Hästflytt

Hästkillarna har varit med om ett äventyr idag. De har nämligen flyttat till sin nya flock idag. Allt har gått bra, både med transporten och hopsläppet.


Sista frukosten på St Trana


Sindri utforskar hagen


På spaning på främmande mark


Nya kompisarna

Nu hoppas vi att allt kommer att funka, med hästarna och allt annat!

/Sussie och Niklas


Vi har förlorat en vän...

...en vän och en familjemedlem.

Klockan 9.45 idag, så fick katten Zammi somna in.

Han fick i somras diagnosen förhöjda njurvärden. Nu orkade hans lilla kropp inte längre, så vi kände att det var bäst att låta honom få slippa plågorna. Zammi hade i stort sett matvägrat sista veckan, kanske att stressen vid flytten gjorde lite, men han hade dålig matlust sista månaden.


Vila i frid, min lilla kisse!

Zammi Jussi Ville Ermolenko Gräddnos Andersson-Forsberg
1998-2012

Vi kommer att sakna dej!!!

/Sussie och Niklas


Flytten

I lördags gick det stora flyttlasset.

Nu har vi lämnat underbara St Trana för ett alldeles eget hus!!!

Här kommer lite bilder:


Kattpojkarna vaktar flyttkartongerna


Niklas hade lånat potatisbilen med chaufför


Transporten var fullpackad


Farväl St Trana, vi kommer att sakna dej!!!


Här bor vi nu, Solliden!

Ett stort tack till:
Hans Olov och Gunilla för att vi fick låna lastbilen
Roine som ställde upp som chaufför
Carina och Per-Åke som hjälpte till att bära
Annika och Kaij som också kånkade på våra prylar
Mamma och pappa som körde våra grejor och fixade med lite allt möjligt
Kompisen Ida som tvättade fönster en hel dag
Eddy som fixade bild på tv:n åt oss

Ni har gjort ett stort jobb och utan er hade vi inte klarat detta!

Tack än en gång!

/Sussie och Niklas

Iskallt uppdrag och papperexercis

Har haft fullt upp idag.

Först jobba i typ en timme, sedan läkarbesök. Har haft några konstiga märken i ansiktet som behövde kollas upp. Hudläkaren bedömde dem som ofarliga, men ville frysbehandla dem. Sagt och gjort, hon sprutade på flytande kväve, -198 grader. Japp, du läste rätt, -198 grader! Det kändes när läkaren höll på, det sved ordentligt.

Sedan tillbaka till jobbet och jobba till 12.30.  Efter jobbet åkte jag till kompisen Ida för att invänta sambon.

Därefter åkte vi till banken för att göra upp det sista med husaffären. Där fick vi en tjock lunta med papper som skulle skrivas på. Tror pappersbunten vägde, typ 2 kg...

På lördag går flyttlasset.

/Sussie

Snööööööööööö!

Nu har den kommit, vintern. Varför just nu? I mitten av februari. Nu ska den ju snart vara slut, för 1 mars börjar våren. Eller, mars är ju i alla fall en vårmånad.

Varför ska det snöa massor just nu? Om några dagar flyttar vi och jag har ingen lust att köra bil med släp i dessa snömängder och eventuell halka! Dessutom blir det svårt att se vad som göms i snön. Tänk om jag glömmer något viktigt bara för att det ligger under snön!!


Gömd i snö, fast inte denna vinter...

I natt har det kommit snö. Massor av snö. Minst 1½ dm. Och det snöar fortfarande!

Visst, det är väl kul med snö. Jag älskar snö! Men inte nu inför flytten.

Hej å hå, skotta på!
/Sussie

Underbar februaridag

Solsken, temperaturen runt nollan, ledig dag, hästen motionerad av medryttaren.

Vad gör vi? Jo, detta!

Vi tog sparken, isborren, pimpelspöna och kameran och åkte ut på Mälaren en stund. Vi behövde verkligen koppla av en stund från flytt- och kartongkaoset.

Även om fiskelyckan inte var så stor, så hade vi ändå en lyckad dag.

/Sussie

Var är alla?

Var håller alla hus?

Jag menar, vad gör alla ni som red på Asphult? Det skulle vara roligt att få höra lite om hur ni har det, var ni rider nu, var ni har era hästar uppstallade osv osv osv.

Själv har jag ju haft en "utflykt" på ungefär 2 år till Strängnäs kommun. Om 1½ vecka flyttar vi till Ärla, till ett hus som vi har köpt. Hästkillarna ska flytta till ett stall i Örsta, ca 1½ mil från oss.

Det ska bli spännande att få komma till ett nytt hus och ett nytt stall. Men ändå så känner jag att jag kommer att sakna St Trana och allt folk här som vi har lärt känna. Hoppas att vi kommer att hålla kontakten med varandra!

Men som sagt, var finns ni alla gamla Asphultare? Skriv gärna i kommentarerna!

/Sussie

Älskade Saga!

Satt just och kikade på bloggen som handlar om Saga. Min älskade Saga som jag sålde ner till Skåne. Känner fortfarande en stor saknad efter henne, men vet att jag gjorde helt rätt som gav henne chansen till ett bra liv.

Nu tas Saga om hand av Paulina, en tjej som förstår henne och som ger henne omväxlande träning och annat som Saga ser ut att gilla.

Kolla in Paulinas och Sagas blogg: fotopaulina.blogg.se.

Nu är det inte så att jag aldrig mer kommer att få träffa Saga, vi har ju goda vänner i Skåne som vi brukar besöka och då passar vi på att hälsa på Saga också!


Niklas och Saga, en bild som var tänkt som julkort en gång...

Ha det bra!
/Sussie


Vårtecken

Nu är den snart här!

Jag talar om våren.

Idag har jag sett ett säkert vårtecken, även om det är 12 minusgrader.
Drog 2 drag med borsten över Blakkur och borsten blev full med hår.
Pälsfällningen är på gång.

Nu är snart våren här!!!


Borste full med hår, men bilden är tagen ett annat år, på ett annat ställe

Mina nya kläder!

Hallå hallå!
Det var ett tag sen sist, men nu är hunden Peggy här med ett inlägg igen!

Jag vet att matte har skvallrat om att jag har börjat få ont i mina höfter och att vi har varit hos doktor Kajsa, men hon har inte sagt något om mina nya kläder som hon har köpt.

För att skona mina höfter från den kalla marken som jag brukar ligga på när jag vaktar hästarna, så köpte hon först en jättevarm "jacka". Den var väl skön, men den var alldeles för kort och ser mest ut som en flytväst, tycker jag.


"Flytvästen"

Eftersom den "jackan" var för kort, så köpte matte en annan. Den är tunnare och inte lika varm och skön när det är jättekallt. Dessutom så saknas det ett magskydd som finns på "flytvästen". Det innebär att jag blir våt om magen när det regnar eller är lerigt. Men den räcker långt över höfterna och en bit ut över svansen, med andra ord, den är för stor!

Nu låter det som att jag klagar, men det gör jag inte! Jag är mycket tacksam över allt som husse och matte gör för mej. Och det är ju inte deras fel att kläderna är mindre och större än vad storleken på dem säger! De har tagit mina mått och köpt kläderna efter måtten.


"Whippetjackan"

Matte säger att jag ser ut som en Whippet i den nya jackan. Men är inte det såna där anorektiska krakar, som alltid ser ut som de fryser? Jag vill verkligen inte se ut som en sån! Jag är en tjej i sina bästa kilon! Doktor Kajsa tyckte också att jag såg bra ut om midjan, kunde kanske gå ner något kilo, men lite gumfläsk har väl alla på vintern?

Ha det bra i kylan!

Voff voff


Hus till salu

Läste bilagan till dagens tidning och fick se ett ställe till salu. Typiskt att det dyker upp ställen med stall och lagom mycket mark nu när vi äntligen har fått tag på ett hus!

Beskrivningen lyder: "Liten hästgård, perfekt för B- och C-ponnys. Fin ridbana, nybyggt stall med 4 boxar, sadelkammare mm. Fina ridvägar i området. Bostadshus färdigställt 2009 med oinredd källare. Boarea: 104 kvm, Biarea: 80 kvm, 2 rok. Trädgårds- och naturtomt: 33310 kvm."

Tyvärr är ju priset lite för högt för vår budget, 3 500 000:-. Men tyckte också att huset såg bekant ut på bilden, och jodå, vi har bott där, Kjulamon Stensborg.

Inte mycket har ändrats sedan vi bodde där. En parabol har kommit upp på taket, ett staket vid källartrappan, ny tvättmaskin och en torktumlare, i sadelkammaren har det tillkommit en tvättmaskin också och dörrar för öppningen till carporten.

Undrar om hagmarken har blivit bättre? Vi kunde inte utnyttja marken pga att hästarna sjönk ner till sina knän i dyn och då var det ändå en torr sommar...

Stallets väggar dröp av fukt varje gång hästarna hade stått inne, det fanns ingen ventilation annat än stalldörren. Alla stallventiler satt ovanför dörren till sadelkammaren, 6 st i rad.

Paddocken var mycket tungsprungen med tjockt grusmaterial. Marken gungade varje gång tåget kom förbi och man kunde stå i ena änden av paddocken och känna varje steg hästen tog i den andra änden. Hela stället ligger ju på ett gammalt kärr.

Undrar om de får stället sålt denna gång? Det har varit ute till försäljning tidigare, men drogs tillbaka av okänd anledning. Och nu är det ju stora förändringar på gång i grannskapet, ett industriområde byggs på andra sidan skogen och flyget. Det kan innebära ökad tågtrafik, ökad flygtrafik, oljud, buller och utsläpp från industrier och möjlighet att industriområdet utökas på denna sidan om flygbanan.

Dessutom så är vägen ner både smal och mycket krokig. Vid snö och halka kan det bli stora problem att kunna ta sej till och från jobbet. Det hände ett par gånger att vi parkerade hos grannen, en kilometer bort, bara för att kunna ta oss ut till stora vägen.

Jag längtar i alla fall inte tillbaka!

Men visst ser det fint ut (på ytan)?


Stallet


Huset, bilden tagen från vägen till paddocken

OBS! Bilderna i detta inlägg är tagna av mej själv, när vi bodde där. De är inte tagna från husannonsen.

Vill ni se fler bilder, titta in på hemnet.se och klicka in på Södermanland och Eskilstuna kommun.
Men om ni är sugna på husvisning, åk dit på lördag 4 februari kl 13!

/Sussie, nybliven husägare

Trevlig häst till salu

Har en kompis som har en trevlig islandsvalack till salu. Han heter Blidur från Väshult och är en exemfri och svenskfödd kille med fyra fina gångarter.

Hör av er till mej på ringsdal@spray.se, så förmedlar jag era förfrågningar till ägaren.

                                     
                                                          Blidur från Väshult

Ha´t bra!
/Sussie

Jobbiga beslut

Nej, bli inte oroliga över rubriken. Det har inte hänt något tråkigt med något av djuren eller oss.

Det är lite andra beslut som har varit lite jobbiga. Det ena rör hästkillarnas boende.

Vi hade ett muntligt avtal om en stallplats. Ett mysigt ställe, lagom stort och trevligt folk på gården. Men, hagarna är i minsta laget. Det problemet kan man ju lösa genom att fodra på varje dag, även sommartid. Nu har jag hittat ett annat ställe som har stora hagar, belyst paddock, foder och avmaskning ingår och som är billigare. Tog beslutet att välja det senare stället. Har nu meddelat den första och jag kände mej lite som en svikare. Men, hon förstod mej (sa hon i alla fall).

Det andra jobbiga var väl inte något beslut från min sida, men jag var i alla fall tvungen att ringa och meddela stallbytet. Nu blir jag tyvärr av med mina underbara medryttare, som inte kan följa med till nya stallet. Det blir för långt för dem att åka över 4 mil enkel resa. Jag hoppas att de kommer och hälsar på någon gång!!!

Nu kommer snart det jobbiga med att försöka hitta en ny medryttare. Känner att jag behöver lite hjälp med killarna. I synnerhet nu när jag har börjat jobba varannan helg och har längre arbetstid på vardagarna.

Vet ni någon ridvan och trevlig person som söker medryttarhäst?

/Sussie

RSS 2.0