Vilken vecka!

Första semesterveckan är snart slut. Tycker att det känns som att jag inte har hunnit uträtta nånting och inte heller hunnit med att "semestra".
 
Men när man börjar tänka efter, så har det hunnits med en hel del. Har tom inte haft tid att blogga!
 
I måndags var vi i Örebro och hälsade på förra grannen Britten. Regnet öste ner, så det var tur att vi hade planerat inomhusaktiviteter. Ikea och Hööks stod på programmet. Vi fick en mycket trevlig dag!
På besök hos Britten och hästarna
 
I tisdags besökte vi Strängnäs. Det blev inte så mycket "turistande" där, men däremot en underbart god lunch på en nyöppnad indisk restaurang. Därefter blev ett besök hos de förra grannarna. Trevligt blev det, med gott fika.
 
Onsdagen tillbringades återigen i affärer. Först Byggmax för att kolla material till renoveringen av huset, sen Rusta för att köpa tapeter. Avslutade "shoppingrundan" med Ica Maxi för att fylla på skafferiet.
 
Torsdag blev ganska roligt. Gubben Niklas fyllde år och fick en jättefin present. Han fick ett äppelträd, precis som han önskat sej. Den stora festen blir i morgon och de första gästerna anlände idag från Skåne.
Gubben och trädet
 
Torsdagen var även en sorgens dag. Eller, ja lite sorgligt var det ju, Niklas traktor är såld och lämnade gården för gott. Tråkigt för Niklas, eftersom han hade lyckats få tag på den traktor som han länge hade längtat efter. Men tyvärr så har vi inte behov av den längre.
Johnnen flyger upp på lastbilen
 
Nej, nu är det läggdax. Det kommer att bli en lång och rolig dag i morgon!
 
/Sussie

Midsommar 2012

Glad midsommar!

Ha en bra helg!


Eländes elände!

Regnet har öst ner hela natten och förmiddagen och har totalförstört mina planer för dagen! Niklas och jag hade planerat att åka till Strömsholm för att titta på galopptävlingarna, men vi kände att vi inte ville stå i ösregn en hel dag. Dessutom tycker jag att det är läskigt om hästarna går omkull i det hala gräset. Det innebär ju stor skaderisk.Det är tuffa tjejer och killar som vågar sej på denna sport. Stigbygel mot stigbygel, i full fart mot målet och över höga hinder. Hastigheten är uppemot 70 km/h! Detta ska upplevas på plats! Men i år får jag nöja mej med att se på tv...

Ett annat elände finns att skåda på närmare håll. Det är förstörelsen vid gården Ringsdal. Eller förstörelse, de bestämmande i kommunen kallar det samhällsekonomisk utveckling.

Saharas öken? Nej, här stod gården Nybygget en gång i tiden.

Borta är den fina skogen och de underbara ridvägarna.

Gården Ringsdal syns numera från stora vägen, en gång låg det inbäddad i en stoooor skog...

Undrar hur det är att bo på Ringsdal nu för tiden? Förr, när vi bodde där, så var det en stor skog runt hela gården. Nu är den omringad av en gigantisk byggarbetsplats där järnvägsspår dras fram och där fabriker, lagerbyggnader och andra industrier ska byggas.

Mysigt värre...

Men, nu verkar det som att solen börjar bryta genom de grå molnen. Nu känns det ju ännu värre att jag inte kom iväg till galoppen!!!

Ha det!
/Sussie


Dagvill

Sen jag började jobba varannan helg, så har jag knappt haft koll på vilken dag det är i veckan. Häromdagen blev jag förvånad när jag passerade ett vägarbete och det var full aktivitet där. "Men det är ju helg!", tänkte jag. Sen kom jag på, det var ju måndag och det var jag som var ledig...

Dagarna går så fort, så nu är det snart semester. Eftersom jag är så dagvill, så har jag till och med glömt bort nedräkningen inför semestern!

Ska räkna efter nu............ Japp, det stämmer! Nu har jag "bara" 6 arbetsdagar kvar!

Det ska bli riktigt skönt med semester. Den är välbehövlig!!!!

Jobba lugnt!
/Sussie

Vilsen

Fick en vilsen lite gäst i trädgården idag på förmiddagen.

Funderade först på vad det var för ett konstigt pipande ljud jag hörde, men sen såg jag den. En gulligt litet rådjurskid som gick och ropade efter mamma.

Mamman  hade 10 minuter tidigare gått förbi vårt hus och gått upp i skogen.

Titta, vad söt den är!!!!!Förundrades över hur liten den var. Den var lika stor som vårat prydnadsrådjur som står i trädgården.

Ha en bra helg!
/Sussie


Obehagligt

Jobbar i kväll.

Kände stora obehagskänslor när jag skulle passera genom entrédörren till lokalen. Ett stort gäng med personer av utländsk härkomst stod och såg allmänt otrevliga ut. Dessutom stod en bil parkerad där och ut genom de öppna dörrarna strömmade hiphop, som starkt förknippas med gäng och knark i amerikanska filmer.

Bakom den ena bildörren smusslades det med något. Knark?

Tur att man får sällskap av jobbarkompisarna på vägen hem...

/Sussie, som längtar ut på landet igen

Operation uppfräschning

Håller på för fullt där hemma med att försöka få lite fint till Niklas födelsedag.

Taket målas och vartefter färgen kommer upp, så försvinner bastukänslan. Men, tyvärr blir det så att i det rum som blir ljust och fint, gör att resten av kåken ser ännu skabbigare ut...

Bilder kommer att komma lite senare!

/Sussie

Hästtjuvar

Fick ett sms från en granne att polisen letade efter stulna hästar i Ärlatrakten idag. Hon bad mej att hålla koll om någon "skummis" stryker runt hennes hagar och stall.

Om nu någon skulle få för sej att försöka knycka min Blakkur, så har jag ett meddelande:

If you take my horse, I will hunt you down and shoot you like a dog!
I won´t stop my chase until my mission is accomplished.
On this property there´s plenty of rope and lots of good branches!
Horsethiefs will be hung high...
Yeeeeehaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!Håll ögon och öron öppna!
/CowgirlSue


Oväntat besök

I morse när jag skulle gå ner för trappan, så slängde jag ett öga genom gästrumsfönstret. I trädgården stod en ponny!

Det var bara att klä på sej, hämta en grimma och grimskaft och leda hem den lilla rackaren dit den hörde hemma. Tur att man har lite hästprylar hemma också!

Ägarens sambo/man öppnade dörren även denna gång (skrev för ett tag sen om en förrymd ponny). Han verkar inte vilja befatta sej ett dugg med djuren de har i hagen, utan skickade ut sin sambo i morgonrocken för att visa oss vägen till haggrinden.

Nu funderar jag på hur de har tänkt angående staketet runt hagen. Om man nu har en hungrig ponny, typ russ, så måste man ju ha ordentligt stängsel!

Regel nr 1: ha ordentligt många trådar, gärna 4 st.
Regel nr 2: ha ström i trådarna, gärna stark.
Regel nr 3: kolla stängslet och hästantalet flera gånger/dag.
Regel nr 4: förstärk gärna stängslet med rejält träplank.

Denna gång hade den lilla ponnyrackaren krypit mellan stängseltrådarna och hade klampat runt ordentligt på vår gräsmatta. Som tur är, så hade den inte orsakat några större skador, bara lite hovspår.Hungriga små rackare! Master G har inget med inlägget att göra.

Ha det bra och kolla era stängsel!
/Sussie

Nykomlingar

Natten till tisdag 29 maj, föddes ett litet fuxfärgat föl i stallet. Grattis mamma häst och välkommen lilla fölis!!!

Vet inte om det är en hingst eller ett sto, men urgullig och sprallig är den!

Blakkur ser det som sin plikt som flockledare, att den lilla sötnosen ska skyddas från de andra i hans hage och ser till att de inte kommer för nära staketet. Allt för att mamma och föl ska få vara i fred.

Titta så söt den är!!!


Tyvärr blev bilden inte så bra, då den är tagen från bilen ca 30 m från motivet.


Närmsta grannen har idag gjort ett inte så genomtänkt hopsläpp.

De har släppt in en jättefin fux med jättebläs (möjligen lykta) i hagen. Inget fel i det, men hagen är inte den mest lämpliga för sådana aktiviteter. Den är uppdelad i 2 fållor bredvid varandra och fållorna är ungefär 6 meter breda. Den nya hästkraken har ingen möjlighet att kunna springa ifrån de andra 2 hästarna som bara blockerar den nya och tränger in den i hörnet hela tiden och måttar sparkar mot nykomlingen.

Varför då inte göra hopsläppet i paddocken, som är ungefär 1 ha? Där hade ju den nya hästen sluppit bli inträngd i hörnen hela tiden.Inträngd i hörnet, utan flyktväg...

Ibland undrar jag hur folk tänker!

Tänk efter före!
/Sussie

Rättelse!

Den förvirrade människan håller inte reda på dagarna!

Det är ju idag som Sindri fyller. Inte igår, som jag felaktigt skrev.

Trodde hela dagen igår att det var 1 juni, låg alltså en hel dag fel...

Grattis Sindri, än en gång!

Kram Sussie


RSS 2.0