I morgon

I morgon är det Valborgsmässoafton.

Förberedelserna inför det årliga firandet är i full gång (så gott det nu går när man jobbar helg). Men lite har hunnit vi hunnit med i alla fall.

Det ska bli spännande att se hur det fungerar att fira Valborg där vi bor nu, med grannar inpå. Tänk om någon ringer brandkåren!!! Nu vet ju de flesta grannar att vi ska elda lite, men ändå!

Vet någon hur det är? Måste man ansöka om tillstånd för en liten brasa i trädgården? Jag menar, man kan ju elda ris och kvistar utan tillstånd. Eller är jag helt ute och cyklar???

Rapport från årets Valborgsfirande kommer senare!
/Sussie

Lördagskväll, smådeppad

Lördagskväll. Sitter på jobbet och väntar på att klockan ska bli 21, så man får gå hem.

Har dokumenterat lite i en del journaler och lämnat in vårdtagarnycklar och dagens insatsschema.

Känner mej trött och sliten, inte ett dugg glad. Känns som att man inte har så mycket kvar att ge längre, allt går i samma lunk hela tiden. Schemor ska önskas stup i kvarten och sedan ska man komma överens med jobbarkompisarna om vad som ska ändras. Ibland går det så hett till, så att smockan hänger i luften.

Önskeschema, kyss mej i röven! Det blir aldrig som man har önskat!!!

Sedan vi började jobba varannan helg, så har hela mitt sociala liv kollapsat. De få lediga helger man har, går åt till att fixa hemma. Det finns liksom ingen tid och ork över till att träffa kompisar, gå ut och äta, göra något kul med hästen (typ ta en utflykt med vagnen)... Allt kretsar just nu kring jobbet och huset.

Inget fel i att fixa med huset, det är ju kul(!), men då hinns inget annat roligt med.

Ställer frågan än en gång. Ni som jobbar varannan helg, hur gör ni med erat sociala liv och hur hinner/orkar ni med annat än jobb???

Tacksam för svar, tips och råd!!!

/Sussie

Livet är skört

Trodde att 2012 skulle bli ett år i festens tecken, då det är många i bekantskapskretsen som fyller jämnt i år. Men det verkar bli ett sorgens år.

Först katten Zammi, som var tvungen att tas bort pga sjukdom.
I förrgår fick jag beskedet att pappas katt, Floyd (som en gång i tiden var min), skulle få somna in pga ålder (17 år) och sjukdom.

Igår kom den stora chocken. En nära bekants sambo hade gått bort i sviterna av en hjärnblödning. Så sent som i påskas träffade vi honom och då mådde han kanonbra. Kan inte fatta att han är borta!

Tänk vad livet är skört. I ena stunden finns man, nästa kan man vara borta för alltid.
Lev därför var dag som den vore din sista!

Vi tänker på din familj i deras svåra stund!

Vila i frid!

/Sussie och Niklas

Nu har Putte flyttat!

Likt de 10 små negerpojkarna, så har mitt hästantal minskat de senaste åren. Tara, Saga, Master, Blidur och nu Sindri, har alla flyttat från oss. Det är bara gammelman Blakkur som är kvar.

Men med tanke på hur vi bor och vad som är att göra med det stället, så var det nog bäst så som har skett. Nu kanske det blir mer tid över till Blakkur.

I helgen som gick, så var vi en snabbis ner till Skåne. Vi körde ner Sindri till hans nya hem vid slottet Kulla Gunnarstorp utanför Helsingborg.

Resan som vi hade bävat oss för, gick jättebra. Sindri blev lite stressad på ett ställe på motorvägen, då en stor lastbil låg vid sidan om transporten för omkörning. Det tog lång tid för lastbilen att komma om oss och då blev han lite orolig och trampade om lite grann. Det var en jättetrött kille som klev ur transporten ungefär 60 mil efter lastningen.

Prins Sindri, som vi nu kan kalla honom (mamma Saga är ju drottning på slottet), klev in i en hage som om han alltid hade stått i den. Efter lite hö för honom och mat för oss tvåbeningar, så släpptes Sindri ihop med sina nya kompisar. Även hopsläppet gick bra.

Här kommer lite bilder:


På väg mot söder


Skånegränsen


Infarten till slottsparken


Prins Sindri


Drottning Saga och ryttare Paulina


Presentation av nya kompisarna

Det har varit en mycket intensiv helg, men jätterolig (och lite sorglig).

Det var jättekul att få träffa Paulina, som rider Saga och har gjort stora framsteg med henne. Saga ser ut som en helt annan häst än den som jag sålde ner till Skåne. Hon är lugn och harmonisk och har blivit jättesnygg!

Det var även kul att återigen få träffa alla våra vänner där nere. Anci och Bodil, som äger Saga och Sindri. Familjen Andersson utanför Skurup, där vi övernattade. Synd bara att vi inte kunde stanna längre!

Ha det bra allihop!

Sindri, var nu en snäll pojke och gör som de säger åt dej! Lycka till i ditt nya hem! Vi ses snart igen!

/"mamma" (Sussie), "pappa tvåben" (Niklas) och "pappa B" (Blakkur)

Nu är ett moment överstökat!

Idag har Sindri, det lilla monstret, blivit besiktad. Och det gick precis som jag väntat mej.

Han var full av energi och hade svårt att stå stilla när veterinär Ström klämde och kände på honom. Han var även mycket bestämd och visade tydligt sin åsikt om vad han tycker om att lyfta hovarna. Då tycker Sindri att det är jobbigt och slänger sej och småstegrar.

Böjprov gick inte alls att utföra, för då måste man ju både lyfta fötterna och ha dem i luften jäääääääääääätteläääääääääääääänge. Och det går ju inte alls för sej!

Men vid longering och att trava fram och tillbaka, det gick bra. Kanske att benen var fulla med spring, så en sträcka av travandet blev lite galopp...

Veterinär Ström tyckte ändå att det var en snäll kille som vi har. Det är faktiskt svårt för en ung och energisk kille att stå still vid vissa situationer, dessutom när man är så pass ohanterad som Sindri ändå är.

Resultatet blev godkänt. Så nu återstår bara det allra värsta momentet och det kommer om en vecka, lastning och transporten ner till Skåne.

Håll tummarna att det går bra!

/Sussie


Påskloppisen

                 

Långfredag och påskafton hade Högberga Häst- & Gårdsbutik och Stall Ringsdal (Sussie och Niklas) anordnat en loppis tillsammans. Vädret på långfredagen kunde ha varit mycket bättre, regn och snöblask hela dagen.

Påskaftonen såg bättre ut, med sol och blå himmel, men det blåste däremot kalla vindar. Trots det halvskapliga vädret, eller kanske var det vädret som gjorde det, så var loppisen välbesökt.


Niklas sålde potatis...


...och skötte även grillen.


Massor med saker fanns att fynda, både i tältet, i stallet och på höskullen.
Även Häst- & Gårdsbutiken var öppen.


Allt fanns att köpa, lotter, porslin, häst- och hundsaker och förkläden med råttor...


Ponnyridningen var populär. Niklas skötte även den...


"Ponnyn" Blakkur var påsksmyckad. Annars brukar han vara tomte...


Så här fin var skylten uppe vid vägen!


Cassandra passade på att rida flera gånger. Johanna var ledare denna gång.

Kina, ägare till Högberga Häst- & Gårdsbutik och vi på Stall Ringsdal, kommer att arrangera fler loppisar och minimarknader framöver. Håll koll på våra hemsidor, www.hogbergabutik.se och www.ringsdal.se. Vi kommer även att annonsera i lokalpressen och på anslagstavlor runt om i bygderna.

Ett stort TACK till Kina och Togga, som gjorde denna helg möjlig. Till mamma Birgitta, som skötte grillen nästan hela tiden. Till Hans-Olov och Gunilla på Mälarpotatis, för att ni vågade chansa med potatisförsäljning på loppisen. Och ett stort TACK till alla kunder som besökte oss!

/Sussie och Niklas
RSS 2.0