En härlig semesterdag...

...har vi tillbringat i Lillkyrka, mellan Örebro och Arboga. Vi har hälsat på Britten och djuren på Asphults Islandshästar.


Bushundarna JoeJoe och Rocky


Pudeln Filippa K


Papegojan August


Minishettisarna Flicka och Freja


Peggy fick också följa med


Passade på och tog en oplanerad lektion på Sokki


Vi har alltså haft en underbar semesterdag, trots att det var gråväder hela dagen och att vi inte kom iväg till IKEA som vi nästan hade planerat. Men det kommer fler tillfällen före jul...

Natti natti och sov gott, det kommer jag att göra!!!
/Sussie

Sindri och sadeln

Vår duktiga unghäst, Sindri, har idag haft sadel på sig ordentligt för första gången. Ja, han har ju haft en legat på ryggen någon gång, men aldrig fastspänd.

Allt gick bra, med hjälp av mutor med morot och havre.


Lite fundersam...


Provtur med sadel på ryggen


Paus i lektionen


Man blir trött av att gå i skolan...

God natt och sov gott!
önskar Sussie, Niklas och Sindri

På begäran

Här kommer lite bilder på vårat stall. Det är inte stort, men lagom åt oss. Bilderna visas pga ett önskemål om det.


Stallet, innan vi rensat upp och gjort lösdriftenPå logen finns två stora boxar, en som är ca 4x3m och en som är ca 4½x3m


Så här såg det ut i gamla ladugården innan vi gjorde lösdriften där...


...och här är vi klara


På gården finns för närvarande 4 islandshästar, 2 egna och 2 inackorderade. Alla går på lösdriften, men det finns plats för fler eftersom vi har boxarna på logen.

Lösdriften är precis lagom för 4 hästar. Det skulle kunna göras större, men det är för mycket jobb med att ta bort foderbordet (mycket tjock betong). Dessutom så vill vi inte göra för stora ingrepp eftersom vi hyr gården.

I sadelkammaren, som är det gamla stallet, finns 2 breda spiltor. Den ena använder vi som fikaplats och i den andra har vi ställt ett par garderober för förvaring av utrustning.

Tyvärr hittade jag inga bra bilder från sadelkammaren och inga bra bilder på boxarna på logen.

Ha det bra!
/Sussie


Möte, tappsko och gulddörrar

Vi hade stallmöte igår. Tycker faktiskt att det är viktigt att ha det ibland, dels för att träffa inackorderingar och medryttare, dels för att kunna informera varandra om olika saker. Dessutom är det ju trevligt att fika tillsammans!!!

Hur gör ni i era stall? Brukar ni ha stallmöten?

Upptäckte också härom dagen att vi har stalldörrar av guld! Eller, det såg nästan ut så i solnedgången. Döm själva!


Har semester den här veckan. Hade planer på att rida och mysa med Blakkur, men det blir ju aldrig som man har tänkt sej. Upptäckte i lördags kväll att han har tappat en framsko. Hade det varit en baksko, så hade vi kunnat skritta ut. Men Blakkur är mycket ömfotad fram, så det är bäst att låta bli och försöka få tag på "farbror Ture" eller någon annan hovis.

Ha det bra!
/Sussie

Hallå där ute!!!

Finns det någon som läser våra inlägg??
Det har varit dåligt med kommentarer ett tag igen!

Matte och jag tycker att det är tråkigt om ingen skulle läsa våra inlägg, då har ju jag ansträngt mej i onödan med att lära mej att skriva och sköta datorn och allt annat som hör till!

Livet knallar på här på gården. Ibland följer jag med husse till jobbet och då blir det lite omväxling. Men jag saknar det gamla Asphultsgänget och jag vet att matte också saknar alla aktiviteter som anordnades. Hon tycker det är tråkigt att det inte blir någon Hubertusritt i år heller och ingen glöggritt...

Har ni några sådana aktiviteter vid era stall, så hör av er till matte! Hon skulle uppskatta om hon fick möjlighet att i alla fall få komma och titta på!!!!!!!!!

Voff voff

Vilda djur

Så här års så kryllar det av vilda djur i skogen! Eller, de finns ju alltid i skogen, men det är lättare att få se dem bredvid och på vägarna när det är jakttider.

Här i skogarna hos oss, så finns det sådana här djur:


Detta rådjur fotade jag i juli 2010 i sommarhagen.


Hjortar finns det gott om i trakterna...


...liksom älg
Inom loppet av en månad har jag också mött två stycken av dessa djur:
Kör försiktigt, speciellt i gryning och skymning, då alla dessa djur är som mest aktiva!!
Men de kan även förekomma mitt på dagen om det är jakttider!!

/Sussie

Behöver tips och råd

Har en kompis som har lite problem med sin arbetsplats. Jag har tyvärr ingen lösning på detta problem, och frågar därför er om ni kan komma med lite tips och råd!

Min kompis har en chef som är inkompetent och totalt saknar empati för sina medmänniskor.
Chefen lyssnar inte på sina anställda och bara visar piskan och aldrig "moroten". H*n ger aldrig sina anställda en klapp på axeln och ett uppmuntrande ord, bara talar om för dem hur dåliga de är och hur mycket de kostar. H*n bryr sej bara om hur mycket pengar som kan dras in eller vad som kan sparas in på.

Chefen bryter konsekvent mot MBL (medbestämmandelagen), men hittar på något konstigt vis alla kryphål som kan finnas och klarar sej alltid. Denna chef ändrar förutsättningar för sin personal, trots att fackliga förhandlingar pågår. Får det gå till så?

De anställda får bara mer och mer att göra, personalstyrkan ska helst minskas, men arbetet ska ändå utföras.

Många i arbetsstyrkan mår jättedåligt, de har magont, sömnproblem, högt blodtryck, huvudvärk, är lättirriterade...

Har ni något tips på hur vi kan hjälpa min kompis, innan h*n blir helt fördärvad till kropp och själ????
Jag tycker inte om att se min kompis lida av ovanstående krämpor och av dessa orsaker!

Hjäääääääääääääääääälp!!!!!!!!!!!!
/Sussie


                                  

Nu har det hänt igen!

Vi hade hittat ett urmysigt litet hus ute på landet. Lagom dyrt, lagom stort och lagom långt till jobbet. Tyvärr utan stall, men med stallplats till skapligt pris inom lagom avstånd från huset.

MEN, bankens regler sätter ju en gräns för hur mycket man får låna och nu har budgivningen gått högre än vårt lånelöfte. Eller det har stannat precis på vår lånegräns och det är INTE vi som lagt sista budet. Det känns riktigt RETSAMT och det gör att det känns som att vi ALDRIG ska få ett EGET hus.

Det är andra gången vi missar ett fint ställe med LITEN marginal, som att STUPA 2 dm FÖRE mållinjen.

Men vi har inte gett upp hoppet än, det kan ju vara så att DERAS bank ångrar sej...

Ha det!
/Sussie

Saga i Skåne

Här kommer lite roliga uppgifter om Saga i Skåne!

Hon ska tävla i helgen med en tjej som heter Paulina. Grenarna är V5 (fyrgång) och T8(tölt). Resultatet kommer att meddelas senare. Det känns skönt att problemen med hennes skolning verkar vara över!

Här kommer en fin bild som ägaren Anci har skickat till oss:Visste ju att Saga gillade att hoppa, men att hon var så duktig, det anade vi inte!!

Vi önskar Saga och Paulina lycka till i helgens tävlingar!

/Sussie, Niklas, Sindri och Blakkur


Hösten är här

Nu är hösten verkligen här! Det är kallt på nätterna och har varit frost ett par morgnar.

Marknaderna avlöser varandra. Nu i helgen som gick var Strängnäs marknad. Den var välbesökt och det var många knallar där. Men tyvärr var den marknaden som alla andra, har man gått en marknadsgata så har man sett alla. Gick nerför en backe från gågatan till hamnen, ca 200 m, och passerade 4 st som sålde korv, 3 st som sålde t-shirts och 5 st som sålde godis. Undrar hur det såg ut i de andra marknadsgatorna...

Hösten för också med sej massor av vackra färger. Träden är underbart vackra nu när de glöder i höstsolen. Blakkur tycker att det är underbart att slippa insekterna. Har idag tagit av eksemtäcket för denna säsong, men det ligger i beredskap om det skulle bli knottinvasion igen.

Kommer nu att bjuda på lite höstbilder:

Ha en härlig höst!

Kram Sussie


Kursdagen

Hallå hallå!

Hunden Peggy här med lite nyheter!

Matte har fått information om att kursdagen hos Britten i Lillkyrka är inställd, pga för dåligt intresse. Matte och jag tycker att det är synd! För det är ett par tjejer i stallet som verkligen skulle haft nytta av kursen.

Dessutom missar jag en chans att få hälsa på min lille pojk, Rocky!!!! Men vi kanske får anledning att åka och hälsa på honom ändå.

Ha en bra dag!

Voff voffFarväl Albin!

Har nyss sålt min kära gyllengula Volvo Amazon, årsmodell 1964. Han var mer känd som Albin.

Han har fått ett nytt kärleksfullt hem i Nyköping och jag hoppas att han får det bra där och att de nya ägarna kommer att trivas med honom!

Lycka till Albin!
/Sussie


               

Kursdags!

HALLÅ ALLA GAMLA ASPHULTARE!

Britten anordnar kurs 22 oktober hemma i Lillkyrka.
I kursen ingår hur man visar häst och lite teori om olika saker. Dessutom ingår en stunds lektionsridning, lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika.

Pris: 500:-/person

Kursen vänder sej till alla, både lektionsryttare och hästägare.

Anmäl er till Britten 070-259 99 93 eller till Sussie 076-816 53 90.
Vi vill ha din anmälan senast söndag 8 oktober.

HÖR AV ER!!

/Sussie
 

Inställt!

Fick en kick av ridturen igår, så jag hade planerat ett pass i lånepaddocken idag. Men när jag hämtade tidningen i morse, så var himlen kolsvart, regnet hängde i luften och det blåste halv orkan. Ändrade snabbt planerna.

Ringde veterinären och bokade tid för vaccinering av hästkillarna. Det är ju den tiden på året och om Blakkur ska kunna tävla i vår, så var det definitivt dags. Den underbara veterinären Göran Ström kom och utförde jobbet och båda killarna skötte sej exemplariskt. Nu får Blakkur ta det lugnt i några dagar, men det tror jag inte att han tackar nej till!!!

Ha en bra dag!
/Sussie, Blakkur och Sindri


                         


På nya vägar...

Blakkur och jag har idag vågat oss över stora vägen för att hitta nya ridvägar. Hade hittat en lagom lång och lätthittad slinga på en karta på internet, som jag tänkte att vi skulle prova. Tyvärr var det alldeles för grovt grus på vägen för att det skulle funka med tölt och galopp.

Blakkur hittade en stig som jag samtyckte till att vi skulle ta. Den såg fin ut och var ganska nyligen beträdd av skodda hovar. På ett ställe delade stigen på sej, men jag tyckte att det såg ut som om det var upptrampat en ny väg runt ett sankt ställe. Blakkur tyckte inte som jag och vände dit han ville, och det var nog tur. För helt plötsligt försvann "min" stig och blev osynlig.

Tror att Blakkur besparade oss några irrande timmar i skogen. Ska nog inte lita allt för mycket på min "inbyggda kompass", för jag tyckte att vi gick åt alldeles fel håll.

Ska snart ut i skogen igen på andra sidan vägen. Kanske vägen är bättre åt andra hållet???Fin väg med för grovt grus


Stigen var desto bättre


Skönt att slippa ryttare, säger Blakkur


Ha en bra dag!
/Sussie och Blakkur

Ett sorgligt slut

Fick besked igår om att systersonens bil hade blivit stulen, för andra gången på ganska kort tid. Det var även andra gången som bilen blev körd till Strängnäs...

Systersonens bil har varit min bil en gång i tiden. Jag köpte den för ungefär två år sedan i... Just det, Strängnäs!

Den här gången hände det lite mer med bilen än förra gången den blev stulen. Lilla Opeln kommer aldrig mer att rulla på svenska vägar, den har förpassats till den stora autobahnen i bilhimlen. Tobias röda Opel Ascona står nu utbränd på en parkering vid MacDonalds i Strängnäs.

Tråkigt och synd!

Ha koll på era fordon, ha dem ordentligt försäkrade och glöm inte rattkryckan!!!

/SussieResterna av Opel Asconan

Loppis i Vilsta

Helgens hödpunkt, loppisförsäljning i Vilsta vid ridhuset.

Packade bil och transport och åkte dit. Fick massor av prylar sålda, men har fortfarande lika mycket kvar. Antar även att det kommer att fyllas på innan våren då det blir dags för loppis igen.

Det var många försäljare, både inne i ridhuset och utanför. Trevligt arrangemang med riduppvisning, köruppvisning och hunduppvisning. Vädret var skapligt, lite mulet och disigt, men uppehåll.På väg till uppvisning i paddocken


Trevligt ekipage


Niklas plockar bland grejorna

Om det blir Vilstaloppis nästa år också, så kommer vi att åka! (om inget sätter hinder för det förstås...)

Det är kul med loppis!!!

/Sussie och Niklas


Min duktiga elev

Frågade för ett tag sedan om medryttaren Karitas dotter, Ebba, skulle vilja prova på att tävla på Blakkur i vår. Svaret var givet, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

Igår hade vi lektion i en lånad paddock på andra sidan vägen. Ebba och Blakkur var jätteduktiga och gjorde nästan som jag sa till dem.


Ebba på Blakkur, med intresserad publik


Nu återstår mycket arbete innan de är tävlingsfärdiga, men vi har ju hela vintern på oss...

Hej o hå, träna på!

/Sussie

RSS 2.0