människor som är villiga att ge dem en andra chans.

Tyvärr finns dessa idioter även här i Sverige!!

Får se om jag vaknar till framåt eftermiddagen. Då ska jag försöka laga rundpaddocken (en del stolpar har ramlat, troligen pga att de endast var nerkörda i snö och inte i marken). Kanske tar jag och ger Sindri en lite lektion igen (men bara om paddocken går att laga).

Ska även göra något som jag aldrig har gjort förut, jag ska försöka göra kåldolmar till kvällsmaten. Mumsigare än kålpudding, men krångligare att göra. Håll tummarna att det går bra!

Ha det!
/Slöa Sussie


Sjukling

Har både bra och dåliga nyheter.

Den dåliga är att hunden Peggy har varit sjuk och har opererats.

Den bra är att hon är försäkrad och tack vare operationen nu mår mycket bättre.

Vi märkte att Peggy inte ville äta som vanligt, men eftersom det uppkom i samband med ett foderbyte, så var ju inte det så konstigt. I synnerhet inte som damen är något kräsen när det gäller hundmat. Men när hon började bli ointresserad av köttfärs, ost, skinka och korv, då förstod vi att något inte stod rätt till. Hon har även haft lite blod i urinen, men eftersom hon höglöpte i slutet av december, så har ju inte det heller varit något tillförlitligt tecken på sjukdom.

Hur som helst, Peggy verkade hängig och vi bestämde oss för att tempa henne. Ingen feber, men flytningar ur slidan. Hopp o hej! Det verkar skumt! Kollade på internet och fick flera läskiga beskrivningar om vad det kunde vara. Bäst att kontakta veterinär!

Ringde i måndags morse till vår underbara veterinär, Göran Ström. Han hade tyvärr inte rätt utrustning som krävdes för en korrekt undersökning och hänvisade oss till Strängnäs Djurklinik. I måndags eftermiddag träffade Peggy och jag den trevliga veterinären Kerstin af Ugglas. Efter ultraljudsundersökning och urinprov bekräftades farhågorna, urinvägsinfektion och livmoderinflammation. Peggy blev inbokad för operation tisdag morgon.

Fick ta en akut semesterdag för vård av hund och lämnade in Peggy i tisdags morse för en operation där livmoder och äggstockar skulle tas bort. Det var en trött och medtagen hund som hämtades vid 16.30-tiden i tisdags. Hon sov hela kvällen och ville absolut inte ha något att äta. Medicinen som hon fick, var svår att få i henne i onsdags morse, men vem är pigg och tänker på mat med gömda piller efter en stor operation? Kan ju inte förklara för hunden varför hon måste ta medicinen!

Nu har vi blivit en erfarenhet rikare och 5214:- fattigare. Tur att Peggy är försäkrad! Hade hon inte varit det, så hade vi varit tvungna att betala hela kostnaden på 14947:-.

Peggy mår, som sagt, mycket bättre nu och aptiten börjar återvända. Hon vill gärna ut på promenad och hoppar som vanligt innan kopplet kommer på. Det är lugn motion som gäller, så vi får säga till henne på skarpen att inte hoppa.

En uppmaning till alla djurägare: SE TILL ATT HA ERA DJUR FÖRSÄKRADE!!!

Ha det bra!
//SussieRSS 2.0