Nyknådade

Både Blakkur och jag har fått välbehövlig massage. Blakkur för att han känts vinglig att rida, släpat frambenet och nästan gått omkull. Equiterapeut Håkan Lundell var ute och klämde och kände på Blakkur. Han hittade en muskel i bogen som inte mådde så bra, samma muskel som bråkade för ett par år sedan och som han fixade då också.
 
Min massage var bara skön, ett tillfälle att slappna av och bli uppmjukad. Denna gång fanns knappt något att jobba med. Tack Carina, för att du gör mej mjuk och smärtfri!
 
Blakkur, nyknådad och fräsch igen

Mammas lilla hjälpreda

Lilla katten Miina har hjälpt mej med tvätten idag.
Jag sträckte och hon pillade på klädnypan...
 
Sen slätade Miina ut det som jag hade hängt slarvigt...
 
Det är bra med hjälpsamma "barn"!
/Sussie

Skinka på väg

I kväll när vi var på väg hem från en liten utflykt till Stockholmstrakten (har köpt bättre begagnad köksinredning), så var vi tvungna att bromsa till lite. Strax utanför Härad sprang en gris över vägen. Inte vilken gris som helst, det var ett vildsvin stort som en minishettis.
 
Nog för att man gärna vill ha ett på grillen, men inte den sortens grill och inte på det sättet...
 
Stora och praktfulla, men ändå läskiga på nära håll.
 
Bilden har jag hittat när jag Googlade efter bilder på vildsvin (har ju aldrig kameran med när jag träffar på dem...).
 
Påminner än en gång om att köra försiktigt i dessa jakttider!
 
/Sussie

Fixardag i stallet

I dåligt väder, typ ösregn och kallt, så har vi idag rensat lite i stora hagen vid stallet. I stort sett alla var där och släpade och drog i grenar, kvistar och stora träd. Massor återstår att göra, men man orkar inte hur mycket som helst. I synnerhet inte i detta blöta och leriga väder...
 
Hej hå, hej hå, vi till arbetet gå...
 
Slit och släp, stora stockar och annat smått och gott
 
Hästarna ville också hjälpa till
 
Grillad korv och fika, det smakade underbart denna dag!
 
Hur har ni det i era stall? Brukar ni samlas någon dag och fixa med saker gemensamt?
Jag tycker att sånt här är roligt! Man lär känna de andra i stallet, får en anledning att umgås och man får ordning på saker som kanske inte funkar eller bara för att få det fint. Allt för våra fyrfota vänners skull!
 
Ha det bra!
/Sussie

Full rulle!

Det är ofta som benen är fulla med spring när man är liten.
 
Se själva!
 
Finns det egentligen något gulligare än en djurunge som springer och leker???
Detta är katten Miina i full fart.
 
/Sussie

Vinn ett hästporträtt!

Jag är med och tävlar!
Var med ni också!
 
Tävlingen hittar ni på www.tvistirni.webblogg.se.
 

Mitt nya åk!

Näääää, men drömma kan man! Bilen, en Corvette, tillhör "grannen" som äger ladan på granntomten.
 
En annan får nöja sej med detta:
Detta är vad man har råd med...
 
Sitta i denna, som dras av:
Blakkur!!!
 
Nja, nu är det inte så illa som det låter. Jag har faktiskt en bra bil att åka i. Men det skulle vara mysigt att kunna ta häst och trilla till stan!
 
 

Är slutet nära???

Fick ett mail av kompisen Maris i kväll.
Det mailet innehöll en länk, http://www.islandshastnyheter.se/?p=3479.
 
Innebär detta slutet nu för mitt älskade Ringsdal? Nu när Vignir ska flytta, så är det ju fritt fram för kommunen att riva den jättefina gården.
 
Förresten, så tror jag nog att ingen vettig människa skulle vilja bo mitt i ett industriområde, med långtradare, godståg, fraktflyg mm. Och inte kunna ha tillgång till de fina ridvägar som har funnits...
 
Nä, nu är det nog bara att minnas de tider som var!
 
Det stora fina stallet på Ringsdal
 
Stora huset, där vi bodde
 
Lillstugan, där bodde Maris

Skogens konung (eller drottning i detta fall)

Idag när jag var på väg hem från massagen, så stod de där, mitt på väg 55. En stoooor älgko med kalv. Lite läskigt var det, eftersom de stod precis bakom en kurva.
 
Tur att man fortfarande har bra reaktionsförmåga och bra bromsar på bilen...
 
I dessa jakttider, så gäller det att vara på sin vakt. Älgar, rådjur, hjortar och andra djur rör sej mycket i skogar och på vägar.
 
Kör försiktigt!!!
/Sussie

Uppdatering Miina

Katten Miina mår bra nu.
 
Hon var ju mycket halt efter slagsmålet med "elaka katten", men som jag trodde, så var ett par dagar i lugn och ro allt som behövdes. Nu är Miina som vanligt igen, full av bus, jagar flugor och retar Lillen och Stumpan. Och ligger i knäet och kurrar!!!
 

Höstkväll

Här kommer en fin bild från härom kvällen:
 
 
Nu märks det att mörkret kryper allt närmare och vintern likaså. Hoppas nu bara att denna  vinter blir mycket bättre än den förra, som var varm och regnig. Snö och kallt, ska det vara!
 
/Sussie

Strängnäs marknad

Nej, det är inget man egentligen åker till när man är sjukskriven och hemma från jobbet.
Men, när det fattas medicin och apoteksärende måste göras, då kan man ta en liten snabbis vid de närmaste marknadsstånden. Det var avklarat på 10 minuter. Apoteket tog mer än en halvtimme...
 
Varför åka till Strängnäs när man bor i Eskilstuna? Jo, när det är nästan lika långt till apoteket i Strängnäs som det är i Eskilstuna, då kan man. Dessutom så känns folket och atmosfären i Strängnäs mycket trevligare.
 
Årets marknadsbilder från Strängnäs:
 
Passa på att njuta av solskenet!
/Sussie

Stackars Miina!

Stackars lilla Miina är halt.
 
Hon var ute ungefär 5 minuter igår. Då lyckades "elaka katten" komma och ge henne en riktig omgång så att hårtussarna flög åt alla håll. Han lyckades bokstavligen spöa "skiten" ur henne, då hon blev lös i magen och luktade riktigt otäckt.
 
Det var en chockad liten kattunge som linkade in och hela kvällen höll hon sej undan och slickade sina sår. Kanske hon nu har lärt sej att man inte ska vara en liten kaxFia, som utmanar allt och alla? Kanske hon nu kan låta bli att retas med våra andra katter?
 
Hoppas bara att hon snart blir bra, för att åka till veterinären, det har INTE husse och matte lust med. Men, måste man, så måste man... Eftersom Miina går bättre på benet idag, så avvaktar vi till måndag. Tror att vila i lugn och ro kan göra susen.
 

En skitbra historia!

Här ska ni få läsa en skitbra historia!
 
Nu är bytet av vårat avlopp i full gång. Gubbarna började kl 7 igår morse och vid 16-tiden vat trekammarbrunnen, provtagningsbrunnen och fosforfällan nere i marken. Idag ska de fixa med markbädden. Sen måste kommunens miljöansvariga säga sitt, innan hålen ska fyllas igen.
 
Måste erkänna att det gungade rätt läskigt i huset när den stora grävmaskinen jobbade 5 meter från huset. Flaskor på bordet gungade, porslinet i skåpen skallrade och hela huset vibrerade och gungade.
 
 
 

Höstbilder

Har passat på att ta lite fina bilder idag, när solen skiner.
 
Titta och njut!
 
 
 
 
 
 
 
Ha en härlig höst!
/Sussie

Oväntat trevligt

Fick en oväntat trevlig utflykt idag. Niklas undrade om jag ville följa med honom en snabbis till Västerås, för han behövde lite grejor till bilen. Kompisen Eddy följde också med.
 
Väl i Västerås besökte vi, så klart, Biltema och, självklart Hööks. Vi var inne i en lågprisbutik, som inte fanns när jag senast besökte Erikslund. Vi åt asiatisk buffé. Mums!!! Västeråsturen avslutades med ett besök på Citygross, där de hade billigt och fint kött. Nu ekar det inte tomt i frysen längre.
 
Dagen blev mycket lyckad. Tack Niklas, för att jag fick "glömma" verkligheten ett tag!
 
/Sussie

När går de i ide?

 
När går de i ide? Jag menar de otäcka kryp som finns runt om i skogar och buskar, kryp som ormar, fästingar och annat otyg.
 
När går de i ide och varför kan de inte stanna där för gott???
 
Var i stallet en snabbis idag och träffade på denna äckliga sak:
 
Det var egentligen hunden Heba, som hittade denna huggorm. Hoppas att hon inte blev biten!!!
 
Hunden Heba
 
Ha det bra!
/Sussie

Byggarbetsplats

Tog några bilder idag, som visar hur det ser ut vid mitt älskade Ringsdal. Det är en enda stor byggarbetsplats!
 
Borta är skogen. Borta är infartsvägen. Borta är de fina ridvägarna. Allt är förändrat.
 
Skogen är borta.
 
Vid de höga träden till vänster går den gamla infartsvägen. Där järnvägen går var det fin skog att rida i...
 
"Sköldpaddan" låg inbäddad bland träden tidigare, och syndes knappt.
 
Inom en snar framtid, kommer Ringsdal att vara omgiven av industrier och annat.
 
Skulle ni vilja bo så? Inte jag!
/Sussie

Hur skulle DU känna det?

Vi fick en fråga från "högre ort", om varför vi är så ovilliga att gå ut och jobba på julaftons kväll. Vi jobbar ju inom ett serviceyrke...
 
Då fick chefen en motfråga, hur skulle hon känna att vara tvungen att gå från sitt julfirande på kvällen och veta att familjen sitter samlad med tända ljus och annat mys. Svaret blev, inte svaret som man ville ha, utan det blev: Ni jobbar ju i ett serviceyrke, ni måste ju vara medvetna om att någon alltid måste vara i tjänst, oavsett dag!
 
Självklart vet vi det! Men man går ju i alla fall inte till jobbet med ett leende på läpparna och man känner absolut ingen glädje att lämna familjen en dag/kväll som julafton.
 
Efter en del dividerande, så vet vi fortfarande inte svaret på frågan: hur skulle chefen känna att behöva jobba kväll på julafton.
 
Hur skulle DU känna?
 
/Sussie

RSS 2.0